Δεύτερη φορά Συριζανέλ (Σεπ 2015– )

Φαντάζομαι ότι θα βάλουν από την τσέπη τους την αποζημίωση που προβλέπει το συμβόλαιό της, η οποία από ό,τι ξέρω δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη για τους Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων. Έτσι δεν είναι;

250.000 ευρώ.
Φραγκοδίφραγκα.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Όπως είπε εμμέσως και ο Νίκελ, εδώ αυξήθηκε το χρέος κατά 80 δις, οι 250 χιλιάδες ευρώ μας πείραξαν; Όσο για την κυρία Σαββαΐδου, νομίζω ότι δικαιούται και τους μισθούς που θα εισέπραττε ως το τέλος της θητείας της.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Επίσης, ως γνωστόν το ελληνικό κράτος έχει σταματήσει να πληρώνει τα χρέη του. Σιγά μην της πληρώσει αυτά που θα επιδικαστούν, στα χαρτιά θα τα κερδίσει μόνο.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα (22-23/10/15). Οι υπουργοί Ε. Τσακαλώτος και Ν. Φίλης και ο ΠτΒ Ν. Βούτσης.

 

nickel

Administrator
Staff member
Μια σύντομη παρένθεση για τη Σαββαΐδου:

Δεν μπορώ να ξέρω αν η κ. Σαββαΐδου είναι ένοχη για αυτά για τα οποία την κάλεσε ο εισαγγελέας να δώσει εξηγήσεις. Θύμωσα ωστόσο πολύ επειδή προσπάθησα να μπω στη θέση υπεύθυνου και ευσυνείδητου λειτουργού που ακούει την κυβερνητική εκπρόσωπο να κάνει τις παρακάτω δηλώσεις όταν δεν έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη:

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, σε τέτοιες εποχές δύσκολες, δύσκολες για την ελληνική κοινωνία, για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ειδικά σε δημόσιους λειτουργούς, να λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Επίσης, όχι μόνο αυτό, αλλά να ευνοούν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και οι οποίες αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής. Σ’ αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, κανόνες, και θα τηρηθούν.
http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=27381&subid=2&pubid=35235593

Αυτά είναι τσαλαβουτήματα σε άγαρμπο σταλινισμό. Αν ήμουν η Σαββαΐδου, θα ήθελα να τους πάρω και τα σώβρακα για τη δυσφήμηση.

...............................

Μετά περνάς το ενδυματολογικό σοκ και σκέφτεσαι ότι πόσο πια να τους θυμώσεις... :)
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αν ωστόσο γι' αυτό αποπέμφθηκε, αυτό σημαίνει καταστρατήγηση του τεκμηρίου της αθωότητας.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ας αποπέμψουν τουλάχιστον και τους άλλους ΔΥ, που έχουν καταδικαστεί κιόλας πρωτόδικα...
 

nickel

Administrator
Staff member
Το πόστο είναι καυτό. Είσαι συνεχώς στο έλεος των εισαγγελέων, που θα θέλουν να ελέγξουν αν οι εξαιρέσεις στις τυπικές διαδικασίες είναι σύννομες ή υπηρετούν το κλασικό μοτίβο της εξυπηρέτησης ημετέρων. Αν σε διορίσει ο υπουργός, όλοι θα νομίζουν ότι θα ενεργείς συνεχώς με εντολές εκείνου που σε διόρισε. Οπότε οι δανειστές απαιτούν διεθνή διαγωνισμό.

«Ντέρμπι» κυβέρνησης-Τρόικας για τον νέο Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
http://www.protothema.gr/economy/ar...roikas-gia-ton-neo-grammatea-dimosion-esodon/
 

SBE

¥
Εγώ θα το έβαζα στα αισιόδοξα, γιατί βλέπω ότι είναι μια προσπάθεια να υπάρξει μια στοιχειώδης διαφάνεια και ουδετερότητα στην επιλογή κάποιου στελέχους.
Άντε, και στις υπόλοιπες θέσεις!
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Προφανώς η είδηση δεν ήταν μούφα όπως υπέθεσα όταν την πρωτοείδα.

Επίραμμα στις στολές των σωμάτων ασφαλείας οι άγιοι-προστάτες (sic) κάθε όπλου, με απόφαση Καμμένου (Ποντίκι)

Τα επιράμματα είναι έτοιμα (εδώ)

Φυσικά, «προαιρετικά». Αλίμονο.

Το επίραμμα με το χρωματιστό αστέρι θα έρθει αργότερα.

Όπως λέει στο κείμενο, ο στρατηγός Κωσταράκος αναλαμβάνει Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Είμαι βέβαιος ότι θα ενθουσιαστούν με αυτές τις ρηξικέλευθες ιδέες του.
 

nickel

Administrator
Staff member
Τα στρατιωτικά κείμενα τα λένε επιράμματα ή επιρράμματα; (Για να μη χάνουμε τη γλωσσική διάσταση. :-) )
 
• Τι είδος Αριστερά, λέτε, ότι είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ;

Τώρα που ο ριζοσπαστισμός της ευκολίας κατέπεσε, αυτό που βλέπω δεν είναι κάποιος ρεαλισμός της αυτεπίγνωσης, αλλά μια «οπορτουνιστική» τεχνική εξουσίας.

Χωρίς να υπάρξουν πραγματικές εξηγήσεις για τη στροφή του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς δηλαδή τη ρητή αναθεώρηση του προγράμματος (της Θεσσαλονίκης ή των άλλων πολιτικοϊδεολογικών κειμένων του ΣΥΡΙΖΑ), κάποιοι πάνε να κυβερνήσουν παίρνοντας μέτρα, διορίζοντας στελέχη, κάνοντας παρελάσεις κ.λπ. Αριστερός ρεαλισμός για μένα δεν σημαίνει, όμως, να πηδάει κανείς από τη διαρκή κολακεία των κινημάτων στο «κόμμα του κράτους».

Σημαίνει αναγνώριση των δυσκολιών και των ορίων, πολιτική σύνεση και σοβαρή ενασχόληση με ένα πολύ σύνθετο κοινωνικό ζήτημα (κυρίως με το ζήτημα των ανέργων και των επισφαλών εργαζομένων).

• Φοβάστε ότι η κυβέρνηση θα τα κάνει ακόμα χειρότερα ή διατηρείτε μια μικρή ελπίδα ότι ίσως οδηγηθούμε σε κάποιο ξέφωτο;

Φοβάμαι την απογοήτευση και τον κυνισμό. Τις επιπτώσεις τους στο δημόσιο πνεύμα. Η κακή διαχείριση μιας ιστορικής ευκαιρίας («πρώτη φορά Αριστερά») δυναμώνει στην κοινωνία τάσεις μηδενισμού μαζί με την αίσθηση ενός συνολικού αδιεξόδου. Βλέπουμε από την άλλη τι γίνεται στην Ευρώπη ή τουλάχιστον σε ένα μεγάλο τμήμα της: είναι η «στιγμή» των νέων δεξιών λαϊκισμών, όχι μόνο στη συντηρητική Πολωνία αλλά και στις σκανδιναβικές χώρες και αλλού.

Ανησυχώ, λοιπόν, για το εκκρεμές που μπορεί να πάει από έναν ματαιωμένο αριστερό λαϊκισμό σε μια δεξιά «αντιπολιτική». Δεν θα ήθελα οι αποτυχίες της συριζαϊκής Αριστεράς να γεννήσουν νέο φαρμάκι δημαγωγίας και αντίδρασης: είτε έναν λαϊκοδεξιό πατερναλισμό είτε μια ρηχή ρητορική κατά των άχρηστων κομμάτων και του Δημοσίου.

Να περάσουμε, ας πούμε, από τις ανοησίες του αριστερού ριζοσπαστισμού στην «αλλεργία» για κάθε αριστερή ευαισθησία και μνήμη. Αυτό το φοβάμαι και το απεύχομαι.

Νικόλας Σεβαστάκης, συνέντευξη στη Βένα Γεωργακοπούλου (Εφ. Συν. 8 Νοεμβρίου 2015)
 

nickel

Administrator
Staff member
Τσακαλώτος: «Είμαστε θύματα της... επιτυχίας μας»
https://www.efsyn.gr/arthro/tsakalotos-eimaste-thymata-tis-epityhias-mas

Κάποιοι θα σχολιάσουν ότι με κάτι τέτοια φαίνεται η αγγλική κουλτούρα του κύριου Τσακαλώτου. Έχει αρχίσει να μιμείται το χιούμορ του Όσκαρ Γουάιλντ και την τάση του προς την παραδοξολογία.
 

nickel

Administrator
Staff member
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, συνταξιούχους, άνεργους/ες, νέους και νέες να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

Τους καλεί να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που με κάθε μέσο προσπαθούν να επιβάλλουν (sic) τη συνέχιση των πολιτικών που οδήγησαν στην ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την αύξηση της ανεργίας και οδήγησαν σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας.

http://syriza.gr/article/id/63203/S...ys-ekbiasmoys-twn-daneistwn.html#.VkMU4b926gl

Τελικά κάποιοι έχουν περισσότερο χιούμορ και από τον Τσακαλώτο.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Σαν μια πρώην βουλευτή του Σύριζα που κατήγγειλε σήμερα το πρωί στον Βήμα ΦΜ παρακρατικές ενέργειες στην υπόθεση Πανούση.
 

rogne

¥
@ nickel: Μα αυτό είναι πατροπαράδοτο χιουμοράκι (ελληνικό, καθόλου βρετανικό): το ίδιο που έχουν τόσα χρόνια οι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που προκηρύσσουν τις γενικές απεργίες.
 
Top