LostVerse
Member
Το λιμενικό δεν είναι στρατός. Ήταν στρατός (ναυτικό, δηλαδή) όταν χρησίμευε για λούφες στη θητεία. Το λιμενικό είναι ένοπλο σώμα δημόσιας ασφάλειας. Με συγκεκριμένες προδιαγραφές δράσης. Και η αστυνομία είναι ένοπλο σώμα. Σιγά μην την θεωρήσουμε στρατό.
Αν και δεν καταλαβαίνω για ποιους μιλάς όταν χρησιμοποιείς πρώτο πληθυντικό, το τι το θεωρείτε και το τι είναι, δεν είναι απαραίτητο ότι ταυτίζονται. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ταυτίζονται και δεν ταυτίζονται διότι πολύ απλά... το διαψεύδει η πραγματικότητα, πώς να το κάνουμε δηλαδή. Το λιμενικό έχει δικά του οργανικά εναέρια οπλισμένα μέσα, δικά του οργανικά ραντάρ επιτήρησης στρατιωτικών προδιαγραφών, δικά του οργανικά οπλισμένα περιπολικά σκάφη με βαρύ οπλισμό, δικές του οργανικές μονάδες ειδικών δυνάμεων, δικους του dedicated κανόνες εμπλοκής με στρατιωτικές δυνάμεις ξένων χωρών, λειτουργεί ακριβώς όπως ο στρατός, σε περίπτωση επιφυλακής βρίσκεται δίπλα σε πολεμικές μονάδες στην πρώτη γραμμή, σε περίπτωση επιστράτευσης, αυτοί θα βρίσκονται ήδη στην πρώτη γραμμή αλλά για να μην χαλάσει ο συλλογισμός σου... δεν είναι στρατός
Οι ίδιοι πάντως, τουλάχιστον αυτοί που υπηρετούν σε μάχιμες θέσεις και ειδικά στην παραμεθόριο έχουν διαφορετική άποψη. Ακόμα και αν είχες στο μυαλό σου μερικούς σάπιους χαρτογιακάδες γραφειόβιους, ειδικά στα δυτικά της χώρας, αυτοί ούτε το σύνολο του λιμενικού χαρακτηρίζουν ούτε την αποστολή του.
Ούτως ή άλλως, η συνηθισμένη πρακτική στην Λεξιλογία, όπως αποτυπώνεται σε κατά τόπους θέματα σχετικά με μεταφράσεις όρων κτλ όταν κάποιος δεν είναι σίγουρος ή απλά δεν γνωρίζει για κάποια απόδοση, είναι να αναζητήσει πληροφορίες είτε σε σχετικές πηγές, είτε σε άτομα του εκάστοτε χώρου που γνωρίζουν, όχι το αντίστροφο (δηλαδή να πάει να ρωτήσει κάποιον άσχετο). Απολύτως φυσιολογική και αναμενόμενη τακτική που δεν βλέπω γιατί εδώ θα έπρεπε να μην ακολουθήσουμε. Πράγμα το οποίο εννοείται ότι δεν συνιστά προσωπικό σχόλιο, το ίδιο θα έλεγα για τον οποιονδήποτε.
Την εποχή των Ιμίων η χώρα βρέθηκε σε οιονεί κατάσταση επιστράτευσης. Και ψαρόβαρκες να ήταν εκεί, σε εμπόλεμο στάτους θα βρισκόντουσαν.
Εξακολουθείς να κάνεις λάθος. Πρώτον, οιωνεί κατάσταση επιστράτευσης δεν υπάρχει ούτε σαν ορος. Επιστράτευση είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει και σ' εκείνη την περίπτωση δεν υπήρξε. Δεύτερον, ψαρόβαρκες με ψαράδες βρέθηκαν εκεί, αλλά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, μάλλον δεν πρέπει να χρησίμευαν και πάρα πολύ. Και τρίτον και βασικότερον, τα σκάφη του λιμενικού δεν χρησιμοποιήθηκαν επειδή «έτυχε» να ήταν εκεί όπως υποννοείς, ούτε επειδή ίσως, πιθανόν, ενδεχομένως, μπορεί να γινόταν επιστράτευση, αλλά επειδή προβλεπόταν από σχετικούς κανονισμούς για αυτές τις περιπτώσεις. Το ίδιο ακριβώς έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις και πριν και μετά τα Ίμια και αυτό για ένα πολύ απλό λόγο, διότι το λιμενικό διαθέτει τα μικρότερα πολεμικά σκάφη επιφάνειας κατ' αναλογία. Δεν συνηθίζεται να διατίθεται πυραυλάκατος ή φρεγάτα για να αντιμετωπίσει άλλο σκάφος λιμενικού/ακτοφυλακής διότι κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνη κλιμάκωση (εκτός αν αυτό είναι το ζητούμενο από κάποιο σημείο και μετά).
Επειδή βλέπω ότι έχεις άποψη, αν ο γυναικολόγος σου είναι πιο καλός από όλες τις γυναίκες, μεταξύ αυτών και της δικής μου, να μου τον συστήσεις να πάω.
Τέλος πάντων, κάπου εδώ εγώ αποχωρώ από τη συζήτηση.
Αν το λες ειρωνικά ΟΚ, δεν έχω κανένα πρόβλημα! :clap:
Αν το λες κυριολεκτικά, έχω γράψει στο #15 «Από ό,τι μου λένε πάντως...». Είναι προφανές δηλαδή ότι μεταφέρω άποψη άλλου προσώπου που προφανώς θεωρεί αυτό που έγραψα. Αν θες συστάσεις πάντως, δεν υπάρχει πρόβλημα, ανατολική Αττική κατοικοεδρεύει κι εξυπηρετεί κυρίως ο άνθρωπος.
Από το άρθρο που μας έστειλε ο Δόχτορας:
...μας υπέβαλαν σε εξέταση ούρων για να αποδειχθεί αν είμαστε έγκυοι.
Η εξέταση ούρων βεβαίως ελέγχει και τη λήψη ναρκωτικών, αλλά αυτή η εξέταση γίνεται με φασματογραφία στο εργαστήριο. Επιπλέον ζητείται από τους εξεταζόμενους να δηλώσουν τι φάρμακα έχουν πάρει τις προηγούμενες μέρες γιατί μερικά φάρμακα επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Άρα η εξέταση ούρων αν έγινε για να διαπιστωθεί εγκυμοσύνη είναι παράνομη και αποτελεί διάκριση.
Για εξέταση ούρων πρώτη φορά ακούω σε τέτοιου τύπου υγειονομικές εξετάσεις. Αν λέει αλήθεια και όντως έγινε έτσι και μ' αυτόν τον σκοπό, τότε προφανώς και συνιστά παρανομία και παράτυπη διάκριση.
Η εξέταση όπως περιγράφεται θα μπορούσε να έχει γίνει λίγο διαφορετικά. Πρώτα πρώτα το σουτιέν δεν χρειαζόταν να το βγάλουν οι υποψήφιες, ούτε για την ακρόαση με το στηθοσκόπιο, ούτε για την ορθοπεδική εξέταση. Επίσης θα μπορούσε να γίνουν οι εξετάσεις που δεν απαιτούν γδύσιμο (π.χ. η ακρόαση) με τα ρούχα και μετά να βγάλουν τα ρούχα. Το ίδιο θα ήταν από άποψη χρόνου.
Πράγματι, ειδικά το σουτιέν που ήταν απαραίτητο να το βγάλουν (για οπτικό έλεγχο δερματοστιξίας), σίγουρα δεν ήταν απαραίτητο να είναι έτσι καθ' όλη την διάρκεια της εξέτασης.
"μ' αυτά τα κιλά πώς τόλμησες κι έκανες αίτηση για το Λιμενικό;"
Αν η προκήρυξη δεν ορίζει μέγιστο/ ελάχιστο ύψος και βάρος των υποψηφίων, σχόλια για τη σωματική διάπλαση του υποψήφιου είναι παράνομα και αποτελούν διάκριση. Τόσο δύσκολο ήταν για τους γιατρούς να το βουλώσουν;
Δεν έχεις δίκιο στην διατύπωσή σου. Η προκήρυξη όντως θέτει όρια σε βάρος/ύψος (το αναφέρει και στο άρθρο του ζούγκλα, ότι μια από τις εξετάσεις ήταν υψομέτρηση), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σχόλια τέτοιου τύπου είναι θεμιτά ή επιτρέπονται. Δηλαδή αν κάποιος πάει και είναι πιο κοντός ή πιο βαρύς πρέπει να κόβεται, όχι να κόβεται και να του τη λένε κι από πάνω με τέτοιου είδους υποτιμητικά/προσβλητικά σχόλια. Ούτως ή άλλως τα όρια είναι γνωστά, οπότε αν κάποιος είναι πιο κοντός ή πιο βαρύς και πάει παρόλαυτά να εξεταστεί, τον χρόνο του χάνει.
Τέλος,
Εξετασθήκαμε από άντρες γιατρούς, αντί για γυναίκες όπως προβλέπεται από τη νόμιμη διαδικασία.
Το βασικότερο και μεγαλύτερο λάθος, αν έτσι λέει ο κανονισμός. Και αν δεν ήθελαν να ακολουθήσουν τον κανονισμό, ας έβαζαν τις υποψήφιες να υπογράψουν ότι δέχονται να εξεταστούν από άντρες μόνο.
O κανονισμός φυσικά το λέει και είναι και αυτονόητο άλλωστε, αλλά λέει και κατι άλλο εύλογο: εφόσον υπάρχουν. Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι, δεν γίνονται και οι εξετάσεις; Όχι φυσικά. Συνήθως όμως αν όχι γυναίκες γιατροί υπάρχει τουλάχιστον νοσηλευτικό προσωπικό που καλούνται ώστε να είναι παρούσες. Ούτως ή άλλως και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε γυναίκα γιατρός παρούσα.
+1000 για το ποστ 19 του Δρα!
Άρα και +1000 στα λάθος δεδομένα που παραθέτει και επικαλείται, ε;
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας τελικά.