Ιθαγένεια

Πιθανόν. Γιατι μερικα δε βγάζουν νόημα.

Αλήθεια; Ποια; Να σου τα εξηγήσω αναλυτικότερα αφού μετά από τόσες ερωταπαντήσεις έχεις δυσκολίες κατανόησης. Συγκεκριμένα πράγματα, παρακαλώ.

Τώρα, όσον αφορά όλα τα άλλα. Είτε πέρασαν νόμιμα, είτε όχι, τους δόθηκαν άδειες παραμονής, πράσινες κάρτες κλπ. Άρα, σε αυτό το επίπεδο νομιμοποιήθηκαν. Οπότε κλείνει αυτή η όψη του ζητήματος. Ας μην το ξανασυζητήσουμε.

Τώρα, όσον αφορά τους Πολωνούς και τους Αιθίοπες που ξέρεις, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση με τις ατομικές περιπτώσεις που ξέρει ο καθένας μας. Ούτε είναι επιχειρηματολογία. Είτε ήρθαν, είτε δεν ήρθαν νόμιμα στην Ελλάδα, η πραγματικότητα είναι αυτή. ΤΩΡΑ είναι νόμιμοι. Καθώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, ας αποφασίσουμε τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση. Θέλουμε να δώσουμε ίσα δικαιώματα στον κόσμο αυτό; Ή όχι; Απλά πράγματα. Εσύ τι πιστεύεις;

Όσον αφορά τις ΗΠΑ που "τόσο θαυμάζω", σε παρακαλώ να ξαναδιαβάσεις τι έχω πει γι΄αυτές και τι θαυμάζω σε αυτές. Οι ΗΠΑ που ξέρουμε ΣΗΜΕΡΑ για μένα είναι ένας πολιτισμός -μάλλον- σε παρακμή. Όπως παρακμάζουν όλοι οι πολιτισμοί. Όπως παρήκμασε και ο αρχαίος Ελληνικός. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πετάξω στα σκουπίδια την αδιαμφισβήτητα πολύτιμη προσφορά της σε όλους τους τομείς. Αλλιώς, με την ίδια λογική θα πρέπει να απορρίψουμε και τον πλούτο κάθε άλλου πολιτισμού στην ιστορία, επειδή κάποια στιγμή αυτός παρήκμασε.

Το ελληνικό κράτος εκπαιδεύει χιλιάδες κάθε χρόνο και μετά ξερουμε τι γίνεται με ΑΣΕΠ, αδιόριστους, δημόσιοϋαπαλληλίκι- αραλίκι κλπ.
Δεν καταλαβαίνω γιατί παρούσιαζεις τους ελληνοποιημενους σαν ιδιαίτερη ομάδα που εχει να προσφέρει στην Ελλάδα περισσοτερα από τους άλλους Έλληνες πολίτες. Αυτό είναι συγκαλλυμενος ρατσισμός. Αν δέχεσαι ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι, τοτε ο γιός των Πολωνών είναι το ίδιο με το γιό των Καλαματιανών και επομένως η Ελλάδα έχει να περιμενει από τον έναν ότι και από τον άλλον. Τίποτα παραπανω, τίποτα παρακατω. Γιατι δε νομίζω να πιστέυεις ότι επειδή οι γονείς του ήταν από αλλού θα δουλεύει πιο σκληρά στο δημόσιο.

Το τι γίνεται μετά με ΑΣΕΠ δεν είναι επιχείρημα κατά της ίσης πρόσβασης, ούτε κατά της πραγματικότητας των μεταναστών που έχουν λάβει δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Πού διάβασες εσύ και πώς κατέληξες στο συμπέρασμα ότι οι ελληνοποιημένοι είναι ιδιαίτερη ομάδα που έχει να προσφέρει περισσότερα από τους άλλους; Δικά σου συμπεράσματα, όχι δικά μου λόγια.

Για το ζήτημα της εργασιακής εκμετάλλευσης νομίζω ότι ξερουμε ότι η λύση δεν είναι να δουλεύουν όλοι στο δημόσιο (που το ονειρεύεται η κοινωνιολόγος που παρέθεσες) αλλά το δημόσιο να εφαρμόζει τους νόμους αυστηρά και στον ιδιωτικό τομέα.

Καμία σχέση με το θέμα μας. Και μην βάζεις λόγια που δεν ειπώθηκαν, σε παρακαλώ.

Όμως κάνουμε όλοι οι δυτικοί ότι δεν καταλαβαινουμε ότι δεν μπορούμε να υπαρξουμε χωρίς εκμετάλλευση κάποιων κακόμοιρων που θα δουλευουν για ψίχουλα σε κάποιο τριτοκοσμικό μερος ή και στη χώρα μας. Τα παιδιά των μεταναστών δεν ανηκουν σε αυτή την κατηγορία, φυσικά.

Α, μάλιστα. Τώρα φτάνουμε στην ουσία του προβλήματος. Δε συμφωνώ μαζί σου. Ψωμί υπάρχει για όλους, χωρίς να χρειαστεί να πατήσουμε τον άλλο στο λαρύγγι. Εκτός κι αν θέλουμε να μην ξέρουμε τι έχουμε.

Αυτό μια που το αναφερεις, το λέει η Αγγλία με πολλούς τρόπους. Ειδικά οι πολίτες άλλων δυτικών αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δευτερης κατηγορίας από την κοινωνια (γιατί δεν υπάρχει η συμπάθεια που ίσως έχουν οι τριτοκοσμικοί).

Δηλαδή συμφωνείς με την εν λόγω στάση των Άγγλων (αν δεχτούμε βέβαια ότι ισχύει). Τελευταία φορά που κοίταξα, αυτοί έδιναν υπηκοότητα στα 5 χρόνια.

Σχετικά με το πρώτο απόσπασμα που παραθετεις, ιδιωτικές νοσοκόμες υπήρχαν και παλιότερα και καθαρίστριες επίσης. Δεν βρωμάγαμε πριν έρθουν οι μεταναστες. Αντιθέτως, παλιότερα δεν είχαμε συνεργεία και πρακτορεια καθαρισμού να ξεζουμίζουν τις καθαρίστριες, οι καθαρίστριες έβρισκαν μόνες τους δουλειά ΚΑΙ στο δημόσιο με όλα τα υπέρ του δημοσίου (θυμάται κανένας το μεγάλο ζήτημα ότι οι καθαρίστριες της ΟΑ τη δεκαετία του '80 εβγαζαν πιο πολλα από τις αεροσυνοδούς;).

Και οι Ελληνίδες αποκλειστικές νοσοκόμες και οι καθαρίστριες έχασαν τη δουλειά τους από τις αλλοδαπές. Σωστά;

Όσο για τα ανθρωπιστικά που αναφέρεις, ναι, είναι χρέος μας να βοηθήσουμε τις χώρες που έχουν πρόβλημα ωστε να κρατήσουν τον πληθυσμό τους, να αναπτυχθούν κλπ κλπ. Δε βοηθάμε με το να τους λέμε ελάτε εδώ και θα σας νομιμοποιήσουμε. Βοηθαμε καλύτερα με τις συμβάσεις εργασίας που ανέφερα, με οικονομική βοήθεια σε διακρατικό επίπεδο και σε ΜΚΟ, με βοήθεια για επαναπατρισμό κλπ κλπ.

Κανείς δεν είπε "ελάτε εδώ, θα σας νομιμοποιήσουμε". Ας μπει μια τάξη στο νομικό και διοικητικό χάος και θα στρώσουν και τα άλλα. Δυστυχώς, η προοδευμένη Ευρώπη κάνει πώς δεν βλέπει τον ροζ ελέφαντα. Ή μάλλον, λέει "άσε την Ελλάδα να τον δει". Και εν πάση περιπτώσει, ας το θυμόντουσαν νωρίτερα. Τώρα, οι οικονομικοί μετανάστες είναι εδώ. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Τι προτείνετε;
 
Οι Νιγηριανοί έφτασαν στο Νησί των Ιπποτών [Ρόδο] αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Στην αρχή δούλευαν σε οικοδομές και χωράφια, αλλά γρήγορα διαπίστωσαν οτι τα λεφτά είναι αλλού.
Και τα νιγηριανoελληνόπουλα αύριο στο Δημόσιο και στο κομματικό αλισβερίσι της ψήφου :)
 
LOL. Κορυφαίο δημοσίευμα. Εγώ λέω πάλι να κρατήσουμε τις θέσεις για τους απογόνους του Μπότσαρη, της Μπουμπουλίνας και του Μιαούλη. Να μην τους μείνει το παράπονο.
 

SBE

¥
Επείδή ποτέ δεν θα τελειώσει η κουβέντα αυτή, δυο- τρία σύντομα:
Οι Άγγλοι δίνουν θεωρητικά υπηκοότητα στα πεντε χρόνια νόμιμης παραμονής στη χώρα, αλλά η πενταετία μετράει από τη στιγμή που παίρνεις άδεια παραμονής αορίστου χρονου (indefinite leave to remain), την οποία αν δεν είσαι πολιτικός πρόσφυγας ή χωρίς πατρίδα δεν παίρνεις αυτόματα, πρέπει πρώτα να είσαι μερικά χρόνια νόμιμα στη χώρα (κι όχι για σπουδές). Οπότε θεωρητικά είναι πεντε χρονια, πρακτικά μπορεί να είναι πολλά.

Δεν ξερω αν οι Ελληνίδες νοσοκόμες και καθαρίστριες έχασαν τη δουλεια τους εξαιτίας των ξενων, αλλά το θεωρώ απίθανο αφού οι καθαρίστριες κι οι αποκλειστικες ήταν δυσέυρετες. Αυτό που μάλλον έχασαν ήταν η ευκαιρία να δουλευουν με τους δικούς τους όρους, αφού δεν ήταν πλέον περιζήτητες. Το ίδιο κι οι υδραυλικοί, κι οι ελαιοχρωματιστες (και καλά να παθουν, γιατί οι περισσοτεροι δεν ήταν επαγγελματίες).

Ρωτάς που διάβασα στα γραπτά σου ότι θεωρείς τα παιδιά των μεταναστών ομάδα που μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα πολλά. Να που (και δυστυχώς, ακόμα δεν ξέρω πως να κάνω παραπομπές): Είπες (με δική μου υπογράμμιση): Όπως και να έχει, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα, που είναι Έλληνες με καταγωγή από χώρες της Α. Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής. [...] Εγώ προσωπικά τους θεωρώ asset για την Ελλάδα και λέω ναι στην παροχή ιθαγένειας..
Μήπως δεν κατάλαβα καλατι εννοείς με τη λέξη asset;
Εμ, γράφε τα ελληνικά να καταλαβαινόμαστε :D
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
[...]και δυστυχώς, ακόμα δεν ξέρω πως να κάνω παραπομπές[...]
Πατάς το κουμπάκι που γράφει quote κάτω δεξιά από το μήνυμα στο οποίο θέλεις να αναφερθείς. Εάν δεν το θέλεις όλο, σβήνεις όσο κείμενο θέλεις από το κείμενο που υπάρχει μεταξύ της αγκύλης [ quote=(όνομα εκάστοτε χρήστη) ] και της αγκύλης [ /quote ].
 
Ρωτάς που διάβασα στα γραπτά σου ότι θεωρείς τα παιδιά των μεταναστών ομάδα που μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα πολλά. Να που (και δυστυχώς, ακόμα δεν ξέρω πως να κάνω παραπομπές): Είπες (με δική μου υπογράμμιση): Όπως και να έχει, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα, που είναι Έλληνες με καταγωγή από χώρες της Α. Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής. [...] Εγώ προσωπικά τους θεωρώ asset για την Ελλάδα και λέω ναι στην παροχή ιθαγένειας..
Μήπως δεν κατάλαβα καλατι εννοείς με τη λέξη asset;
Εμ, γράφε τα ελληνικά να καταλαβαινόμαστε :D

Mάλλον στα Ελληνικά είναι που δεν καταλαβαινόμαστε.... :p :p :p Είπες και υπογραμμίζω:
Δεν καταλαβαίνω γιατί παρουσιάζεις τους ελληνοποιημενους σαν ιδιαίτερη ομάδα που εχει να προσφέρει στην Ελλάδα περισσότερα από τους άλλους Έλληνες πολίτες. Αυτό είναι συγκαλυμμένος ρατσισμός.

Και σου απάντησα:
Πού διάβασες εσύ και πώς κατέληξες στο συμπέρασμα ότι οι ελληνοποιημένοι είναι ιδιαίτερη ομάδα που έχει να προσφέρει περισσότερα από τους άλλους; Δικά σου συμπεράσματα, όχι δικά μου λόγια.

Asset:
1. A useful or valuable quality, person, or thing; an advantage or resource: proved herself an asset to the company.
 

SBE

¥
Όταν λες ότι είναι πολυτιμα τα μέλη μιας ομάδας, ξεχωρίζοντάς τους από το σύνολο, δε σημαίνει αυτόματα ότι το συνολο είναι λίγο λιγότερο πολύτιμο;
 
Gilani appreciates Greek legislation for citizenship to Pakistanis
ISLAMABAD, Jan 12 (APP): Prime Minister Syed Yusuf Raza Gilani Tuesday welcomed acceptance of Pakistan’s demand by Greece for legislation to grant citizenship and voting rights to Pakistani immigrants.
(APP)
 
Εσφαλμένα στοιχεία περιείχε η επιστολή Σαμαρά

"Ο Μ. Παύλου, Διευθυντής Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού & της Ξενοφοβίας ΕΝΩΣΗ-ΚΕΜΟ/i-RED, με ανακοίνωσή του κατηγορεί το πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά ότι η επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, στην οποία παραθέτει τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τους μετανάστες, περιέχει εσφαλμένα στοιχεία. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η επιστολή του κ. Σαμαρά προς τον κ. Ραγκούση περιέχει εσφαλμένα στοιχεία, ιδιαίτερα ως προς τις ισχύουσες ρυθμίσεις στην Πορτογαλία.

Στην Πορτογαλία, σύμφωνα με τον Οργανιικό Νόμο αρ.2/2006 της 17.4.2006 και τον ν.37/81 της 3.10.2006 (νόμος Ιθαγένειας) όλοι οι μετανάστες αποκτούν δικαίωμα για αίτηση κτήσης ιθαγένειας, μετά την πάροδο 6 ετών νόμιμης διαμονής στη χώρα, ενώ τα παιδιά των μεταναστών (η δεύτερη γενιά) πολιτογραφoύνται Πορτογάλοι με απλή δήλωση εφόσον ένας γονέας έχει συμπληρώσει 5 έτη νόμιμης διαμονής στην Πορτογαλία.

Με αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση η Πορτογαλία επέκτεινε το καθεστώς πολιτογράφησης που ίσχυε για τις πρώην πορτογαλικές αποικίες με επίσημη γλώσσα τα πορτογαλικά, σε όλους τους μετανάστες ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης.

[...]

Επιπλέον σύμφωνα με τη σύνθετη νομοθεσία περί θαγένειας στη Γερμανία, ένα παιδί μεταναστών μπορεί να πολιτογραφηθεί Γερμανός με τη γέννησή του, εφόσον ένας γονέας διαμένει για 8 έτη στη χώρα με δικαίωμα άδειας αόριστης διάρκειας, αλλά και όταν ο τελευταίος κατέχει για 3 έτη άδεια διαμονής αόριστης διάρκειας.

Σε ανάλογες με την Πορτογαλία πολιτικές πολιτογράφησης έχει προβεί και η Ισπανία η οποία δυστυχώς δεν αναφέρεται στην επιστολή του Προέδρου της ΝΔ. Και οι δύο αυτές μεσογειακές χώρες του ευρωπαϊκού νότου, πύλες εισόδου μεταναστών και προσφύγων, έχουν σημειώσει σημαντικές θετικές επιδόσεις στα ζητήματα ένταξης μεταναστών, όπως αναδεικνύεται στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Πολιτικών Ένταξης Μεταναστών - Migrant Integration Policy Index (MIPEX II). H δε Πορτογαλία ως προς τα ζητήματα ιθαγένειας ανάμεσα σε 28 χώρες κατατάσσεται μαζί με τη Σουηδία και το Βέλγιο στην κορυφή του σχετικού πίνακα με πολιτικές πολιτογράφησης ευνοϊκότερες ακόμη και του Καναδά."


Από το TVXS
 
"Ο Μ. Παύλου, Διευθυντής Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού & της Ξενοφοβίας ΕΝΩΣΗ-ΚΕΜΟ/i-RED,
Επιπλέον σύμφωνα με τη σύνθετη νομοθεσία περί θαγένειας στη Γερμανία, ένα παιδί μεταναστών μπορεί να πολιτογραφηθεί Γερμανός με τη γέννησή του, εφόσον ένας γονέας διαμένει για 8 έτη στη χώρα με δικαίωμα άδειας αόριστης διάρκειας, αλλά και όταν ο τελευταίος κατέχει για 3 έτη άδεια διαμονής αόριστης διάρκειας.
Ας πιάσουμε τη Γερμανία λοιπόν

German citizenship may be acquired by naturalisation by those with permanent residence who have lived in Germany for 8 years. Additional requirements include an adequate command of the German language and an ability to be self-supporting without recourse to welfare.
Applicants for naturalisation are normally expected to prove they have renounced their existing nationality, or will lose this automatically upon naturalisation. An exception applies to those unable to give up their nationality easily (such as refugees).

Δεν έχουν βαρεθεί να λένε ψέματα!... βέβαια όλο και κάποιον θα μπερδέψουν.
Ευτυχώς που υπάρχει και η Wiki :)
 
Ας πιάσουμε τη Γερμανία λοιπόν

German citizenship may be acquired by naturalisation by those with permanent residence who have lived in Germany for 8 years. Additional requirements include an adequate command of the German language and an ability to be self-supporting without recourse to welfare.
Applicants for naturalisation are normally expected to prove they have renounced their existing nationality, or will lose this automatically upon naturalisation. An exception applies to those unable to give up their nationality easily (such as refugees).

Δεν έχουν βαρεθεί να λένε ψέματα!... βέβαια όλο και κάποιον θα μπερδέψουν.
Ευτυχώς που υπάρχει και η Wiki :)

Tsioutsiou, ας μην λέμε όλη την ώρα τα ίδια. Αλήθεια, τι ακριβώς εννοεί η Wiki με το "without recourse to welfare". Γιατί στη Γερμανία δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά στην Ελλάδα με το ζόρι θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε welfare. Άλλωστε υπό ποιες προϋποθέσεις γίνεται κανείς υποψήφιος για benefits; Πληρώνει φόρους; Ναι. Πληρώνει κοινωνική ασφάλιση; Ναι.Εδώ έχουν πατώσει το ΙΚΑ για να τρώνε με χρυσά κουτάλια, εδώ κλέψανε τα ταμεία και κλείσαν την Βουλή και τα 300-400 ευρώ που θα πάρει ο φορολογούμενος και ασφαλισμένος πολίτης μας μάραναν!

Αλήθεια, εμείς -μετά το μεγάλο φαγοπότι- θα προλάβουμε να πάρουμε σύνταξη; Πάντως, ο διευθυντής του ΙΚΑ δεν ήταν αυτός που είπε "ας μάς δώσει το κράτος αυτά που μας χρωστάει κι εμείς δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα πληρωμών μέχρι το 2020;" Ποιοι είναι οι κλέφτες;

Τους οικονομικούς μετανάστες πάντως τους ήθελαν -μεταξύ άλλων- για να τονώσουν το welfare.

Εκτός κι αν με το παραπάνω παράθεμα της Wiki κάτι άλλο ήθελες να πεις, οπότε γίνε πιο συγκεκριμένος, σε παρακαλώ. :)
 
Εκτός κι αν με το παραπάνω παράθεμα της Wiki κάτι άλλο ήθελες να πεις, οπότε γίνε πιο συγκεκριμένος, σε παρακαλώ. :)
Ό,τι ακριβώς λέει το απόσπασμα για το γερμανικό νόμο, αλλά ολόκληρο. Όχι κουτσουρεμένες μισοαλήθειες κομμένες στον ακτιβισμό (στραβισμό) κάθε επαγγελματία "παρατηρητή".
Είμαι της άποψης το να λες / αναζητείς την αλήθεια είναι το πιο επαναστατικό.
 
Ναι, αλλά τι πάει να πει welfare στη Γερμανία; Στην Αγγλία π.χ. ξέρω ότι τα επιδόματα (ανεργίας κλπ) μπορεί να πέφτουν εφ' όρου ζωής. Κάτι ανάλογο και στη Γαλλία. Το ίδιο ισχύει μήπως στη Γερμανία; Γιατί οποιαδήποτε σύγκριση ενός τέτοιου συστήματος με το Ελληνικό, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Και δεν είναι ζήτημα ακτιβισμού, αλλά κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δουλεύουν οι άνθρωποι, δεν δουλεύουν; Πληρώνουν φόρους και ΙΚΑ, δεν πληρώνουν;
 

SBE

¥
Πάντως, για να πω του στραβού το δίκιο, διαβάζοντας το κείμενο που έστειλες Αμβρόσιε νόμισα ότι κάτι δεν πάει καλά με το γερμανικό σύστημα που περιγράφει, γιατί αν είναι έτσι όπως το λέει, τότε γιατί όλο ακούω ότι υπάρχει πρόβλημα στη Γερμανία; Άρα ή κάτι έχουν αφήσει απέξω οι συντάκτες ή κάτι έχει αλλάξει δραστικά στη Γερμανία πολύ πρόσφατα.
 
SBE, δεν σε καταλαβαίνω. Α, και tsioutsiou να μην ξεχάσω! H Wiki στο συγκεκριμένο περί απάρνησης της δεύτερης υπηκοότητας έχει μείνει ανενημέρωτη (δεν ισχύει πια):

...οι Έλληνες της Γερμανίας πάλεψαν δικαστικά για να αποκτήσουν τη Γερμανική υπηκοότητα χωρίς να χρειαστεί να απαρνηθούν την Ελληνική (σύμφωνα με το Sofia Times Magazine) ...
 
Α, και tsioutsiou να μην ξεχάσω! H Wiki στο συγκεκριμένο περί απάρνησης της δεύτερης υπηκοότητας έχει μείνει ανενημέρωτη (δεν ισχύει πια):
Αχ! Μια χαρά ενημερωμένη. Δεν διάβασες τη Wiki...
A further exception applies to citizens of European Union member states that do not require Germans to renounce citizenship upon naturalisation in that country.
Έβαλα τις προϋποθέσεις που αφορά πολίτες εκτός ΕΕ!
 
Α, αφορούσε τους πολίτες εκτός Ε.Ε (τους Αμερικάνους, για παράδειγμα). Υπάρχουν περιπτώσεις στη Γερμανία όπου παιδί ξένων γονέων που γεννήθηκε στη Γερμανία, μπορεί να κρατήσει και την άλλη ιθαγένεια.

Αλλά πιο πολύ με νοιάζει αυτή τη στιγμή το σύστημα πρόνοιας των Γερμανών. Άμα είναι τόσο καλό, να πάω να εγκατασταθώ εκεί (ως πολίτης της Ε.Ε.). ;)
 

SBE

¥
SBE, δεν σε καταλαβαίνω.

Πώς να το εξηγήσω αλλιώς; Το αρθρο που πόσταρες λέει τη μισή αλήθεια για τη Γερμανία, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις.
 
Πώς να το εξηγήσω αλλιώς; Το αρθρο που πόσταρες λέει τη μισή αλήθεια για τη Γερμανία, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις.

Ωραία. Γιατί λοιπόν δεν συμπληρώνεις εσύ κι ο tsioutsiou, που σας το έχω ζητήσει πολλές φορές μέχρι στιγμής, την υπόλοιπη μισή αλήθεια για να δούμε ποιος ακριβώς δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις;
 
Top