Δώσε θάρρος στον τραμπούκο

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ένα άλλο Τουίτερ:

Όταν κάηκαν τραπεζικοί υπάλληλοι, ρωτούσες "γιατί όμως δούλευαν τέτοια μέρα" και "αν είχε πυρασφάλεια το κτίριο". Δεν είπες ότι ήταν δολοφονία.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Συμφωνώ για τα περί περισυλλογής. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να επιβραβεύουμε με κανέναν τρόπο τους κάθε είδους τσαμπουκάδες της πολιτικής, και ακόμα παραπέρα, με θλίβει η πλήρης απαξίωση των θεσμών που βλέπουμε ολοένα και περισσότερο.
Όμως δεν είναι απαραίτητα ετσι παρορμητικοί όλοι στη ΧΑ, γιατί αν ήταν δεν θα είχαν οργάνωση.
Ο φυρερίσκος και τα πρωτοπαλίκαρά του.

(Μικρή διόρθωση: ο Καιάδας είναι άλλο φρούτο, ο Κασιδιάρης άλλο).
 

SBE

¥
(Μικρή διόρθωση: ο Καιάδας είναι άλλο φρούτο, ο Κασιδιάρης άλλο).

Μπέρδεψα τους φαλακρούς. :curse:

Μπέρδεψα και τους Παπαδ-οτέτοιους πιο πριν. Καλύτερα να μην ξαναπώ ονόματα. :s:cry::(
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Μπέρδεψα τους φαλακρούς. :curse:
Έλα, μη χλαις, εξάλλου όλοι φαλακροί είναι εκτός από τον φύρερ τους :D Υποψιάζομαι ότι μάλλον γι' αυτό τους λένε χρυσά αυγά :D:D
 

daeman

Administrator
Staff member
...
The day the Nazi died - Chumbawamba


Dies ist ein Antifaschismus Lied

We're told that after the war
The Nazis vanished without a trace
But battalions of fascists
Still dream of a master race

The history books they tell
Of their defeat in '45
But they all came out of the woodwork
On the day the Nazi died

They say the prisoner at Spandau
Was a symbol of defeat
Whilst Hess remained imprisoned
And the fascists they were beat

So the promise of an Aryan world
Would never materialize
So why did they all come out of the woodwork
On the day the Nazi died

The world is riddled with maggots
The maggots are getting fat
They're making a tasty meal of all
The bosses and bureaucrats

They're taking over the boardrooms
And they're fat and full of pride
And they all came out of the woodwork
On the day the Nazi died

So if you meet with these historians
I'll tell you what to say
Tell them that the Nazis
Never really went away

They're out there burning houses down
And peddling racist lies

And we'll never rest again
Until every Nazi dies...
 
Δέχτηκα την εξής ερώτηση από αρκετά σοβαρό άνθρωπο σε μια συζήτηση:

"Αν απέναντι στον Κασιδιάρη δεν ήταν η Κανέλλη, αλλά ο ΓΑΠ ή κάποιο από τα πρωτοπαλίκαρα και λαμόγια που έχουν φάει δισεκατομμύρια τόσα χρόνια και μας χρεωκόπησαν με τις @#$% τους, θα το καταδίκαζες το ίδιο;"

... Ε; Ε; Και πέρα από την καταδίκη κάθε μορφής βίας και μπλα και μπλα και μπλα, το ερώτημα παραμένει για τον καθένα μας.

Επίσης, σε άλλη συζήτηση μετά τις περασμένες εκλογές: "Πιστεύεις στ' αλήθεια ότι η Χ.Α. διαφέρει σε τίποτα από τα αρχιλαμόγια που έφεραν τη χώρα εδώ που την έφεραν; Με άλλα λόγια, η Χ.Α. είναι ο βασικός εχθρός ή αυτοί;"

...


Μη δεχτώ επίθεση παρακαλώ και κατηγορηθώ ότι τους καλύπτω. Σας λέω εκ των προτέρων ότι πιστεύω ακριβώς ό,τι κι εσείς ίσως. Αλλά μ' αρέσει η τροφή για σκέψη και τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις πάντα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Φαντάζομαι ο αρκετά σοβαρός άνθρωπος δεν θέλει να ζει σε κάποια κοινωνία όπου ο καθένας δικάζει ανάλογα με τα μυαλά που κουβαλάει, τους αρθρογράφους που διαβάζει, το ράδιο αρβύλα που πιστεύει, και στη συνέχεια πηγαίνει και τακτοποιεί τους λογαριασμούς του με τις μπουνιές του ή τα κουμπούρια του.
 
Ναι και στα δύο. Δεν με νοιάζει ποιος είναι απέναντί σου, το μπουνίδι ως πολιτικός λόγος είναι καταδικαστέο τελεία και παύλα.
Για το αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε διεφθαρμένα λαμόγια και φασιστόμουτρα δεν χωράει καν συζήτηση. Απεχθέστατα τα πρώτα και εγκληματική η αμέλεια μερικών εξ αυτών αλλά ΔΕΝ είναι ναζιστές. Αυτή η λογική του συμψηφισμού και του "όλοι ίδιοι είναι" πολύ φοριέται "τελευταία" και δυστυχώς χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Εντωμεταξύ έχει αρχίσει ήδη η αποδόμηση από δεξιά κι αριστερά.
-Ποιο είναι το αγαπημένο παιδικό τραγούδι του Κασιδιάρη;
-Αχ Κανελάκι Κανελάκι ξύλο που θα το φας!!!!!!!!
 

SBE

¥

Μη δεχτώ επίθεση παρακαλώ και κατηγορηθώ ότι τους καλύπτω. Σας λέω εκ των προτέρων ότι πιστεύω ακριβώς ό,τι κι εσείς ίσως. Αλλά μ' αρέσει η τροφή για σκέψη και τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις πάντα.

Το ότι αισθάνεσαι την ανάγκη να βάλεις το πιο πάνω νομίζω λέει πιο πολλά για εμάς παρά για τα θέματα που αναφέρεις.
 
Αζιμούθιε, η μόνη διαφορά είναι ότι σ' εκείνην την περίπτωση η ΧΑ δεν θα έχανε σε δημοτικότητα αλλά αντιθέτως μπορεί να κέρδιζε ψήφους. Όλα παίζουν ρόλο σ' αυτό: ήταν γυναίκες, δεν έχουν κυβερνήσει ποτέ, δεν είναι αυτοί -τα κόμματά τους- που ο λαός κατηγορεί για την σημερινή κατάσταση. Άσχετα όμως με το τι θα έκανε σε σχέση με το εκλογικό σώμα, η κίνηση είναι το ίδιο καταδικαστέα. Οι τραμπουκισμοί, το ξύλο, οι τσιρίδες και οι προσωπικές επιθέσεις δεν χωράνε στην πολιτική. Μας φτάνουν όσα προβλήματα έχουμε, δεν χρειάζεται να γίνουμε τελείως ζώα.

Εμένα το θέμα μου είναι τα κανάλια είναι αρκετά επιλεκτικά στο τι προβάλλουν ως μεμπτό, γιατί κάτι σχεδόν αντίστοιχο που έκανε ο Τατσόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Σταυρίδη της Δράσης, πέρασε στα ψιλά. Σφαλιάρες δεν έριξε, αλλά έφτασε πολύ κοντά και η στάση του ήταν εξόχως απαράδεκτη. Ό,τι κι αν σου πει ο άλλος, είσαι υποχρεωμένος, σαν πολιτικός, να κρατήσεις ένα επίπεδο. Εντάσεις θα υπάρχουν πάντα, γιατί στο κοινοβούλιο δεν έχουμε πέντε δυνάμεις που βρίσκονται όλες στο ίδιο πολιτικό φάσμα. Αυτό ο πολιτικός το γνωρίζει εκ προοιμίου. Αν δεν είναι ικανός να συγκρατεί τα νεύρα του κάθε που συνομιλεί με αντίθετες δυνάμεις, να μην είναι στην βουλή.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ο οποίος Σταυρίδης ζήτησε δημόσια συγγνώμη που παραφέρθηκε.

Edit: Σχετικά με το ερώτημα του Αζ. και τη στάση του δειλού Κασιδιάρη (ακόμα κρύβεται από την αστυνομία, μαθαίνω) περί γυναικών:
O Kασιδιάρης ήταν απροετοίμαστος

Ακόμα δύο τοποθετήσεις:
Το κακό με σάρκα και οστά, από τον Άρη Αλεξανδρή, Lifo.
Ήταν ένα χαστούκι προς όλους μας, από τον Χάρη Βλαβιανό, Lifo
 
SBE το ότι αισθάνθηκα την ανάγκη να βάλω τα παραπάνω δεν σημαίνει τίποτε άλλο από το ότι έχω εμπειρία από φόρουμ και ξέρω ότι τα γραπτά παρεξηγούνται εύκολα. Όπως ακριβώς παρεξήγησες εσύ τη γραπτή μου παρένθεση.

Αν υπονοείς ότι τα λέω εγώ αυτά, σε πληροφορώ ότι δεν τα λέω, αλλά τα συζήτησα με αυτούς που μου τα είπαν.

Επίσης, σημαίνει ότι είμαι σε ανοιχτό φόρουμ και δεν ξέρω τι μυαλό κουβαλάει ο καθένας, όπως έχουν αποδείξει άλλα θέματα που βαριέμαι να παραθέσω τώρα. Και η πολιτική κάνει τζιζ. ;)


Όσο για το μέγιστο κακό, είπα στον άνθρωπο που συζητούσα ότι το γεγονός ότι η Χ.Α. μπήκε στη Βουλή είναι η μέγιστη κατάπτωση ηθών, αξιών κλπ. και ένα από τα μεγαλύτερα κακά που μπορούν να συμβούν. Αλλά ειλικρινά, παρότι φασίστες, δεν ήταν αυτοί που φέρθηκαν φασιστικά και τραμπούκισαν τη ζωή μου, την καριέρα μου, τη ζωή των παιδιών μου, των συνανθρώπων μου. Δεν είναι αυτοί που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και στην επαιτεία. Δεν είναι αυτοί που μας έκοψαν το μέλλον μαχαίρι. Οπότε, διαχωρίζοντας τις καταστάσεις με το φτωχό μου το μυαλό, θεωρώ μέγιστη αηδία και ντροπή την ύπαρξη καν της Χ.Α., αλλά εξίσου μεγάλη αηδία και ντροπή τις ενέργειες, τις αντιλήψεις, την ασυδοσία των υπουργών και πολιτικών των δύο κομμάτων που κυβερνούσαν τόσα χρόνια και της παρατρεχάμενης αντιπολίτευσης που τους στήριζε με τον τρόπο της, γλείφοντας και αυτή κάποιο κουταλάκι ή αρνούμενη να αναλάβει τις ευθύνες της.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αλλά ειλικρινά, παρότι φασίστες, δεν ήταν αυτοί που φέρθηκαν φασιστικά και τραμπούκισαν τη ζωή μου, την καριέρα μου, τη ζωή των παιδιών μου, των συνανθρώπων μου. Δεν είναι αυτοί που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και στην επαιτεία. Δεν είναι αυτοί που μας έκοψαν το μέλλον μαχαίρι. Οπότε, διαχωρίζοντας τις καταστάσεις με το φτωχό μου το μυαλό, θεωρώ μέγιστη αηδία και ντροπή την ύπαρξη καν της Χ.Α., αλλά εξίσου μεγάλη αηδία και ντροπή τις ενέργειες, τις αντιλήψεις, την ασυδοσία των υπουργών και πολιτικών των δύο κομμάτων που κυβερνούσαν τόσα χρόνια και της παρατρεχάμενης αντιπολίτευσης που τους στήριζε με τον τρόπο της, γλείφοντας και αυτή κάποιο κουταλάκι ή αρνούμενη να αναλάβει τις ευθύνες της.
Στην ασυδοσία περιλαμβάνεις τους 400.000 συνταξιούχους που έκλεβαν με ψεύτικα δικαιολογητικά τους φόρους και τις εισφορές σου από το κράτος; Τους 700 τυφλούς της Ζακύνθου που έκλεβαν τους φόρους και τις εισφορές σου, καθώς και το επίδομα τυφλότητας από τους πραγματικούς τυφλούς; Τους εφοριακούς με τις ιδιόκτητες πολυκατοικίες; Τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν δηλώνουν τα εισοδήματά τους, κλέβοντας παράλληλα τα χρήματα εκείνων που τα δηλώνουν; Τους θαμώνες των μπουζουκιών που έκαιγαν (δανεικά) πεντοχίλιαρα επί Ανδρέα Παπανδρέου, και που μέχρι τώρα πετάνε καλάθια αξίας 20 ευρώ το καθένα στα πόδια του εκάστοτε άφωνου τραγουδιστή της νύχτας; Που είναι κι αυτός φτωχός, μην ξεχνιόμαστε. Τους πανεπιστημιακούς, που διορίζουν τα παιδιά και τις γυναίκες τους; Τους φοιτητές, που χτίζουν τους καθηγητές τους στα γραφεία τους; Τους επιχειρηματίες που έπαιρναν θαλασσοδάνεια και τα έκαναν χρέη προς το κράτος; Τον εκάστοτε ψηφοφόρο που ψήφιζε διεφθαρμένους ανθρώπους για να του διορίσουν τα παιδιά του; Τους συμβασιούχους του δημοσίου που προσλαμβάνονταν με ρουσφέτι χωρίς να έχουν αντικείμενο, και περιφέρονταν όλη μέρα επειδή δεν είχαν καν γραφείο; Τους δημοσίους υπαλλήλους που κλέβουν τον πολίτη που τους πληρώνει, καθώς δίνουν τις κάρτες τους και τις χτυπούν άλλοι, κι εκείνοι εμφανίζονται στο γραφείο όποτε γουστάρουν; Την διευθύντρια του ΙΚΑ που κατάκλεψε το ταμείο με ψεύτικα επιδόματα, κλέβοντας για τα παιδιά της, όπως δήλωσε; Για τα δικά σου ούτε λόγος, γραμμένα τα έχει. Τις εγκύους που κλέβουν το ταμείο τους με τη συναίνεση του γιατρού τους, που τους γράφει ψευδώς ότι πάσχουν από αποκόλληση πλακούντα ώστε να μην εργαστούν για 1 χρόνο μέχρι να γεννήσουν; Τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που έχουν κλέψει τους φόρους και τις εισφορές σου και τους έχουν κάνει επιδόματα, ταξίδια, αυτοκίνητα;

Θα σταματήσω κάπου εδώ, αλλιώς θα γράφω μέχρι αύριο. Αυτό που θέλω να πω ωστόσο με τα παραπάνω είναι το εξής: μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας έχει συμβάλει στην κατάσταση που μας έφερε ως εδώ. Και θα ήταν καλό να τα αλλάξουμε όλα αυτά.

Όμως, οι νεοναζί είναι άλλο, ξεχωριστό, θέμα. Γιατί να μπει κανείς στον πειρασμό να τους βάλει στην ίδια πρόταση με οτιδήποτε άλλο;
 
Όχι, ξεχωριστό θέμα είναι. Απλώς ήθελα να πω ότι δεν είναι το μείζον θέμα, δεν είναι ο πραγματικός εχθρός που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι ένα μέρος του προβλήματος και μην ξεχνάμε ότι όλα τα παραπάνω που περιγράφεις του έδωσαν λόγο ύπαρξης τρόπον τινά.

Όσο για τα ολόσωστα που περιγράφεις, θα συμπληρώσω μόνο ότι κάποιος τους/μας άφησε να τα κάνουμε όλα αυτά. Κάποιος μας έμαθε έτσι, Παλ, σωστά; ;)


Εδιτ: και επειδή ποτέ δεν μου άρεσαν οι πολιτικές συζητήσεις, αφού όσο ορθή κρίση ή λόγο και αν έχεις οδηγούν σε αντιπαραθέσεις, ξαφνικά πέσαμε από τα σύννεφα με τα χαστούκια της Χ.Α. και κάνουμε σαν τις μωρές παρθένες του 19ου αιώνα που λιποθυμούσαν στη θέα ενός κουνουπιού... :) Μέρος του 7% των ψηφισάντων που τους ψήφισε ήθελε να δώσει χαστούκι στον δικομματισμό και το έκανε από οργή. Ε λοιπόν, να η οργή και να τα χαστούκια. They got their money's worth, n' est pas? :clap:
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Κάποιος μας έμαθε έτσι, Παλ, σωστά; ;)
Δεν θα συμφωνήσω, Αζ, επειδή θα έπρεπε μετά να δεχτώ ότι εμείς, ο σοφός λαός, είμαστε στην πραγματικότητα μικρά και άμαθα παιδάκια που πρέπει να μας κοπανάνε το χέρι* όταν το βάζουμε στο βάζο με το μέλι, αφού δεν καταλαβαίνουμε μόνοι μας τι σημαίνουν κανόνες και υποχρεώσεις, πέρα από επιθυμίες και δικαιώματα.

* ή να μας βάζουν ολόκληρους στον γύψο, εκεί οδηγεί η λογική αυτή.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Όσο για τα ολόσωστα που περιγράφεις, θα συμπληρώσω μόνο ότι κάποιος τους/μας άφησε να τα κάνουμε όλα αυτά. Κάποιος μας έμαθε έτσι, Παλ, σωστά; ;)
Συμφωνώ με τον δόκτορα, αλλά για να το πάω λίγο παραπέρα: ποιος ήταν αυτός που τους/μας «άφησε» να τα κάνουμε όλα αυτά;

Και ακόμα πιο πέρα: πώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να εμποδίσει τον σοφό ελληνικό λαό να κάνει κάτι, όταν ο σοφός ελληνικός λαός δεν εφαρμόζει ούτε τον αντικαπνιστικό νόμο γιατί τον θεωρεί «παραβίαση της ελευθερίας» του;
 
Δεν μπορώ, βρε δόκτορα να γράψω 20.000 λεύγες λέξεις για να πω αυτά που θέλω να πω σε ένα φόρουμ. Δεν έχω χρόνο γιατί με περιμένει μια μετάφραση και αυτά που γράφω καταχρηστικά το κάνω.

Ποτέ δεν πιστεύω στο άσπρο και στο μαύρο.

Διατυπώνω ξανά: πολλούς που δεν έχουν ορθή κρίση ή μέτρο κάποιος τους έμαθε, αλλά είναι αρκετοί. Καλύτερα τώρα;
 

nickel

Administrator
Staff member
Άζι. Εγώ λέω ότι φταίει ο λαϊκισμός, που διατρέχει όλα τα κόμματα και όλα τα στρώματα. Η ευκολία. Η ευκολία μάς τα κάνει όλα δύσκολα στο τέλος.
 
Όχι, ξεχωριστό θέμα είναι. Απλώς ήθελα να πω ότι δεν είναι το μείζον θέμα, δεν είναι ο πραγματικός εχθρός που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι ένα μέρος του προβλήματος και μην ξεχνάμε ότι όλα τα παραπάνω που περιγράφεις του έδωσαν λόγο ύπαρξης τρόπον τινά.

Έτσι θα σκέφτονταν και πριν τον Β'ΠΠ. Ότι δεν ήταν το πρόβλημα η άνοδος του εθνικισμού αλλά το κατεστραμμένο γερμανικό κράτος που έπρεπε να αναδυθεί από τις στάχτες του Α'ΠΠ.

Όσο για τα ολόσωστα που περιγράφεις, θα συμπληρώσω μόνο ότι κάποιος τους/μας άφησε να τα κάνουμε όλα αυτά. Κάποιος μας έμαθε έτσι, Παλ, σωστά; ;)

Όχι σωστά. Για να τα κάνει κάποιος αυτά, σημαίνει ότι την ροπή την είχε και απλά τού έλειπε η δυνατότητα, ο χώρος για να το κάνει. Γιατί οι υπόλοιποι που δεν τα έκαναν, μεγάλωσαν στην ίδια κοινωνία. Εμείς που δεν έχουμε κλέψει ούτε λεπτό της δραχμής, που είμαστε νομοταγείς, δεν είναι γιατί είμαστε άγιοι αλλά γιατί δεν έχουμε την νοοτροπία της ιδιοτέλειας. Αυτή υπήρχε στον λαό και οι πολιτικοί απλώς το εκμεταλλεύτηκαν, δίνοντας πλήρη δυνατότητα επώασης του φαινομένου.
 
Top