Ε, ναι...Ε, ναι....
Αν τώρα θέλουν κάποιοι σήμερα να ονομάζουν χούντα ένα κράτος όπου μαθητές γυμνασίων ή λυκείων μπορούν να μαζεύονται όποτε θέλουν στο Σύνταγμα και να μουτζώνουν τη Βουλή, μάλλον άστοχο το βλέπω.
Ε, ναι...Ε, ναι....
Και ως λίγο μεγαλύτερος, να το επεκτείνω:Εγώ πάλι θα εστιάσω σε κάτι που φαίνεται φυσιολογικό, για να επανέλθω στα σημερινά: οι γονείς δεν συζητούσαν πολιτικά μπροστά στα παιδιά τους, από φόβο μήπως τα παιδιά τους πουν τίποτα άθελά τους και έχουν οι γονείς επιπτώσεις για την πολιτική τους τοποθέτηση. Πάμε πάλι: οι γονείς δεν συζητούσαν πολιτικά μπροστά στα παιδιά τους, από φόβο μήπως τα παιδιά τους πουν τίποτα άθελά τους και έχουν οι γονείς επιπτώσεις για την πολιτική τους τοποθέτηση. Αυτό λοιπόν, είναι χούντα.
:) :) :)Εννοώ που μουτζώνει τους επισήμους.
(Πριν έπρεπε να μπουν τα χαμογελάκια! :angry:):) :) :)
Θα 'χει κάτι να λέει στα εγγόνια του. Για την αντίσταση που έκανε στη χούντα το 2011. Λίγο το 'χεις; Και οι γονείς του θα 'χουν να κοκορεύονται για το λεβέντη τους. Με τον ίδιο τρόπο που έγιναν αντιστασιακοί οι δύο στους τρεις Έλληνες. Κατόπιν εορτής. Φαντάζομαι ότι έφαγε αποβολή απ' όλα τα σχολεία της χώρας και τον έσυραν στα μπουντρούμια της ασφάλειας για φάλαγγα και βραστό αβγό στη μασχάλη, ε; Όχι; Πώς όχι; Τι σκατά χούντα είν' αυτή, ρε γαμώτο;Εννοώ που μουτζώνει τους επισήμους.
Πολύ σωστά. Ο πατέρας μου προ της χούντας ήταν συνεννοημένος με τον περιπτερά να του δίνει την εφημερίδα διπλωμένη με τέτοιο τρόπο που να μη βλέπει ο καθένας τι εφημερίδα διαβάζει (Βήμα και Νέα).Αλλά, για να είμαι σωστός (και όπως θυμάμαι ως μεγαλύτερος), και στα ανώμαλα χρόνια πριν από τη χούντα, ιδίως έξω από τις πόλεις, υπήρχε μεγάλη επιφυλακτικότητα. Όχι φόβος, αλλά «κράτα και μια πισινή».
Για δες συμπτώσεις! Κι ο δικός μου τις έκρυβε μέσα σε κάποια "εθνικόφρονα" έντυπα και μια φορά που τον είδε ο μπάτσος τού έκανε παρατήρηση του στυλ, μπα, αριστερίζουμε βλέπω, κύριε Ταδόπουλε, ε; Επειδή κρατούσε το Βήμα ή τα Νέα, δεν θυμάμαι...Πολύ σωστά. Ο πατέρας μου προ της χούντας ήταν συνεννοημένος με τον περιπτερά να του δίνει την εφημερίδα διπλωμένη με τέτοιο τρόπο που να μη βλέπει ο καθένας τι εφημερίδα διαβάζει (Βήμα και Νέα).
Πάντως, εγώ αναφερόμουν αρχικά στην εντελώς διαφορετική περίπτωση του τύπου «δεν ασχολούμαι, δεν με αφορούν αυτά, η πολιτική είναι για τους πολιτικούς», κι όχι για την περίπτωση «καταλαβαίνω τι συμβαίνει, αλλά δεν μιλάω μπροστά στο παιδί για να μην του ξεφύγει παραέξω» :s
Μπέρνι, τα παιδιά των "αντιδημοκρατικών" (δηλ. μη αριστερών) οικογένειών είχαν παρόμοιες αντιδράσεις
Από την εποχή που οι αριστεροί αυτοχαρακτηρίζονται δημοκρατικοι και δημοκρατικές δυνάμεις. :)Αφήνοντας τα εκ προοιμίου συμπεράσματα για την οικογένεια της Μπέρνης στην άκρη, από πότε «αντιδημοκρατικός» = «μη αριστερός»;
Από την εποχή που οι αριστεροί αυτοχαρακτηρίζονται δημοκρατικοι και δημοκρατικές δυνάμεις. :)
Οι «αριστεροί» δεν είναι ενιαίο σύνολο, ούτε αυτοχαρακτηρίζονται όλοι ως «δημοκρατικοί», ούτε είναι όλοι υπέρ της δημοκρατίας με τη μορφή που υπάρχει σήμερα - εκτός κι αν κάτι δεν έχω καταλάβει καλά από αυτά που διαβάζω από κάθε χώρο. Από τη άλλη, κόμματα όπως η ΝΔ είναι υπέρ του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά δεν είναι αριστερά - επομένως κάτι δεν πάει καλά με το συλλογισμό σου.Από την εποχή που οι αριστεροί αυτοχαρακτηρίζονται δημοκρατικοι και δημοκρατικές δυνάμεις. :)