Απαλλαγείτε από το ποντίκι

Αλεξάνδρα, η γραφίδα έχει και κάποια συνοδευτικά cd, σωστά;
Το ένα από αυτά τα cd (ένα μαύρο) είναι για την εγκατάσταση του tablet.
Μόλις εγκαταστήσεις αυτό, μπορείς να επέμβεις στις ρυθμίσεις και να προσαρμόσεις τη γραφίδα.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
My dear, αυτό το έχω κάνει από την πρώτη στιγμή. Απλώς δεν βρίσκω τον τρόπο να το ρυθμίσω ώστε να έχει ακριβώς τη λειτουργία που είχε πριν το ποντίκι. Καταφέρνω να πηγαίνει στο Outlook Express, αλλά όχι να ανοίγει New Message, για να στείλω το λινκ ή για να στείλω email.
 
Συγγνώμη, γιατί κάτι δεν καταλαβαίνω. Πώς άνοιγες new message με το ποντίκι, εκτός από τον κλασικό τρόπο;
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Όταν βρισκόμουν σε μια ιστοσελίδα, όταν πήγαινα στο File/Send link, είτε με κλικ του ποντικιού, είτε με Enter, με έβγαζε κατευθείαν στο Outlook Express/New Message, με το λινκ στο σώμα του μηνύματος και τον τίτλο του στον τίτλο του μηνύματος.
Τώρα, δεν κάνει τίποτα. Ούτε με τη γραφίδα, ούτε με το Enter ανοίγει το Outlook Express. Ρυθμίζοντας τη γραφίδα, κατάφερα να ανοίγει χωριστά το Outlook Express, αλλά απλώς ανοίγει ένα καινούριο παράθυρο: όχι στο New Message, και φυσικά δεν μου έχει έτοιμο το λινκ που θέλω να στείλω. Εν ολίγοις, δεν κάνει τίποτα από αυτά που έκανε πριν όταν ήθελα να επικοινωνήσω με κάποια διεύθυνση email κατευθείαν από μια ιστοσελίδα. Καταλαβαίνω ότι κάποια ρύθμιση πρέπει να υπάρχει, που την είχε αυτομάτως το Firefox όταν έκανα κλικ με το ποντίκι, αλλά τώρα δεν την έχει. Πες μου, εσένα τι κάνει όταν πατάς File/Send Link;
 
Δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου [μα καλά, τόσο σημαντικό είναι αυτό;]. :)
Τώρα που το δοκίμασα, όντως δεν κάνει τίποτα.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Για μένα πολύ σημαντικό. Το χρησιμοποιώ συχνά, πρώτον για να στείλω έναν αξιοπρόσεκτο σύνδεσμο σε κάποιον και δεύτερο και πιο σημαντικό, για να στείλω email σε κάποιον μέσω της ιστοσελίδας, εκεί που λέει "Επικοινωνία" ή Contact.
 
Νίπτω τας *πονεμένας χείρας μου. :)
Και δεν τους στέλνεις ένα mail; Θα σου απαντήσουν, πιστεύω.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Είχα έτοιμο το email για να το στείλω, και δεν θα το πιστέψεις, αλλά έγινε το εξής: προσπαθώντας να βρω τι πρέπει να ρυθμίσω, έπαιζα αλλάζοντας τις διάφορες ρυθμίσεις, χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, το επανέφερα στις default ρυθμίσεις της πένας, όπως ήταν και στην αρχή, βέβαια. Και ξαφνικά λειτούργησε αυτό που έλειπε! Μιράκολο, μιράκολο; Ή bugs της συσκευής;
 
Αλεξάνδρα, το καλώδιο έχει μήκος 1,5 μέτρο! Χρειάζεσαι μεγαλύτερο; Στο ισόγειο το έχεις το κουτί; :D
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Το κουτί είναι στο πάτωμα στην αριστερή μου πλευρά. Το γραφείο μου είναι ομολογουμένως πολύ μεγάλο, 1,60. Η απόσταση από τη θύρα USB μέχρι το δεξί μου χέρι είναι σε ευθεία γραμμή γύρω στο 1,30, αλλά όπως καταλαβαίνεις, δεν θέλουμε το καλώδιο να έρχεται σε ευθεία, πρέπει να κάνει και κάποιο κύκλο.
 
A, μάλιστα! Εγώ τα έχω περιορισμένα τα πράγματα και το έχω μαζέψει κουβάρι, να μην το φάει ο γάτος. Να σου κόψω ένα μέτρο (όχι από το γάτο); Δεν το θέλω. :D
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αν το χρησιμοποιούσα με το laptop, φυσικά θα περίσσευαν τα 3/4 του καλωδίου.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μετά από 7 μέρες που το χρησιμοποιώ, ετυμηγορία: Είναι ασύγκριτα πιο ξεκούραστο για το χέρι, αλλά υστερεί από το ποντίκι στην ευκολία και στην ακρίβεια του χειρισμού. Αναγκάζεσαι να κάνεις δυο και τρεις φορές την -ξεκούραστη- κίνηση μέχρι να πετύχεις το σημείο που θέλεις ακριβώς στην οθόνη. Δηλαδή, δεν σε κουράζει, σε εκνευρίζει.
 
Last edited:
Αλεξάνδρα, να φανταστώ ότι δεν έχεις ρυθμίσει την ευαισθησία της πένας;
Επίσης, πρέπει να σημειώσω ότι οι γραφίστες το χρησιμοποιούν ακριβώς γι' αυτό το πράγμα: την ακρίβεια του χειρισμού!
Μπορεί να μην κάνει σε όλους τους ανθρώπους, βέβαια. Αυτό το καταλαβαίνω.
Εμένα απλώς μου έλυσε το πρόβλημα με το χέρι, και γι' αυτό το ευγνωμονώ. :)
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Τελική ετυμηγορία:
Απόλυτα ξεκούραστο. Ξέχασα τι θα πει πόνος από την πολύωρη χρήση του ποντικιού. Δεν έχω τελειοποιηθεί ακόμα στη χρήση του. Υπάρχουν κάποιες κινήσεις που με ψιλοεκνευρίζουν, αλλά δεν έχω καμιά επιθυμία να επανέλθω στο ποντίκι. Όταν έλειψα από το σπίτι για τρεις μέρες και αναγκάστηκα να χρησιμοποιώ ποντίκι με το λάπτοπ που είχα μαζί μου), ένιωσα αμέσως να κουράζεται το χέρι μου.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Wacom Bamboo Fun

Η ταμπλέτα Bamboo Fun μια χαρά ήταν, αλλά εγώ τελικά, μετά από δυο μήνες που τη χρησιμοποίησα, επανήλθα στο ποντίκι μου. Γιατί; Μάλλον επειδή δεν έχω τις δραστηριότητες που απαιτούν τέτοιου είδους εξαρτήματα, την πήρα σαν παιχνιδάκι, ενώ σίγουρα κάποιοι άλλοι τη χρειάζονται για τη δουλειά τους και αξιοποιούν τις δυνατότητές της.
Έκτοτε κάθεται υπομονετικά στο κουτί της και περιμένει. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να την αποκτήσει με 50 ευρώ — την είχα αγοράσει 109.

Προδιαγραφές εδώ.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ζμπρωξοερώτησις: νιώθω πόνο ψηλά, δίπλα στον ώμο, και είναι σίγουρα από το ποντίκι (κλικκλικκλικκλικκλικ, μα πόσα κλικ ν' αντέξει ο άνθρωπος; Και να φανταστείτε ότι δουλεύω κυρίως με συντομεύσεις πληκτρολογίου!) Να περάσω σε γραφίδα, ή μπα;
 
Κι εγώ την ίδια ερώτηση ήθελα να κάνω, Παλάβρα!

Δεν με νοιάζει η ακρίβεια, δεν είμαι γραφίστας. Με νοιάζει αν θα γλιτώσω την εγχείριση και αν θα κάνω τη δουλειά μου ξεκούραστα.

Πείτε μου κι έφυγα για το μαγαζί! :)
 
Top