Η αποκαθήλωση του Γέροντα Παστίτσιου

bernardina

Moderator
Αγιότατοι επίσκοποι,
Όπως γνωρίζουμε το κόμμα της Χ.Α., που ο αρχηγός του και στελέχη του υμνούσαν τον Αντίχριστο, τον Εωσφόρο και τον Πάνα, διαμαρτυρήθηκε για τη σάτιρα σε βάρος του μοναχού Παϊσιου του Τουρκοφάγου (αποφοίτου τρίτης Δημοτικού), που φέρεται από τους εμπόρους της μνήμης του πως ήξερε να λέει το φλυτζάνιον, χωρίς να επεμβαίνει ο κ.Εισαγγελεύς για τη νοσηρή αντιχριστιανική εχθροπάθεια και διατάραξη των διεθνών σχέσεων της χώρας: «Θα έρθει η ώρα που και οι άπιστοι άρχοντες, θα καταλάβουν ότι αν δεν υπάρχει πίστη δεν μπορεί να σταθεί ο κόσμος και θα επιβάλουν κάπου να πιστεύουν, για να κρατούν τον κόσμο. Μετά από χρόνια, μια μέρα αν δεν κάνεις προσευχή, θα σε κλείνουν φυλακή! Θα δίνης λογαριασμό στον άρχοντα αν προσευχήθηκες ή όχι! ..Θα έρθουν τα πράγματα στη θέση τους… Ο διάβολος έχει τρία πλοκάμια. Για τους φτωχούς τον κουμμουνισμό…Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού.. Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος δηλαδή οι ρώσοι θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας.». Το μέντιουμ λάνσαρε από την κρατική ΕΤ3 και ο υπόδικος για τοκογλυφία-εκβιασμούς ευσεβέστατος κ.Φερέτης.

Η Αστυνομία και ο κ.Εισαγγελεύς, αντί να μπουκάρουν στο μπλογκ του Βατοπεδίου, έκαναν έφοδο το σπίτι του μπλόγκερ, κατέσχεσαν το κομπιούτερ του κλπ επικαλούμενοι τα αυστηρότατα άρθρα 198 και 199 του Π.Κ., που ισχύουν στην ισλαμική Δημοκρατία του Ελλαδιστάν:

Άρθρο 198

Κακόβουλη βλασφημία.
1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιοδήποτε τρόπο το Θεό.

2. Όποιος εκτός από την περίπτωση της παρ. 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.

Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα βάσει του νόμου 4055/2012

Η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 198 του Ποινικού Κώδικα αντικαθίσταται ως εξής: «2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.»

Άρθρο 199

Καθύβριση θρησκευμάτων

Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα (Καθολικούς, Ισλάμ κλπ άγιοι Συνοδικοί και κ.Εισαγγελέα) τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Αγιότατοι πατέρες,
Επειδή δεν μπορώ να δεχτώ πως ο κ.Εισαγγελεύς (κατά νόμον εποπτευόμενος από τον κ.Ρουπακιώτη παρακαλώ!) είναι αδαής, ούτε πως έδρασε κατ’εντολήν ή κάτω από το φόβο της Χ.Α. , ούτε πως έδρασε κάτω από την πίεση κυβερνητικών παραγόντων της ΝΔ, που συναγωνίζεται λαχανιασμένα τώρα με τη Χ.Α. για τις ψήφους των φανατικών “πιστών”, επειδή ο μοναχός Παϊσιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις του Νόμου (δεν είναι Θεός, δεν ανήκει στα θεία δεν είναι η ενσάρκωση της Ανατολικής Εκκλησίας, της οποίας δεν είναι ούτε άγιος-πολλοί από τους οποίους όπως γνωρίζετε είναι αισχροί δολοφόνοι και ελεύθερα επικρίνονται, χωρίς αυτό να θεωρηθεί βλασφημία-ούτε καν όσιος παρά μόνο ένας πεθαμένος καλόγερος, επειδή δεν τολμήσατε μέχρι τώρα να τον αγιοποιήσετε και αυτόν), επειδή δεν μπορώ να φανταστώ ότι αύριο αν διακωμωδήσω κάποιο παιδεραστή καλόγερο ή κάποιον σαδομαζοχιστή μητροπολίτη ή κάποιον κλέφτη παπά, θα βρεθώ υπόδικος για βλασφημία, επειδή θεωρώ ότι ο κ.Εισαγγελεύς έχει σώας τας φρένας, επειδή ασφαλώς γνωρίζει πως το πολύ-πολύ αν βρεθεί δικαστής εδώ να καταδικάσει το νεαρό χιουμορίστα, η χρεοκοπημένη Ελλάδα θα πληρώσει για πολλοστή φορά τα σπασμένα άλλου ένα Δικαστή στο ΕΔΑΔ (αν αρμοδίως κριθεί στη συνέχεια πως έχει διαπραχθεί σφάλμα προφανές, που έχει προέλθει από βαριά αμέλεια ή από δόλια προαίρεση, τότε το σφάλμα της δικαστικής πράξης θα πρέπει να γεννά ευθύνη του δικαστικού λειτουργού για πληρωμή της αποζημίωσης, τους έχουμε χρυσοπληρώσει κάποιους αμελείς ή δόλιους δικαστές), δεν βρίσκω άλλη εξήγηση παρά το ότι σε συνεργασία με την Χ.Α. επιχειρεί να κατατάξει το μέντιουμ Παϊσιος ως τέταρτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, βλασφημών ούτως προδήλως τα θεία και προσβάλλων βαθύτατα των πυρήνα των δογμάτων της αγιοτάτης Ανατολικής Εκκλησίας.

Άγιοι πατέρες,
Σε κάποιο διάλειμμα των συνεδριάσεών σας στας επιτροπάς του Συνδέσμου της ελληνοπακιστανικής φιλίας, παρακαλώ παραλάβατε τον κ.Εισαγγελέα και τα Τάγματα Εφόδου και παραδώσατε αυτούς τώ δημοσίω αναθέματι εις το όνομα της Αγίας Αδιαιρέτου και Ζωοποιού Τριάδος ήν θέλουσι μεταμορφώσει εις Αγίαν Τετράδα: Πατήρ, Υιός, Άγιον Πνεύμα και (Θε μου σχώρα με) Μέντιουμ Παϊσιο.


http://roides.wordpress.com/2012/09/25/25sep12/
 
Άρθρο 362
Οποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της φυλάκισης.


Τι ωραίο άρθρο!
Δηλαδή αν ξέρω ότι ο Χ είναι μικροτσούτσουνος και το πω σε μια φίλη μου, κινδυνεύω με δυο χρόνια φυλακή;
Ή αν ξέρω ότι ο Υ είναι παιδεραστής και το πω σ' έναν φίλο μου ώστε να προσέχει τα παιδιά του, κινδυνεύω με δύο χρόνια φυλακή;
 

nickel

Administrator
Staff member
«Θα έρθει η ώρα που και οι άπιστοι άρχοντες, θα καταλάβουν ότι αν δεν υπάρχει πίστη δεν μπορεί να σταθεί ο κόσμος και θα επιβάλουν κάπου να πιστεύουν, για να κρατούν τον κόσμο. Μετά από χρόνια, μια μέρα αν δεν κάνεις προσευχή, θα σε κλείνουν φυλακή! Θα δίνης λογαριασμό στον άρχοντα αν προσευχήθηκες ή όχι! ..Θα έρθουν τα πράγματα στη θέση τους… Ο διάβολος έχει τρία πλοκάμια. Για τους φτωχούς τον κουμμουνισμό…Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού.. Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος δηλαδή οι ρώσοι θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας.»
Μη με φέρνετε ξαφνικά αντιμέτωπο με τέτοια νοστραδαμικά γιατί μπορεί να χάσω την ωραία ψυχραιμία μου και να ξεχάσω και τα κηρύγματα και όλα. Μια προειδοποίηση, τουλάχιστον, μια εισαγωγή από την Αποκάλυψη, λίγο Νοστράδαμο, να έρθει να κάτσει σωστά.


Και: Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το 362; Το «διαδίδω» δεν προϋποθέτει ότι διαδίδεις κάτι ψευδές.
 
Και: Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το 362; Το «διαδίδω» δεν προϋποθέτει ότι διαδίδεις κάτι ψευδές.

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι το 362 δεν αφορά, ή τουλάχιστον όχι αποκλειστικά, ψευδείς διαδόσεις. Αφενός μιλάει για γεγονός και όχι για φημολογία ή πληροφορία ή κάτι τέτοιο, και αφετέρου το 363 ξεκινάει λέγοντας: "Αν στην περίπτωση του άρθρου 362, το γεγονός είναι ψευδές ..." αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να μην είναι ψευδές.

Κι αυτό πάλι με την προσβολή της μνήμης νεκρού; Δηλαδή αν πω ή γράψω κάτι που προσβάλλει τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου ή του Κωνσταντίνου Καραμανλή ή του Ελευθέριου Βενιζέλου ή του Γεωργίου Παπαδόπουλου ή του Αδόλφου Χίτλερ (για να επιβεβαιωθεί και ο νόμος του Godwin), κινδυνεύω να φάω έξι μήνες φυλακή;
Φαντάζομαι όχι, αλλά ο νόμος αυτό δεν λέει;
 

Zazula

Administrator
Staff member
Άρθρο 362
Οποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της φυλάκισης.


Τι ωραίο άρθρο!
Δηλαδή αν ξέρω ότι ο Χ είναι μικροτσούτσουνος και το πω σε μια φίλη μου, κινδυνεύω με δυο χρόνια φυλακή;
Ή αν ξέρω ότι ο Υ είναι παιδεραστής και το πω σ' έναν φίλο μου ώστε να προσέχει τα παιδιά του, κινδυνεύω με δύο χρόνια φυλακή;
Άρθρο 366
1. Αν το γεγονός του άρθρου 362 είναι αληθινό, η πράξη μένει ατιμώρητη. Η απόδειξη όμως της αλήθειας του γεγονότος απαγορεύεται όταν αυτό αφορά αποκλειστικά σχέσεις του οικογενειακού ή του ιδιωτικού βίου που δεν θίγουν το δημόσιο συμφέρον και ο ισχυρισμός ή η διάδοση έγιναν κακόβουλα.
2. Αν στις περιπτώσεις των άρθρων 362, 363, 364 και 365 το γεγονός που ισχυρίστηκε ή διέδωσε ο υπαίτιος είναι πράξη αξιόποινη για την οποία ασκήθηκε δικαστική δίωξη, αναστέλλεται η δίκη για τη δυσφήμηση έως το τέλος της ποινικής δίωξης· θεωρείται αποδεδειγμένο ότι το γεγονός που αφορά η δυσφήμηση είναι αληθινό αν η απόφαση είναι καταδικαστική και ψευδές αν η απόφαση είναι αθωωτική και στηρίζεται στο ότι δεν αποδείχθηκε ότι το πρόσωπο που είχε δυσφημηθεί τέλεσε την αξιόποινη πράξη.
3. Η απόδειξη της αλήθειας του γεγονότος που αφορά τη δυσφήμηση δεν αποκλείει την τιμωρία για εξύβριση, αν από τον τρόπο που εκδηλώθηκε ή από τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκε η δυσφήμηση προκύπτει σκοπός εξύβρισης.

Άρθρο 367
1. Δεν αποτελούν άδικη πράξη: α) οι δυσμενείς κρίσεις για επιστημονικές, καλλιτεχνικές ή επαγγελματικές εργασίες· β) οι δυσμενείς εκφράσεις που περιέχονται σε έγγραφο δημόσιας αρχής για αντικείμενα που ανάγονται στον κύκλο της υπηρεσίας της, καθώς και γ) οι εκδηλώσεις που γίνονται για την εκτέλεση νόμιμων καθηκόντων, την άσκηση νόμιμης εξουσίας ή για τη διαφύλαξη (προστασία) δικαιώματος ή από άλλο δικαιολογημένο ενδιαφέρον ή δ) σε ανάλογες περιπτώσεις.
2. Η προηγούμενη διάταξη δεν εφαρμόζεται: α) όταν οι παραπάνω κρίσεις και εκδηλώσεις περιέχουν τα συστατικά στοιχεία της πράξης του άρθρου 363, καθώς και β) όταν από τον τρόπο της εκδήλωσης ή από τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκε η πράξη, προκύπτει σκοπός εξύβρισης.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Άρθρο 367
1. Δεν αποτελούν άδικη πράξη: α) οι δυσμενείς κρίσεις για επιστημονικές, καλλιτεχνικές ή επαγγελματικές εργασίες· [...]
Συνεπώς, για να την γλιτώσεις αν αποκαλέσεις κάποιον μικροτσούτσουνο (και είναι!) πρέπει να είναι ζιγκολό ή πρωταγωνιστής σε πορνοταινίες. :)
 

nickel

Administrator
Staff member
Για να μην μπερδευτώ στα δύσβατα μονοπάτια των νόμων, αν κάποιος βγει και πει σε όλες τις δυνατές ευγενικές διατυπώσεις ότι προφητεία = παραλήρημα, αυταπάτη, υπάρχει κάποιο άρθρο των νόμων που του δημιουργεί μπελάδες;

Με την ευκαιρία, σύμφωνα με τα λεξικά:

προφητεία η : η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του προφητεύω. 1α. η ικανότητα ενός θεόπνευστου συνήθ. ανθρώπου να προλέγει τα μέλλοντα: Για την Kασσάνδρα η προφητεία δεν ήταν χάρισμα αλλά αιτία δυστυχίας. β. προβλέψεις που αναφέρονται σε σπουδαία γεγονότα του μέλλοντος και που στηρίζονται στη διορατικότητα ή και σε πραγματικά δεδομένα: Επαληθεύτηκαν οι προφητείες του Kοσμά του Aιτωλού. Οι προφητείες του Aγαθάγγελου έδιναν την ελπίδα στους υπόδουλους Έλληνες, ότι θα αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό. 2. το περιεχόμενο της προφητείας, τα γεγονότα που προφητεύει κάποιος: Οι προφητείες του Ησαΐα. || περικοπή από τα βιβλία των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, που διαβάζεται σε ορισμένες εκκλησιαστικές ακολουθίες.
[λόγ. < ελνστ. προφητεία 'ερμηνεία της θέλησης των θεών' σημδ. γαλλ. prophétie (στη νέα σημ.) < υστλατ. prophetia < ελνστ. προφητεία]


προφητεία (η) [μτγν.] {προφητειών} 1. η πρόβλεψη όσων πρόκειται να συμβούν στο μέλλον, η οποία προέρχεται από θεία έμπνευση, από υπερφυσική επέμβαση: έχει το χάρισμα τής προφητείας | κάνω προφητεία. 2. (γενικότ.) η πρόβλεψη όσων πρόκειται να συμβούν και η ίδια η πρόβλεψη: τι λέει αυτή η προφητεία; | οι προφητείες τού Νοστράδαμου/τού Κοσμά τού Αιτωλού | οι προφητείες του επαληθεύτηκαν ΣΥΝ. πρόρρηση, χρησμός.

Με άλλα λόγια, πρέπει να πας σε ελληνικό δικαστήριο και να εξηγήσεις τι νομίζεις εσύ ότι είναι το θεόπνευστο... Καλά κρασιά.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Όπως διάβασες στον ΠΚ, αν λ.χ. αποκαλέσεις «τσαρλατάνο κλπ» έναν ψευδοπροφήτη, μπορεί μεν να καταφέρεις να αθωωθείς για τη δυσφήμηση αλλά και πάλι να καταδικαστείς για την εξύβριση — είναι διακριτές έννοιες.
 

nickel

Administrator
Staff member
Μάλλον περισσότερο με συμφέρει να αρχίσω να μασάω φύλλα...
 

SBE

¥
Δεν είχα διάθεση να πάρω μέρος στη συζήτηση, αλλά με ενόχλησε η πρώτη παράγραφος του κειμένου που παραθέτει η Μπέρνι πιο πάνω (δε διάβασα παραπέρα) και το λέω για να το σκεφτούμε λίγο: η συζήτηση δεν έχει να κάνει με τον Παϊσιο, για τον οποίο όπως είπα παραπάνω δεν ξέρω και πολλά πράγματα. Επομένως το να αναφέρουμε ότι ο Παϊσιος ήταν απόφοιτος τρίτης δημοτικού είναι μειωτικό για ποιόν;
Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχουμε συναντήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας έναν μοναχό (ορθόδοξο, βουδιστή, ό,τι θέλετε) και το πιο πιθανό είναι αν δεν μας τυφλώνει το μίσος κατά της θρησκείας, να προσέξουμε πόσο ήρεμοι άνθρωποι είναι και πόσο σοβαρές συζητήσεις μπορεί να κάνει κανείς μαζί τους. Προφανώς η απομόνωση και η μελέτη έχουν αυτό το αποτέλεσμα σε ορισμένους. Προσωπικά εγώ το εκτιμώ αυτό, ίσως γιατί δεν πρόκειται ποτέ να γίνω έτσι.

ΥΓ Και δεν είμαι αμερόληπτη. Η γιαγιά μου είχε μια θεία που πέθανε σε βαθειά γεράματα πριν μερικά χρόνια. Η θεία ήταν παράλυτη και κατάκοιτη από τα 16 της (κάπου τη δεκαετία του '20 ή και πιο νωρίς), μεγάλη ιστορία που δεν είναι του παρόντος, πάντως περιλάμβανε και θρησκευτικό θαύμα και εμφάνιση της Παναγίας και ανέγερση εκκλησίας στο χωριό κλπ κλπ. Η παράλυτη (πριν φωνάξουν οι πολιτικά ορθοί, έτσι την έλεγαν όλοι, το σπίτι της παράλυτης ζήταγες και σε έστελναν) πέρναγε την ώρα της μελετώντας και είχε τακτική αλληλογραφία με θεολόγους, με μοναστήρια κλπ και από το σπίτι της είχαν περάσει εκατοντάδες άνθρωποι που έψαχναν να βρουν κάποιον να τους ακούσει. Και τους άκουγε όλους. Δεν ξέρω τι τους έλεγε, πάντως έφευγαν ευχαριστημένοι, ορισμένοι ευγνωμονώντας, και το θυμάμαι αμυδρά και λυπάμαι που δεν πήγα να την δω καμιά φορά μεγάλη να μου λυθεί η απορία, και έχω μόνο παιδικές αναμνήσεις λίαν τρομακτικές (το σπίτι ήταν σαν τον πύργο του Δράκουλα). Και δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για την αφοσίωσή του σε τέτοια άτομα. Αν δεν υπήρχαν, ίσως θα έπρεπε να τα δημιουργήσουμε.
 

nickel

Administrator
Staff member
Επειδή είσαι ορθολογίστρια, SBE, πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις ότι έχουμε τα εξής διακριτά θέματα:

1. Υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν χρόνο να ακούσουν τους άλλους ανθρώπους και να τους παράσχουν κάποιο είδος ψυχολογικής υποστήριξης και παρηγορίας. Μπορεί να το κάνουν δωρεάν ή έναντι αμοιβής. Μπορεί να είναι ψυχολόγοι ή να παρέχουν αυτή την υποστήριξη στο πλαίσιο ενός άλλου ρόλου (αστρολόγοι, ομοιοπαθητικοί κ.ά.).
Για το τι δίνουν και τι παίρνουν υπάρχουν πολλές συζητήσεις: ο ρόλος τους μπορεί να είναι από πολύ θετικός έως εντελώς αρνητικός. Είναι ή δεν είναι διερευνήσιμος αυτός ο ρόλος;

2. Υπάρχει το τεράστιο ερώτημα: υπάρχει προφητεία με τη σημασία της θεόπνευστης πρόβλεψης; Πόσο οι «προφητείες» ή οι άλλες προβλέψεις (π.χ. θρησκευτικές, αστρολογικές, οικονομικές) γίνονται παγίδες για την εκμετάλλευση αφελών από επιτήδειους; Να το αφήσουμε να περάσει ντούκου;

3. Όταν έχουμε το άρθρο 3 στο Σύνταγμα, μπορούμε να βγούμε και να πούμε ότι δεν υπάρχει θεόπνευστη προφητεία χωρίς να πάμε φυλακή; Ελπίζω να έχουμε πλήρη και απόλυτη αυτή την ελευθερία, αλλιώς πρέπει να ανησυχούμε.

Όταν ξεκαθαρίσουμε αυτά, μπορούμε να συζητήσουμε τα περί διακωμώδησης, γελοιοποίησης, ποιοι θίγονται και άλλα ψιλά γράμματα που με ενδιαφέρουν. Αλλά πρέπει να έχουμε σαφείς απαντήσεις στα παραπάνω πρώτα. Διότι με αυτά που διαβάζω έχω αρχίσει να έχω σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο έχει φτάσει ο Διαφωτισμός στην Ελλάδα.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Διότι με αυτά που διαβάζω έχω αρχίσει να έχω σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο έχει φτάσει ο Διαφωτισμός στην Ελλάδα.
Μου αρέσει που έχεις αμφιβολίες ακόμη...
 

SBE

¥
Είχα γράψει μια ωραία απάντηση αλλά κάτι πάτησα και την έχασα.
Οπότε τηλεγραφικά:
1. Ναι, αλλά δεν συζητάμε αυτό.
2. Κι εγώ μπορώ να προφητεύσω σεισμό στην Πάτρα εντός του 2012, είμαι θεόπνευστη; Χρειάζεται ορθολογισμός αλλά δε χρειάζεται να προσβάλλεις όποιον παρασύρεται γιατί θα δημιουργήσεις χειρότερες αντιδράσεις.
3. Ναι. Κι άμα έχεις αντίρρηση, δοκίμασε.
 
Μου αρέσει που έχεις αμφιβολίες ακόμη...

Μπράβο, Δόκτορα! Εγώ δεν έχω πια αμφιβολίες... Λυπάμαι που χαράμισα τα χρόνια μου σε μια χώρα που δεν την αναγνωρίζω πια για πατρίδα μου. Το λάθος μας είναι ότι αποδίδουμε όλα τα δεινά στα κόμματα, την πολιτική ελίτ κλπ. Ναι, φταίνε και αυτοί, αλλά βασικά φταίει η κοινωνία, ο λαός, there is something wrong with the people. Είπα σε φίλο ότι ο ένας στους δυο έλληνες είναι σκάρτος. Μου απάντησε ότι κάνω λάθος, ο ένας στους τρεις! Ε, καιρός να φεύγουμε, όχι για άλλη χώρα, είναι αργά πια, αλλά για το επέκεινα, για πάντα, for good, forever. Συγγνώμην.
 

SBE

¥
Arberlis, αυτό με το λαό το ακούω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δηλαδή ήταν παράπονο και προηγούμενων γενεών.
 

nickel

Administrator
Staff member
Επειδή έχουμε παιδιά, Άρη, που θέλουν να συνεχίσουν να ζουν στην Ελλάδα, κάθε μάχη, ακόμα και η πιο μικρή, που θα δώσεις, που θα δώσουμε, για να γίνει καλύτερο αυτό το μέρος και οι άνθρωποί του, έστω με τον τρόπο που βλέπουμε εμείς το καλύτερο, δεν θα πάει χαμένη και δεν πρέπει να πάει χαμένη. Από πολλές απόψεις το μέρος αυτό είναι ο παράδεισος. Ας τον (ξανα)βρούμε.
 
Διαβάζοντας τα αμέσως παραπάνω (που τα καταλαβαίνω, και τα σκέφτομαι κι εγώ συχνά-πυκνά) δεν μπόρεσα να μην αναρωτηθώ, ποια διάολο χώρα και ποιον λαό θα μπορούσε κάποιος από μας να αποδεχθεί ως μη σκάρτο;
 

nickel

Administrator
Staff member
Διαβάζοντας τα αμέσως παραπάνω (που τα καταλαβαίνω, και τα σκέφτομαι κι εγώ συχνά-πυκνά) δεν μπόρεσα να μην αναρωτηθώ, ποια διάολο χώρα και ποιον λαό θα μπορούσε κάποιος από μας να αποδεχθεί ως μη σκάρτο;
Εγώ πάντως, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, νιώθω χουζουρλίδικα εδώ μέσα. :D
 
Επειδή έχουμε παιδιά, Άρη, που θέλουν να συνεχίσουν να ζουν στην Ελλάδα, κάθε μάχη, ακόμα και η πιο μικρή, που θα δώσεις, που θα δώσουμε, για να γίνει καλύτερο αυτό το μέρος και οι άνθρωποί του, έστω με τον τρόπο που βλέπουμε εμείς το καλύτερο, δεν θα πάει χαμένη και δεν πρέπει να πάει χαμένη. Από πολλές απόψεις το μέρος αυτό είναι ο παράδεισος. Ας τον (ξανα)βρούμε.

Προπαντός όχι αυταπάτες. Η χώρα είναι ευτελής και ο λαός σκάρτος. Υποχρέωσή μας είναι να το πούμε αυτό καθαρά στα παιδιά και ας λάβουν τα μέτρα τους. Σε ενάμισυ χρόνο είμαι 70 ετών, είναι αργά πια να προσποιούμαι τον ανήξερο. Οι σκάρτοι δεν είναι ο ένας στους τρεις, όπως είπε ο φίλος μου, αλλά οι δύο στους τρεις και βάλε... Ούτως ή άλλως τις δικές μου μάχες τις έχω δώσει. Εκτός των άλλων και επί του προκειμένου νήματος, έχω μεταφράσει τα αντιθρησκευτικά κείμενα του Bertrand Russell, έχω επιμεληθεί το Ο Θεός δεν είναι μεγάλος του Χίτσενς, και πρόσφατα μετέφρασα την Βίβλο του Άθεου του Χίτσενς με πάνω από πενήντα λαμπρά αντιθρησκευτικά κείμενα, από David Hume μέχρι Richard Dawkins. Ματαιοπονούμε. Το παιχνίδι έχει τελειώσει εις βάρος μας. Τα παιδιά ας δώσουν τις δικές τους μάχες και θα δούμε. Δεν είμαι αισιόδοξος. Άκουσα από παιδιά ότι στο παραβάν του εκλογικού τμήματος έπαιζαν μονά-ζυγά αν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Και, Μαρίνο, ναι, μπορεί να μην υπάρχει χώρα και λαός μη σκάρτος, αλλά, πέραν από τη διαβάθμιση που πάντα ισχύει (άλλος χειρότερος άλλος ελαφρώς καλύτερος), κανείς δεν μπορεί να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να πω ότι αυτή η συγκεκριμένη χώρα, που την ξέρω μια ολόκληρη ζωή, αποδείχτηκε πολύ σκάρτη.
 

nickel

Administrator
Staff member
Εδώ, πραγματικά, εγώ θέλω να ακούσω τις σκέψεις των νέων παιδιών του φόρουμ, των εικοσάρηδων, των τριαντάρηδων. Ελπίζοντας κάποιες να λειτουργήσουν σαν αντίστιξη.
 
Top