Επειδή ορισμένοι πηγαίνουν με χίλια...

daeman

Administrator
Staff member
Για τον Σαράντ και το ιστολόγιό του, αυτή την ωραία περιπέτεια - όπως γράφει ο ίδιος στην πρώτη πρόταση του επετειακού, 1001ου άρθρου - που τόσους και τόσες γοητεύει, διδάσκει, τσιγκλίζει, εμπνέει, φιλοξενεί είτε σαν σχολιαστές και συναναζητητές, είτε σαν λουρκιστές όπως η αφεντιά μου.

Να τα πολυμυριάσεις, Νικοκύρη, πάντα τόσο εύστοχα και όμορφα να διαβάζουμε στο πολυσυλλεκτικό, πολυγραφότατο και πολυδιάβαστο στέκι σου! Χιλιάδες ακόμα απολαυστικούς καφέδες να πιω με τόσο εκλεκτή παρέα, κι ας κάθομαι αμίλητος, άναυδος στη γωνιά μου.
:)

Επειδή στο επετειακό αναφέρεις και τις χίλιες και μία νύχτες και - όπως έχω δει πολλές φορές - τίποτα δεν σου ξεφεύγει:
άσε που είμαι και νυχτερινός τύπος

The Night Has a Thousand Eyes - John Coltrane



Κι επειδή τα αναμνηστικά γίνονται πιο γοητευτικά όταν τα προσφέρει εκπρόσωπος του ωραίου φύλου, και μάλιστα εκπροσώπισσα τόσο ωραία όπως η Τζένιφερ Κόνελι (αααχ...), ορίστε και το τραγούδι με τον ίδιο τίτλο (άλλη σύνθεση αυτή, ωστόσο, από άλλη εποχή και μουσική) από το Dark City του Πρόγιας:

The Night Has a Thousand Eyes - Jennifer Connelly



Συμπάθα με για την καθυστέρηση, αλλά τις από καρδιάς ευχές προτιμώ να τις δίνω την ώρα που έχω την κατάλληλη διάθεση, όχι σώνει και καλά την ώρα που πρέπει.
 

SBE

¥
Καλα ρε Δαεμανε, λογικό να θες ωραίο περιτύλιγμα για το άσμα, αλλά να δέιχνει και λίγο ρεαλσιτικό το πλειμπακ...
 

daeman

Administrator
Staff member
Καλα ρε Δαεμανε, λογικό να θες ωραίο περιτύλιγμα για το άσμα, αλλά να δέιχνει και λίγο ρεαλσιτικό το πλειμπακ...

The Director's cut adds detail and buffers the pace just enough to allow Dark City to breathe a bit. Two or three added scenes and extended character interchanges enhance our involvement and produce a much more satisfying experience. Some of the changes improve the tone considerably. Jennifer Connelly now sings The Night Has a Thousand Eyes for herself in the cabaret. She's not as professional as the replacement dubbed onto the theatrical copy, but her singing feels more up close and personal.

Released in 2008, the long-awaited Director’s Cut of Dark City became available to consumers on home video, and it fixed some of the problems in the studio-minded Theatrical Cut, but ultimately created more problems than it was worth. Jennifer Connelly’s voice is used when Emma sings “Sway” and “The Night Has a Thousand Eyes”, as opposed to Anita Kelsey’s original voice dub.

Προς σύγκριση:

Anita Kelsey - The Night Has A Thousand Eyes (Dark City OST)

 
Ευχές για μακροέτευση στο ιστολόγιό σου και από μένα, sarant! Καλή δύναμη!
(daeman, Trane lives!)
 
Δαεμάνε, με καθυστέρηση το πήρα είδηση, πολύ καλό δώρο, ευχαριστώ πολύ!

Κώστα, ευχαριστώ! Να είμαστε καλά να τα λέμε!
 

Zazula

Administrator
Staff member
IMG_2193408126.jpg
Συγχαρητήρια στον Επτάκις Δόκτορα για το δεκαχίλιαρο — και για τα εκπληκτικά σημειώματα που περιλαμβάνονται σ' αυτό το δεκαχίλιαρο! :clap:
 
Και από μένα τα συγχαρητήρια και ευχές για πολλά ακόμα δεκαχίλιαρα!

(Και να ετοιμάζεται και η επόμενη να μπει στο κλαμπ!)
 
Μέχρι να πάρω είδηση τα 10.000 είχε φτάσει στα 10.014... Ακάματε παραγωγέ πολυδιδακτορικής σοφίας, όσα τα ποστοχίλιαρα τόσα τα ντοκτορά σου!
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Τα ευχαριστήρια, τα συγχαρητήρια και οι ευχές μου θα μπορούσαν να πάρουν και τόνο λίαν συναισθηματικό, γι' αυτό θα περιοριστώ να επαναλάβω το αρχικό του Ζάζουλα: Ευχαριστώ «και για τα εκπληκτικά σημειώματα που περιλαμβάνονται σ' αυτό το δεκαχίλιαρο!»
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ευχαριστώ! :blush::blush::blush:

Με τέτοια παρέα, δεν αξίζει τον κόπο να βάζει καθένας μας τα δυνατά του;
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Αυτό το δεκαχίλιαρο να το εκατοστήσει, του δόχτορα η σύνεση όλους να μας τιμήσει.

Αφιερωμένο το Dance With Me από τους Nouvelle Vague, με τη σκηνή από το Bande à part* του Γκοντάρ με την Άννα Καρίνα να χορεύει το μάντισον με τον Κλοντ Μπρασέρ και τον Σάμι Φρέι, με την ευχή να βάζουμε όλοι τα δυνατά μας, να χορεύουμε με κέφι και μαεστρία στα νήματα της Λεξιλογίας.


*Bande à part is a 1964 Nouvelle vague film directed by Jean-Luc Godard. It was released as Band of Outsiders in North America; its French title derives from the phrase faire bande à part, which means "to do something apart from the group."
:)


Το δαιμόνιό μου όμως δε μ' αφήνει σε ησυχία. Προσπάθησα να το φιμώσω, μέχρι και σε κολόνα της ΔΕΗ το ανάρτησα για να σωπάσει, αλλά τίποτα, συνέχισε να τραγουδάει το αυθάδικο:

Δέκα χιλιάδες γκόμενες γυμνές
απάνω σε μια βέσπα
κι εγώ σε μια κολόνα της ΔΕΗ
πισθάγκωνα δεμένος, δεμένος ο καημένος...

Η αυτοκρατορία των αισθήσεων - Τζίμης Πανούσης :devil: :inno:

 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ως αυτόκλητος λεξίαρχος υπηρεσίας, ανακοινώνω ότι η (συνήθως) εκ Λονδινίου ορμώμενη SBE ξεπέρασε το υπολογίσιμο φράγμα των 3000 σχολίων και αναρτήσεων. Ιδού και το αναμνηστικό σουβενιράκι (δεν την πρόλαβα ακριβώς στο τριχίλιαρο, σχολίαζε από νήμα σε νήμα σαν πολυβόλο...):

 

SBE

¥
Ωχ, συνέβη κι αυτό!
Ομολογώ ότι έπαψα να μετράω όταν άφησα την μουχλιασμένη στέγη του Λονδίνου για τα κολλέγια της Κανταβριγίας, αλλά διαπιστώνω ότι η επιστροφή μου ολοκληρώθηκε, πίσω στο ιντερνέτινγκ και σχολιάζινγκ όπως πάντα.

Ευχαριστώ την ομήγυρη για την ευκαιρία να κάνω την ημερήσια ψυχοθεραπεία μου σχολιάζοντας. Άτιμη κρίση και άτιμη κενωνία, και άτιμε αποπάνω με το τρυπάνι μεσημεριάτικα, μου πήρες τ' αυτία.
 
Top