Δώσε θάρρος στον τραμπούκο

SBE

¥
Ανοίγουμε μεγάλο θέμα περί ευθύνης, για το οποίο έχω πει και παλιότερα ότι ο άνθρωπος συμπεριφέρεται με βάση το συμφέρον του και η Ελλάδα είναι η κλασσική περίπτωση όπου ο πολίτης αντί να διεκδικεί τα νόμιμα δικαιώματά του προσπαθεί να βολευτεί όπως μπορεί, κατά προτίμηση εις βάρος του "κράτους" που δεν το θεωρεί φυσική συνέχεια του εαυτού του. Κυκλοφορεί πολύ η δικαιολογία ότι το κράτος/ οι πολιτικοί κλπ επέτρεψαν την ασυδοσία στους απλούς πολίτες για να καλύπτουν τις δικές τους μεγαλύτερες παρανομίες. Αυτό το έχω ακούσει από πολλούς στην Ελλάδα και βέβαια προϋποθέτει ότι η πολιτική τάξη είναι έξω από την Ελληνική κοινωνία ενώ στην πραγματικότητα είναι μέρος της, απλώς η μυθολογία περί ισότητας μας εμποδίζει να χωνέψουμε ότι ορισμένα μέρη της κοινωνίας έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στους πόρους της και αισθανόμαστε καλύτερα αν αυτά τα μέλη τα θεωρούμε κάτι διαφορετικό. Προϋποθέτει επίσης ότι η πολιτική τάξη είναι ενιαία κλπ κλπ αλλά αυτά μόνο συνωμοσιολόγους ικανοποιούν.

Πίσω στο θέμα μας, όντως, όπως είπα και πιο πάνω, με το να γίνεται ανεκτή συμπεριφορά σαν αυτή των Τατσόπουλου/ Σταυρίδη στην τηλεόραση, το επόμενο βήμα είναι το ξύλο επί της οθόνης. Αν οποιαδήποτε παρέκκλιση από την κοσμιότητα τιμωρούνταν με αποκλεισμό από την τηλεόραση, αν ήξεραν οι συντονιστές να συντονίσουν κι άλλα πολλά αν, ίσως να είχαμε διαφορετική τηλεόραση, δε λέω απαραίτητα και διαφορετική κοινωνία.
 

nickel

Administrator
Staff member
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15928

Αυτό το μαχαίρωμα παραλίγο να το είχα ζήσει. Ήμουν στην ίδια παρουσίαση με τον δημοσιογράφο, πήρα το ίδιο τρένο (άλλο βαγόνι, στην άλλη άκρη), μας σταμάτησαν στην Ομόνοια και μας άλλαξαν τρένο. Τώρα κατάλαβα γιατί.

Για να μην ξεχνάμε ότι οι φασίστες δεν σταματάνε στις μπουνιές και τα χαστούκια.
 

SBE

¥
Οφτοπικίζω αλλά δύο πράγματα μου τράβηξαν το βλέμμα:
Ο Σακίλ ο Νηλ, όπως λέμε Μπάμπης ο κοντός;
... κάτι μισονυσταγμένες φοιτήτριες και άλλες γυναίκες αρχαίων επαγγελμάτων= αρχαίο επάγγελμα το φοιτητηλίκι


Παρεμπιπτόντως, μου φαίνεται αδύνατο να μαχαιρώσει κάποιος κάποιον άγνωστό του, έτσι χωρίς λόγο, σε δημόσιο χώρο με μάρτυρες.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Οφτοπικίζω αλλά δύο πράγματα μου τράβηξαν το βλέμμα:
Ο Σακίλ ο Νηλ, όπως λέμε Μπάμπης ο κοντός;
... κάτι μισονυσταγμένες φοιτήτριες και άλλες γυναίκες αρχαίων επαγγελμάτων= αρχαίο επάγγελμα το φοιτητηλίκι
Το κομματόσκυλο υπηρεσίας θα έρθει να σου πει ότι έπρεπε να γράψει [...] και άλλες γυναίκες, αρχαίων επαγγελμάτων,
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15928

Αυτό το μαχαίρωμα παραλίγο να το είχα ζήσει. Ήμουν στην ίδια παρουσίαση με τον δημοσιογράφο, πήρα το ίδιο τρένο (άλλο βαγόνι, στην άλλη άκρη), μας σταμάτησαν στην Ομόνοια και μας άλλαξαν τρένο. Τώρα κατάλαβα γιατί.

Για να μην ξεχνάμε ότι οι φασίστες δεν σταματάνε στις μπουνιές και τα χαστούκια.

protagon said:
Κατέβηκα τις ηλεκτρικές σκάλες πίσω από ένα τύπο με μια θήκη μπουζουκιού στο αριστερό χέρι. Κι ένα καπέλο μαφιόζικο. Τελευταία τα καπέλα και τα σκουφιά για ράστα μάλια δίνουν και παίρνουν στο τριτοκοσμικό κέντρο της Αθήνας.

[...]

Ώσπου ακούστηκε μια ασυνήθιστα δυνατή φωνή.

- Τι κοιτάς ρε. Βλέπεις κάτι. Ε; Τι θέλεις;

Ήταν ο μαφιόζος. Τά'χε πάρει με τον πακιστανό. Ο τυπάκος απ' το Πακιστάν έπαθε νίλα.

[...]

Δολοφόνος, ναι, ξενόφοβος πιθανότατα, αλλά από πού προκύπτει ότι ήταν φασίστας; Δεν είναι επικίνδυνο το άλμα δολοφόνος = φασίστας;

Κι αυτό, πάλι, πού το βάζεις;

protagon said:
Συνήθως ήταν κάποιος πορτοφολάς που έγινε αντιληπτός, πράγμα εντελώς συνηθισμένο τις μέρες μας. Ο Πακιστανός, σκέφτηκα.

Αυτό, πώς λέγεται;
 

SBE

¥
Δολοφόνος, ναι, αλλά από πού προκύπτει ότι ήταν φασίστας; Δεν είναι επικίνδυνο το άλμα δολοφόνος = φασίστας;

Όπως είπα και πιο πανω, δολοφονία εν ψυχρώ, σε δημόσιο χώρο, με μάρτυρες, χωρίς να έχει προηγηθεί έστω και μια κουβέντα και με θύμα- δράστη αγνωστους μεταξύ τους: ποιές είναι οι πιθανότητες;
 
Συμφωνώ με νίκελ περί λαϊκισμού, ο Ελληγενής δεν κατάλαβε τι είπα καθόλου, οι υπόλοιποι συνεχίστε την κουβέντα σας που παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

Εγώ σταματώ για να κάνω καμιά δουλειά και γιατί δεν βγάζουμε άκρη αν δεν κάτσουμε απέναντι σαν άνθρωποι.

Και μια σημείωση από αυτές που δεν χωνεύει η SBE: δεν σταματώ επειδή απαξιώ αλλά επειδή πραγματικά πιστεύω ότι στο περιεχόμενο ενός ποστ δεν μπορείς να πεις όσα πραγματικά θέλεις να πεις χωρίς να αφήσεις κάτι έξω κάνοντας έτσι τους άλλους να σε παρεξηγήσουν. Και μια τελεία και ένα κόμμα κάνει τη διαφορά.
 

nickel

Administrator
Staff member
Δόκτορα, να το αναδιατυπώσω:
Για να μην ξεχνάμε ότι οι ρατσιστές δεν σταματάνε στις μπουνιές και τα χαστούκια.

Ήσσονα θέματα δεν θα τα συζητήσω τώρα.
 
Ένα σχετικοάσχετο. Ένα ντοκιμαντέρ του Αυγερόπουλου για την άνοδο των νεοναζί στη Ρωσία. Το ανεβάζω γιατί αφενός τα παλικάρια της Χρυσής Αυγής δεν έχουν καμιά ουσιαστική διαφορά ούτε στις πρακτικές, ούτε στην ιδεολογία, ούτε στις επιδιώξεις και αφετέρου γιατί απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια και την ίδια σκανδαλώδη ατιμωρησία από την αστυνομία και το κράτος.

http://www.exandasdocumentaries.com...ically/2007-2008/110-the-pack-of-white-wolves
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Συμφωνώ με νίκελ περί λαϊκισμού, ο Ελληγενής δεν κατάλαβε τι είπα καθόλου, οι υπόλοιποι συνεχίστε την κουβέντα σας που παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
Δεν ξέρω αν κατάλαβε ο Ελληγενής, πάντως το σχόλιό του είναι εντός θέματος, κτγμ. Θέλω να πω, το πρόβλημα είναι η άνοδος του νεοναζισμού που απειλεί το πολίτευμα, πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία, το απειλεί πάντως. Όταν κανείς (δε λέω εσένα, Αζ., οι γνωστοί σου π.χ. με τους οποίους συζητούσες) μεταφέρουν το βάρος της συζήτησης στα λαμόγια τους πολιτικούς, τότε παραγνωρίζει το πρόβλημα, το αγνοεί, κλείνει τα μάτια.




«Ασε μας να τσακωθούμε λίγο, μήπως και ανεβούν τα νούμερα...», του Κωνσταντίνου Ζούλα, από την Καθημερινή.
 
Νομίζω ότι κατάλαβα το θέμα. Η ερώτηση είναι αν θα καταδικαζόταν το περιστατικό, στον ίδιο βαθμό, στην περίπτωση που αντί για Κανέλλη ήταν π.χ. ο Παπανδρέου, καθώς και αν η ΧΑ διαφέρει από τα λαμόγια που μας έφεραν σ' αυτήν την κατάσταση. Και απάντησα ότι προφανώς από τον λαό δεν θα καταδικαζόταν το ίδιο και αντιθέτως μάλλον θα ανέβαινε το ρεύμα της ΧΑ και εξήγησα και γιατί. Αλλά από εμένα, σαν πολίτη, θα καταδικαζόταν ακριβώς το ίδιο και φρονώ πως κάθε πολιτισμένος πολίτης πρέπει να σκέφτεται έτσι. Όποιος έχει συμβάλει σε μια κατάσταση εξαθλίωσης είτε λόγω πλημμελούς άσκησης καθηκόντων είτε λόγω μικροπολιτικής σκοπιμότητας είτε λόγω ιδιοτέλειας, πρέπει να λογοδοτήσει απέναντι στην δικαιοσύνη. Αλλά αυτό και μόνο αυτό αρμόζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Ούτε ξύλα και αυτοδικίες ούτε τραμπουκισμοί, υστερίες και πουτανιές. Ούτε θα επιτρέψω στον Κασιδιάρη ή στον οποιοδήποτε εκπρόσωπο οποιουδήποτε κόμματος οποιασδήποτε πολιτικής παράταξης να αποφασίσει μόνος του ποιος φταίει και τι τιμωρία του αξίζει. Δεν έχω χρίσει θεματοφύλακα των ηθών και της τάξης κανέναν πολιτικό, δημοσιογράφο ή άλλο πρόσωπο της δημόσιας ζωής. Αυτή η ερώτηση είναι για μένα ψευτοδίλημμα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετώπιζα την κατάσταση, όποιον και αν είχε απέναντί του ο αυτόκλητος τιμωρός.

Στο αν η ΧΑ διαφέρει από τα αρχιλαμόγια, αφενός δεν είμαι δικαστής να αποφασίσω ποιος είναι λαμόγιο, ποιος τεμπέλης, ποιος ανίκανος και ποιος απλά κατώτερος των συγκυριών που οδήγησαν στο σήμερα, που είναι για μένα πράγματα που όλα παίζουν ρόλο, αφετέρου δεν έχει σημασία αν η ΧΑ είχε συμμετοχή στο ό,τι έγινε και αν είναι το κύριο πρόβλημα του κράτους, αυτήν την στιγμή, γιατί η ύπαρξη ενός κυρίου προβλήματος δεν μπορεί να παραγκωνίζει άλλα σημαντικά προβλήματα. Θεωρώ ότι η ΧΑ είναι ένα σημαντικό πρόβλημα από μόνη της. Η σύγκριση είναι για μένα άτοπη. Όχι, η ΧΑ δεν αποτελείται από αρχιλαμόγια που κατέστρεψαν την Ελλάδα, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα.
 

Zbeebz

Member
Δέχτηκα την εξής ερώτηση από αρκετά σοβαρό άνθρωπο σε μια συζήτηση:

"Αν απέναντι στον Κασιδιάρη δεν ήταν η Κανέλλη, αλλά ο ΓΑΠ ή κάποιο από τα πρωτοπαλίκαρα και λαμόγια που έχουν φάει δισεκατομμύρια τόσα χρόνια και μας χρεωκόπησαν με τις @#$% τους, θα το καταδίκαζες το ίδιο;"

... Ε; Ε; Και πέρα από την καταδίκη κάθε μορφής βίας και μπλα και μπλα και μπλα, το ερώτημα παραμένει για τον καθένα μας.

Επίσης, σε άλλη συζήτηση μετά τις περασμένες εκλογές: "Πιστεύεις στ' αλήθεια ότι η Χ.Α. διαφέρει σε τίποτα από τα αρχιλαμόγια που έφεραν τη χώρα εδώ που την έφεραν; Με άλλα λόγια, η Χ.Α. είναι ο βασικός εχθρός ή αυτοί;"

...


Μη δεχτώ επίθεση παρακαλώ και κατηγορηθώ ότι τους καλύπτω. Σας λέω εκ των προτέρων ότι πιστεύω ακριβώς ό,τι κι εσείς ίσως. Αλλά μ' αρέσει η τροφή για σκέψη και τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις πάντα.
Μα, αν ήταν ο ΓΑΠ στη θέση της Κανέλλη, το Πράγμα θα καθόταν σούζα. Διότι τουλάχιστον στα χρωμοσώματα, ο ΓΑΠ είναι άντρας...
Και ναι, η ΧΑ διαφέρει πολύ από τα προαναφερθέντα αρχιλαμόγια. Τα αρχιλαμόγια έφεραν τη χώρα σ' αυτή την κατάσταση ασκώντας στρεβλές ή λανθασμένες πολιτικές. Η ΧΑ δεν έχει ιδέα τι είναι πολιτική. Ποτέ δεν ήταν πολιτική δύναμη. Πώς να είναι πολιτική οι σιδερογροθιές, οι αλυσίδες και το μουάι τάι;

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15928

Για να μην ξεχνάμε ότι οι φασίστες δεν σταματάνε στις μπουνιές και τα χαστούκια.
Συμφωνώ απόλυτα.


Νομίζω ότι κατάλαβα το θέμα. Η ερώτηση είναι αν θα καταδικαζόταν το περιστατικό, στον ίδιο βαθμό, στην περίπτωση που αντί για Κανέλλη ήταν π.χ. ο Παπανδρέου, καθώς και αν η ΧΑ διαφέρει από τα λαμόγια που μας έφεραν σ' αυτήν την κατάσταση. Και απάντησα ότι προφανώς από τον λαό δεν θα καταδικαζόταν το ίδιο και αντιθέτως μάλλον θα ανέβαινε το ρεύμα της ΧΑ και εξήγησα και γιατί. Αλλά από εμένα, σαν πολίτη, θα καταδικαζόταν ακριβώς το ίδιο και φρονώ πως κάθε πολιτισμένος πολίτης πρέπει να σκέφτεται έτσι. Όποιος έχει συμβάλει σε μια κατάσταση εξαθλίωσης είτε λόγω πλημμελούς άσκησης καθηκόντων είτε λόγω μικροπολιτικής σκοπιμότητας είτε λόγω ιδιοτέλειας, πρέπει να λογοδοτήσει απέναντι στην δικαιοσύνη. Αλλά αυτό και μόνο αυτό αρμόζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Ούτε ξύλα και αυτοδικίες ούτε τραμπουκισμοί, υστερίες και πουτανιές. Ούτε θα επιτρέψω στον Κασιδιάρη ή στον οποιοδήποτε εκπρόσωπο οποιουδήποτε κόμματος οποιασδήποτε πολιτικής παράταξης να αποφασίσει μόνος του ποιος φταίει και τι τιμωρία του αξίζει. Δεν έχω χρίσει θεματοφύλακα των ηθών και της τάξης κανέναν πολιτικό, δημοσιογράφο ή άλλο πρόσωπο της δημόσιας ζωής. Αυτή η ερώτηση είναι για μένα ψευτοδίλημμα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετώπιζα την κατάσταση, όποιον και αν είχε απέναντί του ο αυτόκλητος τιμωρός.
Ακριβώς. Ψευτοδίλημμα.

Η μόνη σχέση που έχει η άνοδος της ΧΑ με τα αρχιλαμόγια είναι ότι 400.000 απαίδευτοι, απ' αυτούς που κατά κόρον δημιουργούσε η λαμογιοπολιτική επί πολλά χρόνια, απ' αυτούς που αντί να ανοίξουν να διαβάσουν ιστορία βλέπουν τον Λιακό στην τηλεόραση, απ' αυτούς (τους ως επί το πλείστον νεαρούς) που πηγαίνουν σε γυμναστήρια πολεμικών τεχνών για να γίνουν Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ σε 3 μήνες, νόμισαν ότι η φωτιά και το τσεκούρι δίνει λύση σε όλων των ειδών τα προβλήματα.
 

SBE

¥
Πάντως πετύχαμε να ξαναγίνει η Ελλάδα είδηση στα δελτία ειδήσεων ανά τον κόσμο, πάνω που είχαν αρχίσει να ασχολούνται με Ισπανία: σήμερα πρέπει τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι να μου ανάφεραν το περιστατικό, ο ένας μου έστειλε ημέιλ απο Μαλαισία. Ήταν λέει στις χτεσινοβραδυνές ειδήσεις του Μπιμπισί.
 

nickel

Administrator
Staff member

Το οποίο έχει και ενδιαφέρουσα συνέχεια:

http://www.enikos.gr/media/51135,H_kontra_Papadakh_-_Zoyla.html

Παπαδάκης κατά Κωνσταντίνου Ζούλα:
«Θα κάνω για πρώτη φορά κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου: Μήνυση και αγωγή. Το αποφασίσαμε όλη η εκπομπή να σας κάνει μήνυση και αγωγή, γιατί καταφερόσαστε εναντίον συναδέλφων μας και λέτε ότι ο σχεδιασμός της εκπομπής από τους συναδέλφους μου έγινε για την τηλεθέαση...»

Δηλαδή τι; Θα πάνε στο δικαστήριο και θα πουν ότι κάλεσαν Κανέλλη, Δούρου και Κασιδιάρη όχι για τον τζερτζελέ την τηλεθέαση αλλά για νηφάλια ενημέρωση; Με το επιχείρημα ότι δεν ήταν και ο Ντινόπουλος, μήπως;
 
Δηλαδή τι; Θα πάνε στο δικαστήριο και θα πουν ότι κάλεσαν Κανέλλη, Δούρου και Κασιδιάρη όχι για τον τζερτζελέ την τηλεθέαση αλλά για νηφάλια ενημέρωση; Με το επιχείρημα ότι δεν ήταν και ο Ντινόπουλος, μήπως;

Για την νηφαλιότητα πρέπει να τους αναγνωρίσεις ότι κάλεσαν τον Παυλόπουλο. Εντάξει, τι νηφαλιότητα τι υπνηλία...
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Από τα χθεσινά ΝΕΑ:

Έκπληξη;

Της Λεονής Σταφυλά

Οι πιο σοκαριστικές εικόνες στην τηλεόραση; Ναι. Ή μήπως όχι; Γιατί αν θυμάμαι καλά, ον-κάμερα δέχτηκε ο Χατζηδάκης δολοφονική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας. Ον-κάμερα σχεδόν είδαμε να καίγονται οι άνθρωποι της Μαρφίν. Ον-κάμερα προπηλακίστηκαν όσοι ήθελαν να πληρώσουν στα υπό κατάληψη διόδια στις εθνικές οδούς. Ον-κάμερα είδαμε να μην μπορούν να πλησιάσουν τη Βουλή οι βουλευτές ή να εκσφενδονίζονται γιαούρτια, καρέκλες και μπουκάλια εναντίον του Νταλάρα. Ον-κάμερα, ιντερνετική αυτή τη φορά, ένα μήνα πριν, υποψήφιος βουλευτής έσπρωξε και έβρισε χυδαία συνυποψήφιό του.
Επειδή όλα έγιναν ον-κάμερα, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Κι αν σήμερα που ένας χρυσαυγίτης φέρεται σαν χρυσαυγίτης ανακαλύπτουμε ότι η δημοκρατία κινδυνεύει, κακό του κεφαλιού μας. Γιατί αν βλέπαμε προσεκτικά τηλεόραση τα προηγούμενα χρόνια, θα γνωρίζαμε ότι η δημοκρατία ξηλωνόταν σιγά σιγά.

 

LostVerse

Member
Κατά την γνώμη μου, κι απλά για την ιστορία, ο παρών τίτλος θα ήταν πιο σωστός ως εξής: «Δώσε θάρρος στους τραμπούκους.» εφόσον στο στούντιο δεν ήταν ένας αλλά πολλοί. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία.

Βγάλτε τους στο φως! Καίγονται!

Άρθρο του Στ. Θεοδωράκη στο protagon

Από την πρόσφατη εκπομπή του ίδιου δημοσιογράφου: http://www.megatv.com/protagonistes/default.asp?catid=25583&subid=2&pubid=29338279

Το επίμαχο σημείο είναι στο 12:49, όπου μιλάει ο Κούλογλου.

Αντιθέτως ο αποκλεισμός τους δημιούργησε τον «μύθο» τους. Γιατί (το είπε και ο Στέλιος Κούλογλου στους Πρωταγωνιστές) «οι εχθροί της δημοκρατίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικά μέσα». Και ο προεκλογικός αποκλεισμός τους, που επιβλήθηκε από μια κακώς εννοούμενη πολιτική ορθότητα («μην μας πούνε και φασίστες που τους καλούμε») λειτούργησε τελικά υπέρ τους. Γυρνούσαν στις συνοικίες και έλεγαν «εμείς είμαστε οι αποκλεισμένοι του συστήματος». Να βγουν λοιπόν να τους δούμε.

Όταν έγινε αυτό το σκηνικό στον ΑΝΤ1 ήμουν ακόμα στο νοσοκομείο και η μόνη επαφή που είχα ήταν από το ραδιόφωνο του κινητού. Περίμενα λοιπόν όταν απέκτησα επαφή με ίντερνετ ξανά, με βάση την εικόνα που είχα σχηματίσει από όσα κι όπως τα είχα ακούσει να δω κάποιες σκηνές τουλάχιστον «Ζαμπίδης κλέβει γλειφιτζούρι από μωρό παιδί». Όπως είπα και σε άλλη περίσταση, μερικές φορές, με την στάση που κρατούν ορισμένοι δημοσιογράφοι, δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να ενισχύσουν το προφίλ της ΧΑ.

Κατά τα άλλα, αυτό που έχω να πω είναι με λίγα λόγια. Δεν είμαι υπέρ της ΧΑ. Διαφωνώ πλήρως με τις περισσότερες θέσεις της, όπως και η ιστορία της με βρίσκει απέναντι. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ ΧΑ ούτε πρόκειται. Το ποσοστό που πήρε για μένα είναι αντιπροσωπευτικό της ποιότητας του εκλογικού σώματος.
Ωστόσο, παρά όλα τα παραπάνω, οφείλω να αναγνωρίσω ένα (1) αναμφισβήτητο καλό στην ΧΑ: Ότι με την παρουσία της, έχει καταφέρει να βγάλει στην επιφάνεια την υποκρισία, τον φαρισαϊσμό, την διπροσωπία καθώς και την επιλεκτική ευαισθησία, μνήμη και αντανακλαστικά μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας κι ό,τι αποτελεί καθρέφτη αυτής.
 
Top