Γιατί οι Έλληνες είναι αγενείς;

cougr

¥
Όταν ανοίγουμε νέο θέμα/ νήμα, επάνω από τον κειμενογράφο (πλαίσιο επεξεργασίας) εμφανίζεται η γραμμή τίτλου (thread title). Ο τίτλος πληκτρολογείται εκεί.
 

Meggie

Member
Όταν ανοίγουμε νέο θέμα/ νήμα, επάνω από τον κειμενογράφο (πλαίσιο επεξεργασίας) εμφανίζεται η γραμμή τίτλου (thread title). Ο τίτλος πληκτρολογείται εκεί.
Οκ. Ευχαριστώ πολύ!!
 

cougr

¥
Συναφές νήμα:
 

Meggie

Member
Συναφές νήμα:
Την αγένεια την βλέπω κάθε μέρα στην δουλειά, στον δρόμο, στην παραλία. Υπάρχει παντού! Όταν καπνίζεις σε κλειστό χώρο είναι αγένεια, όταν παρκάρεις σε πάρκινγκ αμέα είναι αγένεια, όταν βάζεις το αμάξι πάνω στο πεζοδρόμιο είναι αγενεία,. Όταν μιλάς με ειρωνεία είναι αγένεια. Όταν δεν ζητάς συγνώμη για κάτι που έκανες είναι αγένεια. Στο εξωτερικό υπάρχει το ευχαριστώ κ το παρακαλώ!
 

SBE

¥
Aυτό δεν είναι αγένεια μεταξύ δυο ανθρώπων, αλλά αυτό που οι αμερικανοί λένε civic mindedness, την αίσθηση ότι είσαι μέρος του συνόλου και ότι οι πράξεις σου το επηρεάζουν. Στην Ελλάδα υπαρχουν σπίτια που αστράφτουν κι έξω από το κατώφλι υπάρχουν σκουπίδια που κανένας δεν πάει να μαζέψει. Θυμάμαι έναν Ιανουάριο που χιόνιζε, η μητέρα μου θυμήθηκε τα παιδικά της χρόνια και πήγαμε να καθαρίσουεμ το ιχ από το χιόνι (για να μη βουλιάξει) και στη συνέχεια καθαρίσαμε το κατώφλι της πολυκατοικίας και το πεζοδρόμιο "για να μην σκοτωθεί κανένας". Αν όλοι οι γείτονες το έκαναν αυτό αντί να παίρνουν τηλέφωνο τα κανάλια και να ζητάνε να έρθει το εκχιονιστικό στην πόρτα τους ίσως μπορούσε να κυκξλοφορήσει χωρίς να κινδυνεύει κι ο ένας στους δέκα που δεν μπορεί να καθαρίσει το χιόνι.
Ή για να το πάμε σε κάτι πιο δικό μας, αν όλοι καθάριζαν τα χωράφια τους ΚΑΙ αφού ξέρουν ότι ο δήμος δεν θα τα μαζέψει, εβρισκαν μόνοι τους τρόπο να τα ξεφορτωθούν (ένας τρόπος είναι να κάνουν διαμαρτυρίες ώστε να αναγκάσουν το δήμο), θα ήμασταν καλύτερα.
Από κει και πέρα, η ευγένεια πρός τους άλλους κατά τις συναλλαγές μεταξύ μικρού αριθμού ατόμων είναι κάτι που όπως βλέπουμε και στα μοντέρνα μαγαζιά που εκπαιδεύουν το προσωπικό, κάτι που μαθαίνεται (αν και δεν θα έπρεπε η εκμάθηση να είναι απαραίτητη με αυτό τον τρόπο).
Αυτά που σε απασχολούν, απασχολούν και άλλους κι έτσι αναρωτιέται κανείς αφού όλοι ενδιαφέρονται γιατί δεν βλέπουμε διαφορά. Αυτό νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο.

Σημ, προσωπικά εμένα στην Ελλάδα με ενοχλεί η κλάψα που βλέπω σε μερίδα της νεολαίας, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το φοβερό προνόμιο να μπορούν να ταξιδεύουν και να εργάζονται σε 27 χώρες, το οποίο ΔΕΝ είχαν ούτε οι γονείς τους (εκτός αν είναι από τους νεότερους, τους μετά το Μάαστριχτ), και φυσικά ούτε οι παππούδες τους. Αντί να σκεφτόμαστε ότι όλη η Ευρώπη είναι ανοιχτή, ότι περνάς απο τη μια χωρά στην άλλη σα να πηγαίνεις Αθήνα- Πάτρα, χωρίς να χρεια΄ζεσαι διαβατήριο, συνάλλαγμα κλπ, ότι είναι ευκαιρία για νέες εμπειρίες, νέες γνώσεις κλπ, σκεφτόμαστε ότι αναγκαζόμαστε να ξενιτευτούμε στους κακούς ξένους που θα μας πιουν το αίμα, γιατί μας διώχνουν οι δικοί μας κακοί ντόπιοι κλπ κλπ. Και φυσικά ότι θα μας λείπουν τα κεφτεδάκια της μαμάς. Αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.
 
Top