Η βία είναι προγραμματισμένη

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Και το αποκορύφωμα: Ο φωτογράφος του Ελεύθερου Τύπου Κώστας Τσιρώνης που τράβηξε τις φωτογραφίες των αστυνομικών να σημαδεύουν διαδηλωτές απολύθηκε από την εφημερίδα.

http://www.tvxs.gr/v1407
 
Θενκς! Για κάποιο λόγο δεν τα είχα δει τα λινκ που υπήρχαν στο άρθρο!
 

Elsa

¥
Κυκλοφορεί με mail η χειρόγραφη επιστολή που μοιραζόταν στην κηδεία του Αλέξη. Εγώ δεν μπορώ να την σχολιάσω, δεν ξέρω καν αν χρειάζεται.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Δεν είμαστε τρομοκράτες, "κουκουλοφόροι", "γνωστοί-άγνωστοι"
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!
Αυτοί, οι γνωστοί-άγνωστοι....
Κάνουμε όνειρα -μη σκοτώνετε τα όνειρά μας!
Έχουμε ορμή - μη σταματάτε την ορμή μας.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!
Κάποτε ήσασταν νέοι κι εσείς.
Τώρα κυνηγάτε το χρήμα, νοιάζεστε μόνο
για τη "βιτρίνα", παχύνατε, καραφλιάσατε,
ΞΕΧΑΣΑΤΕ!
Περιμέναμε να μας υποστηρίξετε,
Περιμέναμε να ενδιαφερθείτε,
να μας κάνετε μια φορά κι εσείς περήφανους.
ΜΑΤΑΙΑ!
Ζείτε ψεύτικες ζωές, έχετε σκύψει το κεφάλι,
έχετε κατεβάσει τα παντελόνια και περιμένετε
τη μέρα που θα πεθάνετε.
Δε φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε
δεν δημιουργείτε!
Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε.
ΥΛΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΓΑΠΗ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ
Που είναι οι γονείς; Που είναι οι καλλιτέχνες;
Γιατί δε βγαίνουν έξω να μας προστατέψουν;
ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Υ.Γ.: Μη μας ρίχνετε άλλα δακρυγόνα
ΕΜΕΙΣ
κλαίμε κι από μόνοι μας.
 
Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες υπάρχουν παντού. Όπως και το 9λεπτο ανατριχιαστικό απόσπασμα από το ραδιόφωνο του Σκάι, με τον δημοσιογράφο να περιγράφει σε κατάστασης υστερίας (κυριολεκτικά) τον ξυλοδαρμό δύο μαθητών από μπάτσους (συγγνώμη, μου ξέφυγε) εντεταλμένα όργανα της τάξεως στην Ομόνοια την Κυριακή.

Με ένα καθημερινό σερφάρισμα στο Indymedia και στο TV Χωρίς Σύνορα (και μετά από φιλτράρισμα και διασταύρωση βεβαίως) μαθαίνει κανείς πολλά και ενδιαφέροντα. Για το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί η αστυνομία και συντηρούν οι νοικοκυραίοι στις πόλεις της επαρχίας ότι "θα έρθουν αύριο αναρχικοί με πούλμαν από την Αθήνα και θα σας σπάσουν τα μαγαζιά". Για τους χρυσαυγίτες (αυτοί είχαν έρθει όντως με πούλμαν, αν πιστέψουμε τον νομάρχη Αχαΐας και τον δήμαρχο Πάτρας) που κυνηγούσαν (μαζί με τους δικαίως αγανακτισμένους μαγαζάτορες) τους όποιους αναρχικούς-ή-όπως-αλλιώς-λέγονται. Για τις αμέτρητες φωτογραφίες και μαρτυρίες κουκουλοφόρων-ασφαλιτών, οι οποίοι προβαίνουν ακόμη και σε συλλήψεις.
Δεν έχω χρόνο να βάλω σχετικά λινκ, αλλά έτσι κι αλλιώς όλα αυτά είναι μόλις δύο κλικ μακριά. Όρεξη να έχετε, και γερό στομάχι μόνο.

Και για να κλείσω με μια δόση μελοδραματισμού, εκτός από την απάθεια, δεν επιτρέπεται ούτε η άγνοια στις μέρες μας.
 
Last edited:

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Είπαμε: δέρνουν τους μαθητές για να τους εξομοιώσουν με κακοποιούς, για να δικαιολογήσουν την αλητεία του Επαμινώντα Κορκονέα και του Βασίλη Σαραλιώτη που τους πληρώνουμε με τα λεφτά μας για να κάνουν τη δουλειά τους. Που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν (και άλλοι όμοιοί τους, φαντάζομαι), έναν κουκουλοφόρο με μολότοφ από ένα μωράκι. Που μπορεί, ως εκ τούτου, να «μπερδέψουν» τον οποιονδήποτε, εσάς, εμένα, με κακοποιούς και να μας ρίξουν.

Εγώ προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη ασφάλεια που πληρώνω μια τέτοια αστυνομία για να με προστατεύει.
 
Δεν έχω χρόνο να βάλω σχετικά λινκ, αλλά έτσι κι αλλιώς όλα αυτά είναι μόλις δύο κλικ μακριά. Όρεξη να έχετε, και γερό στομάχι μόνο.

Ένα λινκ εδώ (ένα κλικ μακριά). Πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι 1-2 μέρες πριν από τη δολοφονία ήμουν στο Σύνταγμα (6-7 η ώρα το απόγευμα) και μόλις είχαν περάσει κουκουλοφόροι και είχαν σπάσει τις τράπεζες (όλες στη σειρά).
 

nickel

Administrator
Staff member
Όργανο της τάξης και να μη δίνει σημασία ούτε στο Σταμάτη ούτε στο Stop*! Κόψτε του μια κλήση...




* Πώς φαίνεται ότι δεν ξέρω τα σήματα. «Στο απαγορευτικό» έπρεπε να γράψω.
 
Για την αποκατάσταση της αταξίας:

Ο μαντιλοκουκουλομασκοφόρος με τη μολότοφ δεν είναι κακοποιός, ώστε να τον πυροβολήσει κάποιος. Το εγκληματικό παρακράτος που έσπασε μικρομάγαζα (για να δημιουργήσει κλίμα σε βάρος των εξεγερμένων) δεν έχει καμία σχέση με τους πολιτικοποιημένους ανθρώπους που συνειδητά έσπασαν και έκαψαν τράπεζες, πολυεθνικές, μεγαλοκαταστήματα, αστυνομικά τμήματα και χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Αυτές τις μέρες, η ατμόσφαιρα είναι πολύ βαριά. Θα επαναλάβω ότι θεωρώ εντελώς άσκοπο και άκυρο να γίνεται κουβέντα σε φόρουμ. Ας το βιώσει ο καθένας με τον τρόπο του. Η κριτική γίνεται μετά την εξέγερση.
 

nickel

Administrator
Staff member
Προς το παρόν, δεν βλέπω εδώ ιδιαίτερη κριτική, μόνο κάποιες αντικυβερνητικές και αντιμπατσικές εκρήξεις. Το διαδίκτυο, καθώς και οι υπόλοιπες μορφές επικοινωνίας, είναι στοιχεία που κάνουν τη διαφορά στις σύγχρονες εξεγέρσεις και δεν μπορούμε να απαιτούμε από τους άλλους να μη σχολιάσουν, έστω και επιγραμματικά ή εκτονωτικά ή με παραινέσεις για ψυχραιμία ή με πληροφορίες. Προφανώς, η ιστορία θα κρίνει, αλλά η κρίση της ιστορίας δεν απέτρεψε ποτέ την τρέχουσα κάλυψη από τον χρονικογράφο και τον δημοσιογράφο.

Όσο τώρα για την προσεκτική διάκριση ανάμεσα σε πολιτικοποιημένους που καίνε με προσεκτικές συμβολικές επιλογές και παρακρατικούς που καίνε προβοκατόρικα: δυστυχώς για τους πρώτους, ούτε οι νόμοι ούτε η τηλεοπτική εικόνα ούτε το μυαλό του μέσου πολίτη μπορεί να κάνει τέτοιες λεπτές διακρίσεις. Ο μέσος πολίτης βλέπει μόνο άτομα να καταστρέφουν. Αν οι πολιτικοποιημένοι δίνουν την ευκαιρία στους δεύτερους να καίνε βιβλιοθήκες και μικρομάγαζα, μάλλον οι πρώτοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις μεθόδους τους. Γιατί το μήνυμα που περνάει είναι εξαιρετικά θολό, επικίνδυνα θολό.
 
Η κουβαρντού Ζίμενς, και οι ισχυροί εκπρόσωποί της στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, ευχαριστούν από καρδιάς, φαντάζομαι, τους "εξεγερμένους".
 
... και ευγνωμονούν τους καναπεδάτους, δίνοντάς τους βήμα για εύκολη κριτική.
Καλό ξύπνημα.
 

Elsa

¥
Ούτε κουβέντα γίνεται, ούτε και κριτική. Ενημέρωση μόνο και στοιχειώδες μοίρασμα της οργής, της θλίψης, της αγανάκτησης, της απελπισίας, όποιου τέλος πάντων αισθήματος έχει νιώσει ο καθένας μας τις τελευταίες μέρες...
 
Όσο τώρα για την προσεκτική διάκριση ανάμεσα σε πολιτικοποιημένους που καίνε με προσεκτικές συμβολικές επιλογές και παρακρατικούς που καίνε προβοκατόρικα: δυστυχώς για τους πρώτους, ούτε οι νόμοι ούτε η τηλεοπτική εικόνα ούτε το μυαλό του μέσου πολίτη μπορεί να κάνει τέτοιες λεπτές διακρίσεις.

Και οι μεν και οι δε είναι πολύ λίγοι (νομίζω). Η μάζα αυτών που σπάνε είναι, νομίζω, πιτσιρικάδες με χουλιγκάνικα ένστικτα που πάνε να κάνουν χαβαλέ ή να βγάλουν τ' απωθημένα τους -- όπως έγινε για παράδειγμα στον Πύργο όπου μια ομάδα αποσπάστηκε από το συλλαλητήριο, έριξε πέτρες στο δημαρχείο (όπου σημειωτέον ο δήμαρχος είναι αριστερός και αγωνιστής κατά της χούντας), πλακώθηκε με τους περαστικούς που τους έλεγαν "τι σας φταίει το δημαρχείο" και αποχωρώντας έσπασε στο ξύλο έναν οικοδόμο γιατί τους ζήτησε να κάνουν λίγο πιο πέρα να περάσει. Αν αυτό είναι πολιτική πράξη και όχι χουλιγκανισμός, εγώ είμαι η Μαρία Αντουανέτα.
 
Last edited:

nickel

Administrator
Staff member
Ναι, να με συγχωρείς, psifio, αλλά ξέχασα ότι στην αναμπουμπούλα δεν χαίρεται μόνο ο αποπάνω λύκος, αλλά και τα άσχετα ... λυκόπουλα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Μερικά προσγειωτικά από τον Καιρό της Ελευθεροτυπίας. Διαβάστε τα όλα εκεί.

Αυτός, λοιπόν, που καίει και καταστρέφει είναι ο πληρωμένος προβοκάτορας της αποσταθεροποίησης, ο άδολος έφηβος της αμφισβήτησης, ο μπαχαλάκιας της αδρεναλίνης, ο περιθωριοποιημένος της οικονομίας. Ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς να γνωρίζονται.

Αλλά, αυτός που πυροδοτεί την καταστροφή είναι το κράτος μιας κομπλεξικής εξουσίας, που με την καρέκλα και το κουμπούρι μετατρέπει το τίποτε σε κάτι. Είναι το κράτος μιας διαφθοράς, που με την εξαγορά και την πελατεία μετατρέπει τον πολίτη σε συνεργό σ' ένα έγκλημα εναντίον του ίδιου του εαυτού του και των ίδιων των παιδιών του.

Ο φρουρός που πυροβόλησε στα Εξάρχεια είναι ο πατέρας, ο ταμίας, ο οδηγός, ο προϊστάμενος, ο δάσκαλος, ο πολιτικάντης, ο δικαστής, ο κάθε καρεκλοκένταυρος μιας οποιασδήποτε εξουσίας, ο κάθε κομπλεξικός, που θέλει να επιβάλει το δικό του λόγο και τρόπο, και που δεν αναγνωρίζει τίποτε άλλο από τον ίδιο του τον εαυτό και τις δικές του μωροφιλοδοξίες.

Είναι ο μπάτσος μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.
 
δεν έχει καμία σχέση με τους πολιτικοποιημένους ανθρώπους που συνειδητά έσπασαν και έκαψαν [...] αστυνομικά τμήματα και χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Είναι στρατευμένοι στο σουρεαλισμό; :)
 
Top