Έβλεπα χτες στο Άττικα ένα ντοκυμανταίρ με διαφόρων λογιών λάθη, από γραμματικά και συντακτικά μέχρι απλά παροράματα. Κάποια στιγμή πήρα στυλό και σημείωσα μερικά. Ας πούμε τη Μπούρμα (Βιρμανία για τους παλιούς, Μυανμάρ ή Μιανμάρ για τους νέους) και τους Μπουρμέζους, που δεν νομίζω να ήταν επιλογή αλλά μάλλον άγνοια (ειδικά οι Μπουρμέζοι, γιατί από το Burmese σε παίρνει εύκολα η μπάλα). Το Μέντελιν που προφανώς ήταν το Μεντεγίν ή Μεδεγίν αλλά άντε βρες το τώρα, αφού το ντοκυμανταίρ είναι αγγλόφωνο και δεν ξέρουμε ισπανικά και με τρεις κι εξήντα δεν θα κάτσουμε να ψάχνουμε (τέτοια είχε πολλά και διάφορα, δεν τα σημείωσα). Η Μπογκοτά έγινε ουδέτερη, το Μπογκοτά, δεν ξέρω κι αυτή αν από επιλογή ή από άγνοια (δεν θέλω να είμαι κακόπιστη). Αλλά τα καλύτερα σας τα έχω για το τέλος. Είναι οι αυτοκράτορες Μανχούριαν (αυτά παθαίνει όποιος δεν ξέρει τον άνθρωπο της Μαντσουρίας) και το εξωτικό στοιχείο Λίθιουμ (κρατιέμαι να μην πω... ηλίθιουμ, θε μου σχώρα με).
Το είδα ως το τέλος, αδημονώντας να πέσουν οι τίτλοι για να δω ποια εταιρεία έβαλε την υπογραφή της κάτω από αυτό το αριστούργημα, αλλά... ω του θαύματος, δεν εμφανίστηκε τίποτα! Ούτε όνομα υποτιτλιστή, ούτε όνομα εταιρείας. Αφανείς ήρωες.