Μπορεί να έχεις και δίκιο, SBE, για την οργάνωση του Αρκτούρου. Δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε να κρίνουμε ούτε να συγκρίνουμε. Αλλά οπωσδήποτε ας μην κρίνουμε πράγματα σε σχέση με τη ΧΑ: έπεσε στο κεφάλι μας σαν αστροπελέκι και δεν είναι κανένας μας, κανένας θεσμός, καμιά οργάνωση προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο. Σαν τον καρκίνο που σου έρχεται εκεί που δεν τον περιμένεις.
Κοίτα πόσα πράγματα έχεις μπερδέψει στην προσπάθειά σου... να γίνεις κακός:
Βάζεις στο ίδιο καλάθι τον ΛΑΟΣ με τους νεοναζί.
Μπάμπη, δεν μπαλώνεται η κοτσάνα! Είναι πιο εύκολο να πεις «Συγγνώμη, έκανα λάθος, η φράση “σοβαρή Χρυσή Αυγή” είναι σχήμα οξύμωρο». Από τα πιο οξύμωρα. Δεν ξέρω τι θέλεις να πεις ακριβώς, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με πολλά λόγια. Π.χ. «οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που θα την ψήφιζαν υπό μορφή διαμαρτυρίας αλλά δεν συντάσσονται με τη βία και τον αντικοινοβουλευτισμό».
Και για να μην κάνει πάλι ντρίμπλες, ας ξεκαθαρίσει ο κύριος Μπάμπης ποιον «καλό» ορισμό του εθνικισμού ανακάλυψε και εννοούσε (π.χ. το 2, πατριωτισμός --αλλά να το πει, γμτ!) ή ας παραδεχτεί δημόσια ότι δεν ήξερε πως η λέξη στα ελληνικά δεν έχει θετικό νόημα και ότι εννοούσε κάτι άλλο και δεν ήξερε πώς το λένε
Πολυσημία
και ένα από τα πολλά αποτελέσματα που έχουν οι ... «κοτσάνες»:
Δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Οι άμυαλοι παίζουν στον ρυθμό του «Ή εμείς ή οι άλλοι»... Να μας προειδοποιήσουν νωρίς, να βρούμε τον τρίτο δρόμο.
Επειδή άκουγα με την άκρη του αφτιού (μεσημεριανό δελτίο στο ΜΕΓΚΑ), σχημάτισα την εντύπωση ότι ρωτήθηκε για την επίθεση και απάντησε συσχετίζοντας κάπως και με τη λάιτ χαβγή. Θέλω να κρατήσω μια επιφύλαξη όμως, επειδή το απόσπασμα που βρίσκω στο νέτο δεν έχει και την ερώτηση.@drsiebenmal: (Για ΓΓ του ΚΚΕ δεν κατάλαβα τι εννοείς, δεν έχω δει τις δηλώσεις στις οποίες αναφέρεσαι)
Εσύ μπορείς να λες ότι φροντίζουν τα συμφέροντά τους, εγώ μπορώ να λέω ότι είναι άμυαλοι, αλλιώς δεν θα βλέπαμε τόσα καπιταλιστικά συντρίμμια γύρω μας.ούτε η αστική τάξη της Ελλάδας στην οποία ανήκει ο κ. Αλαφούζος είναι άμυαλη.
Επίσης, όσο και αν πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία είναι (από καιρό) έτοιμο προσάναμμα για κάθε λογής μισαλλόδοξες ή απλώς ανόητες θεωρίες, μου φαίνεται (ακόμη...) τρομακτικά δύσκολο να αποδεχτώ ότι 8, 10, 15% των συμπολιτών μας, έστω υπό την πίεση των συνθηκών, έγιναν μέσα σε 3,4, 5 χρόνια συνειδητοί, λειτουργικοί ναζιστές.
Δεν είναι άμυαλος ο κ. Παπαδημητρίου. Όπως δεν είναι άμυαλοι και όλοι όσοι πριμοδοτούν έμμεσα ή (τώρα πια όλο και πιο) άμεσα τη Χρυσή Αυγή (βλ. εκπομπές Τράγκα, πρωτοσέλιδα Real News με Κασιδιάρη σε στιγμιότυπα lifestyle, ξέπλυμα της Χ.Α. από διάφορους δημοσιογράφους, δηλώσεις Λοβέρδου περί «αυθεντικού κινήματος» για Χρυσή Αυγή κλπ. κλπ.). Ούτε ο κ. Αλαφούζος που πληρώνει τον κ. Παπαδημητρίου είναι άμυαλος, ούτε η αστική τάξη της Ελλάδας στην οποία ανήκει ο κ. Αλαφούζος είναι άμυαλη.
Όχι, ήταν από πριν, αλλά η καλοζωία τούς έκανε να μην ενδιαφέρονται.