Γρίπη κοκτέιλ

Το ζήτημα είναι ότι άμα αποδειχτεί ότι η ΠΟΥ επηρεάστηκε από τις φαρμακευτικές, τότε θα έχουμε σοβαρές επιπτώσεις στο μέλλον, γιατί θα έρθει η πραγματική πανδημία και κανένας δεν θα το πιστεύει.
Για τον Ρόι Άντερσον ...


Πανδημία... πανικού και πλιάτσικου στους κρατικούς προϋπολογισμούς, ενορχηστρωμένη απ’ τις φαρμακοβιομηχανίες και με τις πλάτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είναι ο ιός της «νέας γρίπης», σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Βόνταργκ, επιδημιολόγο και επικεφαλής της επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο χειρισμός του ΠΟΥ ήταν ουσιαστικά μια εκστρατεία τρομοκράτησης του κοινού για μια «ήπια επιδημία γρίπης» κι αποτελεί ένα από τα «μεγαλύτερα ιατρικά σκάνδαλα του αιώνα», όπως λέει ο Γερμανός επιστήμονας και πολιτικός.

Θεωρητικά θα μπορούσε η όλη κατάσταση να οφείλεται σε λάθος επιστημονική εκτίμηση. Ομως η επιτροπή, στην οποία προΐσταται ο Βόνταργκ, άρχισε έρευνα για τον παρασκηνιακό ρόλο που διαδραμάτισαν οι φαρμακοβιομηχανίες στη δημιουργία και την εκμετάλλευση του κλίματος φόβου. Σύμφωνα με αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως απ’ τον διεθνή Τύπο, «ειδικοί» και στελέχη του ΠΟΥ, που έπαιξαν ρόλο στην ανάδειξη της «πανδημίας» σε υστερία και σε μαζική κινητοποίηση των υγειονομικών Αρχών, έχουν λάβει μεγάλα ποσά απ’ τις φαρμακοβιομηχανίες

Τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών από την «πανδημία» ήταν αστρονομικά, χαλάλι λοιπόν τα χρήματα που διέθεσαν στους «ειδικούς». Μπροστά στα περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια που έβγαλε η GlaxoSmithKline (GSK) απ’ την «πανδημία» χάρη στις παραγγελίες που είχε για 440 εκατομμύρια εμβόλια, δεν ήταν τίποτα τα έξι εκατομμύρια ευρώ που έδωσε για «ερευνητικούς σκοπούς» στον Γιουχάνι Εσκόλα. Αυτός ο Φινλανδός καθηγητής είναι σύμβουλος εμβολιασμού και στέλεχος του ΠΟΥ. Eκτός απ’ αυτόν άλλοι έξι καθηγητές της ίδιας ομάδας «ειδικών» του Οργανισμού αποκαλύφθηκε πως λαμβάνουν χρήματα από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες παρασκευάστριες των επίμαχων εμβολίων.
(...)
Η διαπλοκή περνάει και στις εθνικές επιτροπές υγείας. Στη Βρετανία αποκαλύφθηκε ότι ο ειδικός σύμβουλος της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς, ο Ρόι Αντερσον, είναι υψηλόμισθος σύμβουλος και της GSK, που πήρε τη «μερίδα του λέοντος» απ’ τις βρετανικές παραγγελίες για εμβόλια. Πιθανόν μόνο μέσω της εγκάρδιας συνεννόησης ΠΟΥ και φαρμακευτικών να εξηγείται το πόσο γρήγορα διατέθηκαν στην αγορά τα εμβόλια, όπως επισημαίνει ο Βόνταργκ, και ένα μεγάλο πλήθος επιστημόνων που αγνοήθηκε επιδεικτικά όλο το περασμένο διάστημα.

Συνέχεια
 
Τι παρήγγελλε αυτός ο Αβραμὀ; Θα εμβολίαζε και την ομογένεια; Στην καταγγελία των συμβάσεων για εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του ιού της νέας γρίπης έχει προχωρήσει ήδη το υπ. Υγείας, με τη σύμφωνη γνώμη του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας. Συγκεκριμένα, το υπ. Υγείας έχει ειδοποιήσει από τις 30 Δεκεμβρίου του 2009 τις φαρμακευτικές εταιρείες ότι καταγγέλλει τις συμβάσεις για το υπόλοιπο των εμβολίων που είχαν παραγγελθεί. Η Ελλάδα είχε παραγγείλει τον Ιούλιο του 2009 οκτώ εκατομμύρια δόσεις και άλλα οκτώ εκατομμύρια δόσεις το Σεπτέμβριο.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας για τα πεπραγμένα των πρώτων 100 ημερών, αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα έως σήμερα έχει παραλάβει 3,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, εκ των οποίων 1,2 εκατομμύρια ήδη έχουν αποσταλεί στα εμβολιαστικά κέντρα από τις αρχές Νοεμβρίου...
City pr.
 

SBE

¥
Μην ξεχνάς ότι ένα από τα εμβόλια έιναι σε δύο δόσεις. Κάνεις τη μία δόση και επαναλαμβανεις μετά από μια βδομάδα νομίζω.

Ένα γενικότερο σχόλιο και για το προηγούμενο: την υστερία των ΜΜΕ δεν την προκάλεσε η ΠΟΥ αλλά τα ΜΜΕ. Φυσικα δεν ξέρουμε αν πίσω από κάθε ΜΜΕ κρυβόταν κι από ένας παράγοντας φαρμακευτικής εταιρέιας, αλλά τι στο καλό πόσοι έιναι πια αυτοί οι παράγοντες; Ο μισός πληθυσμός της γής είναι;
 
Μην ξεχνάς ότι ένα από τα εμβόλια έιναι σε δύο δόσεις. Κάνεις τη μία δόση και επαναλαμβανεις μετά από μια βδομάδα νομίζω.
Ακριβώς μετά στο ίδιο άρθρο
Από αυτή την ποσότητα έχουν χρησιμοποιηθεί μόλις 362.665 δόσεις, όσος δηλαδή είναι και ο αριθμός των εμβολιασθέντων (έως τις 14 Ιανουαρίου).
Ίσως ωστόσο επαναλήφθηκε η γκάφα ή η σκοπιμότητα αλά γαλλικά, για την οποία κατηγορήθηκε η γαλλική κυβέρνηση που όχι μόνο αγόρασε πολύ περισσότερα γενικά, αλλά βάσισε την αρχική παραγγελία στην άποψη ότι θα χρειάζεται διπλή δόση, ενώ χρειαζόταν μία για την ολοκλήρωση του εμβολίου.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Πάντως, αυτό που θυμάμαι από την εποχή, στην αρχή του καλοκαιριού, που τα ΜΜΕ έσπερναν τον πανικό για την πανδημία είναι ότι, αν υποψιάζονταν πως ο οποιοσδήποτε υπουργός υγείας (είτε ήταν της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ) αδρανούσε και δεν είχε παραγγείλει εγκαίρως εμβόλια για όλον τον πληθυσμό, θα τον είχαν ξεσκίσει. Θυμάμαι ότι πανικόβλητος (ή βαλτός από τις φαρμακευτικές εταιρείες;) δήλωνε ότι ευτυχώς εμείς δεν αδρανήσαμε, δώσαμε εγκαίρως την παραγγελία μας, εμείς αντίθετα από άλλες χώρες θα εμβολιάσουμε όλον τον πληθυσμό και θα τα παραλάβουμε από τους πρώτους. Και κάποια ΜΜΕ κραύγαζαν για τις ημερομηνίες παραλαβής των εμβολίων, κατηγορούσαν το υπουργείο ότι το "από τους πρώτους" είναι ψέμα, ότι δεν θα τα παραλάβουμε πριν από τον Δεκέμβριο και τι θα κάνουμε οι άμοιροι μόλις από τον Σεπτέμβριο αρχίσει να εξαπλώνεται ακάθεκτη η γρίπη;
 

nickel

Administrator
Staff member
Με την οικονομική κρίση ξεχάσαμε τη γρίπη. Κάτι θα έχουν να μας πουν οι ψυχολόγοι γι' αυτό ή είναι απλή σύμπτωση; ;)
 

LostVerse

Member
Δε νομίζω ότι έχει να κάνει τόσο με την κρίση όσο με το γεγονός ότι εδώ και αρκετούς μήνες είχε διαφανεί ότι η μετάλλαξη του ιού (που ουσιαστικά αν κατάλαβα καλά ήταν και αυτό που φοβόνταν οι επιστήμονες και όχι ο ίδιος ο ιός) δεν θα ερχόταν, όταν πολύς κόσμος άρχισε να περνάει την συγκεκριμένη γρίπη χωρίς προβλήματα. Επομένως γιατί να ασχοληθούν τα ΜΜΕ με ένα θέμα που δεν πουλάει; Τον πρώτο καιρό που έσκαγε το ένα κρούσμα πίσω από το άλλο ήταν εύκολο. Όταν όμως υπάρχει σταθερή ροή θετικών ειδήσεων για την γρίπη, με τι υλικό να προκαλέσεις πανικό (για να κρατήσεις ψηλά την επισκεψιμότητα/αναγνωσιμότητα/τηλεθέαση/ακρόαση και κατ' επέκταση τα έσοδα από διαφημίσεις); Σίγουρα μπορούν να λένε ψέματα και ανακρίβειες και να φουσκώνουν τα πράγματα, αλλά μέχρι κάποιο σημείο.

Ακριβώς δε επειδή έπαψε να έχει ενδιαφέρον, αναμενόμενο να ασχοληθούν με το αμέσως επόμενο «καυτό» θέμα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Μάλλον αυτή είναι η εξήγηση. Δεν σκοτώθηκε ο ιός από τις στρεσογενείς ουσίες που άρχισε να παράγει ο οργανισμός κατά τη διάρκεια της κρίσης (η οποία είναι στρεσογόνος — περισσότερα εδώ). :D
 

nickel

Administrator
Staff member
Λίγα νούμερα από τη σημερινή στήλη του Χρήστου Μιχαηλίδη:

65.000 θανάτους από τη γρίπη Η1Ν1 είχε προβλέψει για τη Βρετανία, το καλοκαίρι του 2009, το εκεί υπουργείο Υγείας. Εως τις αρχές του 2010, είχε αναθεωρήσει την πρόβλεψη εκείνη, κατεβάζοντας τους πιθανούς θανάτους σε 1.000. Σήμερα, μέσα Απριλίου του 2010, είναι γνωστό ότι λιγότεροι από 5.000 άνθρωποι, από την αρχή της πανδημίας, προσήλθαν σε νοσοκομεία και κατεγράφησαν ως «θετικοί», δηλαδή είχαν «κολλήσει» τη γρίπη. Από αυτούς, έχασαν τελικά τη ζωή τους μόλις 360. Οι ατυχείς αυτές (έως και επικίνδυνες, λόγω πρόκλησης πανικού) προβλέψεις βασίστηκαν επάνω σε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που υπερεκτίμησε τους κινδύνους της γρίπης Η1Ν1 και, για πολλούς, έχασε ένα μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Από τη σημερινή Καθημερινή:

Φόβος που κόβει μονέδα

Tης Τασουλα [sic!] Kαραϊσκακη

Στην Ολλανδία αγόρασαν 31 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά της νέας γρίπης, χρησιμοποίησαν 11 εκατ. και θα καταστρέψουν 18 εκατ. καθώς πλησιάζει η ημερομηνία λήξης τους. Στη Γαλλία αγόρασαν 94 εκατ. δόσεις, χρησιμοποίησαν 5 εκατ. και απέτυχαν να πουλήσουν τα υπόλοιπα σε άλλη χώρα. Στην Ιταλία αγόρασαν 24 εκατ. δόσεις και χρησιμοποίησαν μόνο 800.000. Στην Ελλάδα το υπουργείο Υγείας παρήγγειλε 16 εκατ. δόσεις, από την πρώτη παρτίδα των 8 εκατ. παρέλαβε τελικώς 3,6 εκατ. (προς 25,2 εκατ. ευρώ) και ακύρωσε τη δεύτερη παρτίδα των 8,4 εκατ. δόσεων. Εμβολιάστηκαν μόνο 364.559 άτομα. Το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας στη Βάρη διένειμε 1,2 εκατ. δόσεις και διαθέτει ακόμη 2,4 εκατ. Αγνωστο πόσες, συμπεριλαμβανομένων των 835.441 αχρησιμοποίητων δόσεων στα εμβολιαστικά κέντρα και τα νοσοκομεία, έληγαν τον Μάιο, πόσες θα λήξουν τον Αύγουστο και πόσες μέσα στο 2011. (Για την αγορά των εμβολίων, το υπουργείο Υγείας έλαβε δάνειο 200 εκατ. ευρώ με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Θεωρητικά, τα 174,8 εκατ. ευρώ που εξοικονομήθηκαν από την ακύρωση των παραγγελιών χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν άλλες ανάγκες. Ποιες; )

Σε παγκόσμιο επίπεδο η γρίπη των χοίρων σκότωσε 18.156 άτομα – στην Ελλάδα 149. Η εποχική γρίπη σκοτώνει κάθε χρόνο, κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 250.000 - 500.000 άτομα και η μαλάρια δύο εκατομμύρια, η διάρροια άλλα δύο, και κανείς δεν νοιάζεται.

Ο φόβος απεδείχθη πιο μεταδοτικός από τον ιό. Προσέβαλε δισεκατομμύρια πολιτών, ενώ πολύ ισχυρός απεδείχθη και ο ιός της φιλοχρηματίας, κυρίως μεταξύ των συμβούλων των υπουργείων Υγείας και του ΠΟΥ. Οι δύο ιοί δημιούργησαν μια τεράστια αγορά με μυθικά κέρδη. Εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις διατέθηκαν, δισεκατομμύρια τα κέρδη για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Δεν είναι να απορείς λοιπόν που αυτές ξοδεύουν για τις ανάγκες των «πλασιέ» τους, μόνο στις ΗΠΑ, 135 εκατ. δολάρια, ποσό υπερδιπλάσιο εκείνου που δαπανούν για τον ίδιο σκοπό, π. χ. οι πετρελαϊκές...

Προ ημερών, το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα για τους χειρισμούς του ΠΟΥ, που προκάλεσαν «αδικαιολόγητο πανικό και κατασπατάληση δημόσιων πόρων», κάνοντας λόγο για «πανδημία που δεν υπήρξε ποτέ». Το βρετανικό περιοδικό British Medical Journal υπαινίχθηκε σχέσεις των επιστημόνων του ΠΟΥ με φαρμακοβιομηχανίες, ενώ η εφημερίδα Guardian έδωσε και τα ονόματα τριών εξ αυτών που χρηματίζονταν από δύο πολυεθνικές στην «πανδημία των πουλερικών» για την προώθηση του Tamiflu – τότε οι εταιρείες είχαν κερδίσει συνολικά 7 δισ. δολάρια.

Κάθε εποχή κατατρύχεται από τους φόβους της. Δεν μπορούμε να μη νιώθουμε εμπλεκόμενοι, συγκαιρινοί των νεόκοπων κινδύνων (ιών). Η ξαφνική εμφάνιση ενός συγκεκριμένου κακού μας θυμίζει πόσο ευάλωτοι είμαστε. Εκείνη τη στιγμή, η υγεία μας γίνεται η ηχώ του συμπαντικού σφυγμού, το αίμα μας απηχεί τον ρυθμό του. Δεν ενδιαφέρει τίποτε άλλο, μόνο η ασθματική αναζήτηση μιας σανίδας σωτηρίας.

Δεν είναι ένας απλός φόβος, αλλά κάτι πιο βαθύ. Είναι η τυφλή υστερία –γι’ αυτό και τόσο ευρείες, τόσο πλουτοφόροι οι συνέπειές της– που γεννά η βεβαιότητα μέσα μας, της απρόβλεπτης συμφοράς. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται η αγορά, την αδυναμία μας να προσβλέπουμε σε ένα αίσιο μέλλον, στην ευτυχή περάτωση του γίγνεσθαι. Στο φως.​
 

SBE

¥
Σα να βλέπω στον ορίζοντα την επόμενη φήμη, μην κάνετε εμβόλιο, είναι από τα ληγμένα της περσινής σοδειάς.

Επι τη ευκαιρία, η ελονοσία έχει καθιερωθεί μαλάρια και στα επιστημονικού ενδιαφέροντος άρθρα, όπως λέμε δύσκολες βάρδιες, κακός ύπνος και μαλάρια;
Ή απλά ο αρθρογράφος δεν ξέρει, δεν ανοίγει λεξικό;
 
Top