SBE
¥
Α ναι, η προφορά ποτέ δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την προσωπική ανέλιξη ανθρώπων.
Οι υπόλοιποι τον κοροϊδεύαμε πίσω από την πλάτη του πάντως.
Α ναι, η προφορά ποτέ δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την προσωπική ανέλιξη ανθρώπων.
Εγώ πάντως (που 'μαι και τέρας προφοράς) λέω κάλτσα, φράκτσα, στράκτσα.
Επόμενο κουίζ: Πόσοι Έλληνες λένε ράουτερ το ρουτεράκι τους — και γιατί πρέπει να σταματήσουμε να τους προσμετρούμε με τους υπόλοιπους ελληνόφωνους.Νίκελ, παίζει να 'σαι ο μοναδικός Έλληνας που λέει μάλτι-, το 'χεις καταλάβει ε;
Ο Αμερικανός που προφέρει «ράουτ» κάθε route, ουσιαστικό και ρήμα, της αγγλικής γλώσσας γίνεται αμέσως εχθρός μου. Μας χωρίζει ένας ολόκληρος Ατλαντικός, που θα ήθελα να πέσει απάνω του και να τον πνίξει. Σοβαρά: δεν υπάρχουν πολλές αμερικάνικες προφορές στις οποίες να αντιδρώ με τόση αλλεργία. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ!
Και σε ευχαριστώ που το ανέφερες. Θα το κάνω pet hate της εβδομάδας.
Να μας συναντήσετε. Στην πραγματική ζωή είμαστε πολύ πιο προσηνείς άνθρωποι απ' ό,τι στα φόρουμ. Ακόμα και οι γκριμάτσες που κάνουμε όταν ακούμε αμερικάνικες προφορές είναι χαριτωμένες.Πωπω! Δηλαδή άμα έρθω Ελλάδα να δω τους δικούς μου να κάνω καμια προσευχή στον Τουτάτη να μην σας συναντήσουμε εγώ κι άντρας μου!
Φαίνεται πως κανείς σας δεν έχει προσπαθήσει να συνεννοηθεί με Ινδό ή Πακιστανό στα αγγλικά. Πίκρααααα :s
Το ενδιαφέρον ερώτημα που προκύπτει από αυτή την ωραία παρατήρηση είναι: ποιο είναι σήμερα το ποσοστό των Ινδών δεύτερης γενιάς στη Βρετανία ή, για να μην μπλέξουμε με αμφισημίες, των Ινδών που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και πήγαν σχολείο στη Βρετανία σε σχέση με τους Ινδούς που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και πήγαν σχολείο στην Ινδία. Θα με ενδιέφερε να βρούμε μια τέτοια στατιστική.Μπα, όχι και τόσο. Εξαρτάται από την περίπτωση, αλλά πιο πιθανό είναι να πετύχεις Ινδό με posh προφορά παρά με σπαστή.