nevergrown
New member
....Κάτι τέτοια δεν είναι καλύτερα να παραμείνουν σε εξειδικευμένα λεξικά γαστριμαργικού περιεχομένου και τσελεμεντέδες;
Διαφορετικά, θα πρέπει να βάλουμε και το χαμόν, το λόμο, την τορτίγια, την εντσιλάδα, το ζάουερκράουτ και όλα τα καλούδια όλου του κόσμου, να γίνουν τα λεξικά τετράπαχα! (μαζί με μας ;))
Δεν διαφωνώ ως προς αυτό. Αν η συχνότητα χρήσης τους ήταν μεγάλη τότε πρέπει να τα εισάγουμε στα λεξικά και όχι να ανοίγουμε το κομπιούτερ μας και να τα ψάχνουμε.
Αλλιώς θα έπρεπε να βάλουμε και τις 350-400 γαλλικές ποικιλίες τυριών. Λέγεται ότι υπάρχει ένα είδος τυριού για κάθε μέρα....
http://www.fromages.com/cheese_library.php
http://fr.wikipedia.org/wiki/Liste_de_fromages_français
http://http://www.ac-nancy-metz.fr/ia57/diesen/fromage/table%20fromage.jpg
Ας μη βάλουμε και τα κρασιά μέσα και τις σπεσιαλιτέ γιατί τότε δε θα μπορούμε να κουβαλήσουμε τα λεξικά. Τώρα που τα γράφω αυτά ξαφνικά έχω όρεξη για ένα καλό μπον φιλέ σενιάν (όχι απαραίτητα σινιέ)