Ambrose
¥
Σαφέστατα και μπορεί να είναι πολύ νόστιμος ο ντάκος, αλλά:
1. με εκνευρίζει που το χαρακτηρίζουν παραδοσιακά κρητικό. Μέχρι και στην Ιταλία βρίσκει κανείς το συγκεκριμένο συνδυασμό (και παρακαλώ να μην ακούσω για τον μοναδικό τρόπο που συνδυάζονται τα υλικά στον κρητικό ντάκο).
2. υπάρχουν μαγαζιά στο Κολωνάκι που διαφημίζουν τον ντάκο τους. Έλεος!
Εγώ την κρητική κουζίνα τη γνώρισα πριν από 20-30 χρόνια σε κάτι χωριά σε κάτι ψηλά βουνά της Κρήτης (την οποία επισκέπτομαι από παιδάκι για διάφορους λόγους) από βέρες γριές κρητικές. Δεν λέω ότι είναι άσχημη, απλά δεν την θεωρώ καλύτερη από τις υπόλοιπες μαγειρικές παραδόσεις της Ελλάδας, π.χ. της Ηπείρου (λατρεύω), Θεσσαλίας (τρίκαλα κλπ), Πελοποννήσου και πάει λέγοντας.
1. με εκνευρίζει που το χαρακτηρίζουν παραδοσιακά κρητικό. Μέχρι και στην Ιταλία βρίσκει κανείς το συγκεκριμένο συνδυασμό (και παρακαλώ να μην ακούσω για τον μοναδικό τρόπο που συνδυάζονται τα υλικά στον κρητικό ντάκο).
2. υπάρχουν μαγαζιά στο Κολωνάκι που διαφημίζουν τον ντάκο τους. Έλεος!
Εγώ την κρητική κουζίνα τη γνώρισα πριν από 20-30 χρόνια σε κάτι χωριά σε κάτι ψηλά βουνά της Κρήτης (την οποία επισκέπτομαι από παιδάκι για διάφορους λόγους) από βέρες γριές κρητικές. Δεν λέω ότι είναι άσχημη, απλά δεν την θεωρώ καλύτερη από τις υπόλοιπες μαγειρικές παραδόσεις της Ελλάδας, π.χ. της Ηπείρου (λατρεύω), Θεσσαλίας (τρίκαλα κλπ), Πελοποννήσου και πάει λέγοντας.