Από την Τυποεκδοτική στον Δαρβίνο μέσω Στάλιν και Β. Κορέας

rogne

¥
Ο Σαμαράς φαίνεται ότι στηρίζει φανατικά το ανωτέρω φέιγ-βολάν: http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/3767-Samaras-Layrio.html (από το 2.28 και μετά).

Σε εκτενέστερο βίντεο που είδα, η κυρία που έκανε την τοποθέτηση επέδειξε και... μπλουζάκι κατά της απεργίας στη Χαλυβουργία. Ο Σαμαράς τη συνεχάρη για την τόλμη της και τη ρώτησε αν είναι οργανωμένη, μόνο και μόνο για να το πάρει αμέσως πίσω και να πει ότι δεν έχει σημασία τελικά αν είναι ή δεν είναι οργανωμένη, αν και, πρόσθεσε, η ΔΑΚΕ υποστηρίζει θερμά τα αιτήματα των απεργοσπαστών Χαλυβουργών Χαλυβουργών υπέρ του "δικαιώματος στην εργασία".
 

Zazula

Administrator
Staff member
Λες να το τύπωσε και να το μοίρασε η ΝΔ; :huh: Αυτό δεν το είχα σκεφτεί. :mellow:
 

LostVerse

Member
Ο Σαμαράς φαίνεται ότι στηρίζει φανατικά το ανωτέρω φέιγ-βολάν: http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/3767-Samaras-Layrio.html (από το 2.28 και μετά).

Σε εκτενέστερο βίντεο που είδα, η κυρία που έκανε την τοποθέτηση επέδειξε και... μπλουζάκι κατά της απεργίας στη Χαλυβουργία. Ο Σαμαράς τη συνεχάρη για την τόλμη της και τη ρώτησε αν είναι οργανωμένη, μόνο και μόνο για να το πάρει αμέσως πίσω και να πει ότι δεν έχει σημασία τελικά αν είναι ή δεν είναι οργανωμένη, αν και, πρόσθεσε, η ΔΑΚΕ υποστηρίζει θερμά τα αιτήματα των απεργοσπαστών Χαλυβουργών Χαλυβουργών υπέρ του "δικαιώματος στην εργασία".

Σωστή διευκρίνηση, καθώς οι χαλυβουργοί του Βόλου φαίνεται έχουν διαφορετική άποψη. Δεν ξέρω αν είναι μέλη της ΔΑΚΕ ή όχι πάντως τα μέλη του ΠΑΜΕ δεν έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής εκεί. Ίσως λόγω γνωστής προϊστορίας. Κοινώς, «κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα»... κι η αλήθεια είναι ότι η ΒΙΠΕ Βόλου έχει δει πολλά από το ΠΑΜΕ, εκτός από άσπρη μέρα.
 
Οι τραμπουκισμοί, η βία και οι προπηλακισμοί [του ΠΑΜΕ] ήταν η απάντηση στις αντίθετες φωνές.
Ζήτω οι τραμπουκισμοί, η βία και οι εκβιασμοί του Μάνεση και των ΜΑΤ που προστατεύουν το δικαίωμα στην εργασία!

Φτάνει πια, έχουμε δικαίωμα στην εργασία.
Εμείς. Οι απολυμένοι του Μάνεση, όχι.

Τέλος στην κατάληψη!
Ζήτω στην ανάληψη! (Των δανείων του Μάνεση για κατασκευή λιμανιού. Τι γλυκόοοοο, ο άνθρωπος θέλει να κάνει βαρκούλες ν' ανεμίζουν, κι αυτοί του ΠΑΜΕ εκεί, γκρίνια, πως μας μειώνει τους μισθούς)

Τέλος στην οικονομική μας εξαθλίωση!
Ζήτω στην οικονομική μας εξαΰλωση! (Είναι πιο σικ)

Τέλος στα εργοστάσια-φαντάσματα θυσία στο κομματικό συμφέρον!
Ζήτω στα εργοστάσια-φαντάσματα για οποιοδήποτε άλλο λόγο, κανένα πρόβλημα.

Θα αντισταθούμε στο προαποφασισμένο και μεθοδευμένο κλείσιμο του εργοστασίου!
Με εξαίρεση την περίπτωση που θα αποφασιστεί και θα μεθοδευτεί από τον κ. Μάνεση. Είμαστε σίγουροι ότι σ' αυτή την περίπτωση θα πρόκειται απλά για μια συνετή επιχειρηματική κίνηση.

Τι σου είναι αυτά τα ΜΜΕ, όμως. Τόσοι τραμπουκισμοί, τόση βία, τόσοι προπηλακισμοί απ' το ΠΑΜΕ, κι ούτε ένα πρωτοσέλιδο στο Βήμα, ούτε ένα λεπτό στα δελτία των 8, ούτε, έστω, ένα άρθρο γνώμης στο protagon.
 

SBE

¥
Μία μόνο αλλαγή θα έκανα στο άρθρο, όπου ΚΚΕ θα έβαζα συνολικά αριστερά, γιατί τα ίδια ισχύουν για όλα τα αριστερά κόμματα, τα οποία φυσικά προσπαθούν να δικαιολογηθούν ότι αν έχουν τόσο μεγάλη επιρροή στην Ελληνική κοινωνία γιατί παίρνουν τόσο μικρά ποσοστά στις εκλογές; Μα απλούστατα γιατί δεν χρειάζεσαι ομοφωνία όλων των κατοίκων για να κλείσεις έναν δρόμο, όλων των εργαζόμενων για να κάνεις απεργία κλπ κλπ.
 
Αυτή πάντως η "εποχή των παχέων αγελάδων" κάνει θραύση!

Το ωραίο είναι η ανάλυση του ΚΚΕ για την πτώση της ΕΣΣΔ [1] (και απάντηση σε ορισμένες κριτικές στο [2]). Έφταιγε η επανεισαγωγή του νόμου της αξίας και η άποψη ότι έπρεπε σιγά-σιγά η παραγωγή να προσανατολιστεί στις καταναλωτικές ανάγκες του λαού. Σωστά: διότι "όταν ο πλούτος θα ανήκει στο λαό", ποιος ο λόγος να υπάρχουν καταναλωτικά αγαθά; ας φάει ο λαός τανκς και εργαλειομηχανές. Και ποιος ο λόγος να υπάρχει μισθός βασισμένος στο νόμο της αξίας, όταν μπορεί ο κεντρικός σχεδιασμός να δίνει στον κάθε δούλο ό,τι αυτός νομίζει; Και τα 'λεγε μεν ο Στάλιν, αλλά οι ρεφορμιστές δεν τον άκουσαν. Προκαλεί μετά απ' όλα αυτά κατάπληξη η απόρριψη από μέρους τους της κριτικής που άσκησε η ΛΔ της Κίνας στους ρεβιζιονιστές. Τι το διαφορετικό λένε;

Εντυπωσιακά κενόλογος επίσης ο όρος "οπορτουνισμός", σε αυτά τα κείμενα, για να χαρακτηρίσει π.χ. τα βαθμιαίως (διάβαζε: εξαρχής και βιαίως) αυτονομηθέντα διευθυντικά στρώματα μέσα στη σοβιετική κοινωνία.
 

LostVerse

Member
Κλείνει η μονάδα Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:51
Του Γιώργου Κράλογλου

Τελικά ο “αγώνας” του ΠΑΜΕ δικαιώθηκε...

Κλείνει η μονάδα Ασπροπύργου του ομίλου Χαλυβουργία Ελλάδος, μετά την περιπέτεια που την οδήγησαν οι αγωνιστές... συνδικαλιστές και την αδυναμία των εργαζομένων που διαφωνούσαν με την απεργία να έχουν το δικαίωμα της εργασίας... Η μονάδα του Βόλου παραμένει φυσικά σε κανονική λειτουργία.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Κι εγώ το διάβαζα σήμερα, ωστόσο στο kerdos.gr γράφει ότι ο όμιλος Μάνεση διέψευσε τα δημοσιεύματα περί κλεισίματος, εξετάζει όμως το ενδεχόμενο ομαδικών απολύσεων.
 
Κρίμα. Προέβαλλε διάφορες πτυχές της πραγματικότητας που για τα αστικά ΜΜΕ δεν υπάρχουν καν. Με το δικό του κομματικό τρόπο, βεβαίως, τα περίφημα "ταξικά σωματεία" και μόνο, αλλά και ο σταλινισμός είναι κι αυτός μια συνιστώσα της φιλελεύθερης πραγματικότητας (το αντίστροφο δεν ισχύει, βεβαίως βεβαίως). Καθώς δε δεν υπάρχει κανάλι του Σύριζα, θα απουσιάζουν τελείως τα αριστερά κανάλια ως κανάλια (άλλο οι μεμονωμένοι δημοσιογράφοι). Συχνά όταν ήθελα να μάθω τι γίνεται στο απεργιακό μέτωπο ή στον κόσμο της εργασίας και της βιομηχανίας, κοίταζα το δελτίο τους. Επίσης, έπαιζαν πολλές ταινίες από την παραγωγή των χωρών του κομουνιστικού μπλοκ, κυρίως ρώσικες, ακόμα και σίριαλ. Αυτά είχαν πολύ ενδιαφέρον, μέσα στον χολλυγουντοκρατούμενο κόσμο μας. Τέλος, πού και πού είχαν και καμιά μουσική εκπομπή της προκοπής, αν και όχι συχνά (μας είχαν πήξει στο "ποιοτικό", στο ρεμπέτικο και στο κουβανέζικο). Η κορυφαία είδηση πάντως ήταν όταν είχαν μεταδώσει με τυμπανοκρουσίες ότι στην Κούβα ο εκεί ΟΕΚ παρέδιδε δε θυμάμαι πόσα σπίτια σε εργατικές οικογένειες! Θα μου πεις, πιο ενδιαφέρον από το ότι η Αντζελίνα Τζολί δήλωσε ως πρέσβειρα ('πρέσβυς' λένε τα περισσότερα κανάλια) καλής θέλησης ότι κάτι πρέπει να γίνει στη Συρία...
 

Zazula

Administrator
Staff member
Όταν ζητάς τα δεδουλευμένα και ο εργοδότης δεν είναι αριστερός, κάνεις αγώνα και πρέπει να δικαιωθείς.
Όταν ζητάς τα δεδουλευμένα και ο εργοδότης δηλώνει αριστερός, κάνεις εκβιασμό και πρέπει να κραχτείς:

 
Δύο πράματα μού έκαναν εντύπωση:

1) Αν θυμάστε σας πήραμε και τηλέφωνο και μας ενθαρρύνατε να κάνουμε απεργία ως μέτρο πίεσης, εσείς γνωρίζετε προς πού. Δηλαδή τους προέτρεψε να κάνουν απεργία (ο διευθυντής του σταθμού;!), και μετά τους κατηγόρησε για εκβιασμό επειδή ακολούθησαν την προτροπή του; Πολύ περίεργα όλα αυτά!

2) Πολύ υψηλό το γλωσσικό και εκφραστικό επίπεδο των δελτίων Τύπου της ΕΤΕΡ. Περίεργο, για τεχνικούς. Μοιάζει γραμμένο από συγγραφέα/μεταφραστή, όχι από συνδικαλιστή ραδιοφωνατζή.

ΥΓ. Ποτέ δε μου άρεσε ο Αρβανίτης. Προτιμούσα μακράν την Κατσίμη. Αυτή μου λείπει, αυτός όχι.
 

rogne

¥
Για το (1), εύκολα μπορώ να φανταστώ μια αρβανίτικη απάντηση του τύπου "ε, τι μου το λέτε εμένα, άντε κάντε απεργία μπας και συγκινηθεί η Κουμουνδούρου και σας πληρώσει", όπου η προσδοκία είναι ότι απεργία τελικά δεν θα γίνει, αφού η ευθύνη μετατίθεται εκτός συνδικαλιστικού πεδίου δράσης (και αν γίνει παρά ταύτα, πρόκειται πλέον για "εκβιασμό"). Περίπλοκο σκεπτικό, κατάλληλο μόνο για εργοδότες με πολιτικές πλάτες, εμείς τι να καταλάβουμε από τέτοια...

ΥΓ. Κι ένα σχόλιο για το (2): άλλαξε πρόσφατα διοίκηση η ΕΤΕΡ, και μαζί άλλαξε και εκφραστικό επίπεδο στις ανακοινώσεις της (ελπίζω μόνο να μην παρεξηγηθώ: καμία μομφή για την αγωνιστικότατη παλιά διοίκηση, απλή γλωσσική παρατήρηση).
 
Top