Πόσο;!; :scared:Παλ και δόχτορα, μα επειδή έχω δει το λ -αλλά δεν το έχω δοκιμάσει γιατί έχει 45 λίραι το μπουκάλι- σκέφτομαι ότι υπαρχει αγορά για ψιλό γαζί.
Πόσο;!; :scared:Παλ και δόχτορα, μα επειδή έχω δει το λ -αλλά δεν το έχω δοκιμάσει γιατί έχει 45 λίραι το μπουκάλι- σκέφτομαι ότι υπαρχει αγορά για ψιλό γαζί.
Κυκλοφορεί και σε gift box προς €160.
http://www.speironcompany.com/Text/orders/trans.php
Άσε, με γενόσημο θα τη βγάλουμε...
Σοβαρά πάντως, το δικό μας λάδι είναι μικρής παραγωγής (15-20 ρίζες) και θα βγαίνει σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό 500 φιαλών, για να μείνει και για μας. Χωρίς λιπάσματα,από ελληνικές ποικιλίες ελιών, το ελαιοτριβείο είναι 500 μέτρα από τον ελαιώνα και εννοείται ότι μαζεύουμε και φτιάχνουμε λάδι την ίδια μέρα.
[...]
Σήμερα άκουγα στην τηλεόραση ότι θα πουληθεί και λάδι σε ένα δήμο της Αθήνας, στο 1/2 της τιμής που πωλείται στα σουπερμάρκετ, περίπου 2,5€/λίτρο από σχεδόν 6€/λίτρο.
[...] Υπάρχουν μάλιστα και αντιμονοπωλιακοί νόμοι.
Το δικό μας λάδι πληροί ακριβώς τις ίδιες προϋποθέσεις* και το δίνουμε προς 1.5 ευρώ (στο ελαιοτριβείο). Η μόνη διαφορά είναι ότι έχουμε 10πλάσιες ρίζες.
:lol: Δεν προλαβαίνω να το κουβεντιάσω τώρα, αλλά το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Γελώ για να μην κλαίω.
Τα 3/4 της ελληνικής παραγωγής έτσι είναι. Η διαφορά που είπα ότι είδα στο φετεινό λάδι οφείλεται στο ότι από πέρσι έχουμε κάποιον να φροντίζει τις ελιές συνεχώς. Τους μιλάει, τους κάνει μασάζ, ξέρεις, τέτοια πράγματα. Και απο εκεί που το λάδι ήταν πολύ καλό (και δεν το λέω μόνο εγώ, το λέει κι η ανάλυση που σου δίνουν στο ελαιοτριβείο) ξαφνικά έγινε άλλο πράμα. Α, ναι, παίζει και λίγο ρόλο το ότι όταν γίνεται η διαδικασία στο ελαιοτριβείο είναι εκεί κι επιβλέπει, γιατί στο παρελθόν μια- δυο φορές πιστεύουμε ότι μας δώσανε ο,τι λάδι είχανε κι όχι το δικό μας.
Παλιότερα απλώς μαζεύαμε ελιές, φέρναμε και τον κύριο απο το χωριό που κλαδεύει, μετά για κανά μήνα βλαστημάγανε οι πάντες τον κύριο που κλαδεύει γιατί τις κουτσούρεψε τις ελιές κλπ και πηγαίναμε το Δεκέμβριο να μαζέψουμε πάλι. Περιποίηση στα ενδιάμεσα καμία. Όλο λένε ότι οι ελιές δεν έχουν ανάγκη, ε, να που έχουν.
Hellegennes, νομίζω ο daeman αναφερόταν στα εγχώρια μονοπώλια (π.χ. γάλα, ντομάτα, καύσιμα κλπ) που συντηρούν πολύ ψηλά τις τιμές καταναλωτή.Όχι, δεν το ξέρω το άλλο με τον Τοτό. [...] Μμμμ... εγώ μια χαρά τούς βλέπω να λειτουργούν τους νόμους.
Να διορθώσω, γιατί δεν διατύπωσα σωστά: υπάρχουν προσπάθειες δημιουργίας μονοπωλίων, κάποτε πετυχημένες, και άλλοτε όχι. Και για το γάλα, που λέει ο Ζάζουλας πιο πάνω, π.χ., εγώ ψωνίζω γερμανικό γάλα της μάρκας του σουπερμάρκετ, που είναι φτηνότερο από το ελληνικό - και είναι και το πρώτο που τελειώνει στο ράφι.Υπάρχουν εγχώρια μονοπώλια, ωστόσο γνωρίζω ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ρίξει πολλές φορές πρόστιμα, και έχει επιβάλει επίσης σχετικές ποινές.
Hellegennes, νομίζω ο daeman αναφερόταν στα εγχώρια μονοπώλια (π.χ. γάλα, ντομάτα, καύσιμα κλπ) που συντηρούν πολύ ψηλά τις τιμές καταναλωτή.