Τελικά αυτό το θρεντ που (και με δική μου ευθύνη) εξελίχτηκε σε δίκη του ΚΚΕ, μάλλον κακώς μπήκε σε αυτή την κατηγορία, έπρεπε να μπει στα Πολιτικά οπότε και δεν θα σκεφτόμουν να σχολιάσω.
Sarant, πώς θα σου φαινόταν αν σε κάποιο από τα δεκάδες νήματα στα οποία σχολιάζονται, αμφισβητούνται και ενδεχομένως αντικρούονται διάφορες ορθογραφικές και ετυμολογικές απόψεις του Μπαμπινιώτη (όπως εκφράζονται μέσα από τα λεξικά του) ερχόταν κάποιος και έλεγε ότι δικάζουμε τον Μπαμπινιώτη;
Σε ό,τι με αφορά, νομίζω ότι παρέμεινα εντός θέματος, μια και το ζήτημα της όποιας στάσης του ΚΚΕ απέναντι στους ομοφυλόφιλους υπήρχε ήδη από τη συνέντευξη του Βαλλιανάτου. Όποιος θέλει να εκφράσει τον όποιο αντίλογο, είναι καλοδεχούμενος. Αν, πάλι, κάποιος έχει άποψη αλλά για τον α ή β λόγο δεν επιθυμεί να πάρει μέρος στην κουβέντα, απόλυτα σεβαστό κι αυτό.
Όσο για το πώς θα βαφτίσουμε το νήμα και πού θα το τοποθετήσουμε, για μένα δεν είναι εκεί η ουσία, οπότε το αφήνω στην κρίση των mods.
Εγώ παρατηρω πάντως ότι ασκήθηκε κριτική σε μια σειρά θέσεις του ΚΚΕ, και όχι μόνο για την ομοφυλοφιλία, π.χ. για τα ναρκωτικά.
Είσαι λίγο υπερβολικός νομίζω. Για τις αναφορές σε ναρκωτικά και αλκοόλ, θα συμφωνήσω ότι ήταν εκτός θέματος, αλλά είναι μοιραίο σε μια συζήτηση 5 σελίδων να προκύπτουν και διακλαδώσεις του αρχικού θέματος.
Τέλος πάντων, είναι δικό μου λάθος που ανακατεύτηκα στη συζήτηση, όπως έχω ήδη συμπεράνει (από άλλες γλωσσικού χαρακτήρα λίστες, από τις οποίες έχω αποχωρήσει) η κριτική στο ΚΚΕ είναι πληροφόρηση ή γλωσσική συζήτηση ενώ η κριτική στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα είναι πολιτική συζήτηση.
Δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνεις και τη Λεξιλογία σε αυτό. Δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο, αν και δεν μπορώ να πάρω όρκο, μια και μπαίνω στη Λεξιλογία πάρα πολύ σποραδικά. Ελπίζω να μην ισχύει πάντως, ούτε για το ΚΚΕ ούτε για οποιοδήποτε άλλο κόμμα.