rogne
¥
Μια (άτυπη) ενημέρωση για το ασφαλιστικό, από άλλο κλάδο μεν, αλλά χρήσιμη από πολλές απόψεις: http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/ενημέρωση-από-την-παράσταση-παρέμβασ/
Να προσθέσω μόνο δυο πράγματα, στα βιαστικά: αυτό που συμβαίνει με τους ξένους προμηθευτές συνέβαινε το 2012. Από τότε, είχε βελτιωθεί η κατάσταση αλλά όπως λέει ο ντοκ παραπάνω ξανάρχισε μόλις φάνηκε στον ορίζοντα η προοπτική των εκλογών.
Και ακόμα ένα: έχω μια πιστωτική κάρτα. Η πίστωση που χρησιμοποιώ είναι κάθε φορά ελάχιστη. Αυτή τη φορά είχα ένα υπόλοιπο 65 ευρώ, εκ των οποίων η ελάχιστη δόση ήταν 15 ευρώ, την οποία ξέχασα να πληρώσω στις 6 Μαρτίου. Στις 8, η τράπεζα μου απέρριψε την πάγια εντολή πληρωμής του κινητού μου. Επαναλαμβάνω, για οφειλή 15 ευρώ με καθυστέρηση 2 μέρες, πράγμα που δεν έχω ξανακάνει ποτέ, η τράπεζα μου έκοψε την πίστωση.
Συγγνώμη, αλλά κάνεις λάθος. Δεν μίλησα για προκαταβολή, αλλά για πλήρη εξόφληση τοις μετρητοίς μπροστά, προτού στείλουν εμπορεύματα στην Ελλάδα. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση πίστεψέ με, κάτι ξέρω για να το λέω.Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν αληθεύει.
Αλλά δεν καταλαβαίνω αν μας ενοχλούν τα πακέτα στήριξης ή οι όροι που τα συνοδεύουν --προκειμένου να μη συνεχίσουμε να χρειαζόμαστε πρωτογενή δανεικά-- και είναι οι όροι που συστηματικά δεν θέλουμε ως κοινωνία να αναλάβουμε (δικαίωμά μας) χωρίς να έχουμε να προτείνουμε παραγωγική ή άλλη δημιουργική εναλλακτική (λάθος μας).
Χέλλε, μάλλον δεν έχεις καταλάβει τότε το έργο που παίζεται πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Για τη δημοσιονομική ισορροπία χρειάζονται πόροι. Για την ανάπτυξη χρειάζονται μέτρα εξορθολογισμού.Ας πούμε η αύξηση του ΦΠΑ.
Χέλλε, μάλλον δεν έχεις καταλάβει τότε το έργο που παίζεται πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Για τη δημοσιονομική ισορροπία χρειάζονται πόροι. Για την ανάπτυξη χρειάζονται μέτρα εξορθολογισμού.
Για να μην ξεχαστεί...Παλ και Ζαζ, γιατί του την πέφτετε του Έλλη; Ειδικά σήμερα δεν είπε τίποτα περίεργο.
Χέλλε (#536), προφανώς και γνωρίζουν οι πάντες ότι η αύξηση των φόρων καταστρέφει τη λειτουργία της αγοράς. Οπότε, ευκαιρία να το παίξεις διαπραγματευτής. Πάρε τη λίστα των πηγών εσόδων για το δημόσιο και βρες από πού θα μαζέψεις καταρχήν τα χρήματα που λείπουν μέχρι το πρωτογενές πλεόνασμα του 1,5% που θεωρεί ανεκτό ο ΥπΟικ και μετά τους επιπλέον πόρους για το κυβερνητικό πρόγραμμα (Θεσσαλονίκης ήόποιας άλλης πόλης προτιμάς).
Επιτέλους, πότε θα κατανοήσουμε ότι το επιθυμητό δεν είναι πάντα και εφικτό και ότι για να περνάμε λιγότερο ή περισσότερο καλά πρέπει πρώτα να... περνάμε; Μάλλον με την ολοκλήρωση της θητείας και της παρούσας κυβέρνησης...
Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου. Να μην πάει σε λάθος κτίριο για την τελετή παράδοσης-παραλαβής. :twit:Το γραφείο σου, στον 7ο όροφο στη γωνία Σταδίου και Ερμού, στην Πλατεία Συντάγματος, σε περιμένει.
Μου αρέσει η επιλογή χωρών με τις οποίες μας συγκρίνεις. Επομένως, πάνω που ήμασταν έτοιμοι για το G-8, οι κακοί εταίροι μάς έκοψαν τον δρόμο.
Επειδή αυτά που παπαγαλίζεις (για μεγάλα πλεονάσματα επί σειρά ετών κλπ κλπ) είναι πασίγνωστα, έχουν τεθεί και από το ΔΝΤ είναι προφανές ότι (όπως σε όλα αυτά τα θέματα ως τώρα) και σε αυτά τα θέματα θα δοθεί τελικά πολιτική λύση. Με τρόπους που δεν είναι ενδεχομένως γνωστοί σήμερα, όπως ήταν αδιανόητη π.χ. η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ πριν από δύο χρόνια. Εμείς θα κάνουμε το δικό μας κομμάτι (θα οργανώσουμε το ΣΕΚ) μας και οι άλλοι το δικό τους (θα παίξουν με τους αριθμούς μέχρι να κλείσει το θέμα).