Home sapiens. Όπως λέμε home cinema.
Όσο τον Γκρεκοπίθηκο (
Graecopithecus) ας τον πούμε Ελλαδοπίθηκο βρε παιδιά, να γίνουμε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα. Ποιος τον θυμάται τώρα τον
Helladopithecus, σάματις θα έρθει να διαμαρτυρηθεί; Βέβαια αυτό το λέει ολόκληρος επίκουρος καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του ΕΚΠΑ (στο 1:03 σε βίντεο που βρίσκεται σε ανάρτηση του facebook, στο παρακάτω λινκ, από το οποίο και το δεύτερο screenshot) οπότε μπορεί να έχω εγώ κάπου λάθος. Mπορεί κάτι να άλλαξε στην ταξινομική στο μεταξύ - αν και δεν φαντάζομαι να ταυτίστηκαν αυτά τα δύο είδη. Διαβάζω
εδώ ότι όχι μόνο είναι άλλο είδος αλλά απέχουν μεταξύ τους και καμιά δεκαριά εκατομμύρια χρόνια. Μάλλον ο καθηγητής δεν το πολυσκέφτηκε εκείνη την ώρα ή του φάνηκε ότι "δεν τρέχει και τίποτα" να κάνουμε μια ελεύθερη απόδοση του ονόματος στο πόδι και δεν θυμόταν ότι το άλλο όνομα είναι κατειλημμένο.
Όλα αυτά via
Ελληνικά Hoaxes στο facebook.
Όσο για τον clickbait τίτλο "ο πρώτος
Homo sapiens πιθανόν να ήταν Έλληνας" δεν ξέρω από πού να τον πιάσω, αλλά ευτυχώς δεν είναι γλωσσικό και μπορώ να αφήσω το θέμα και να τραβάω απλώς τα μαλλιά μου. Αν ήμουν καλή στο φώτοσοπ, πάντως, θα έβαζα στον
Graecopithecus την περικεφαλαία του Κολοκοτρώνη κι ένα μπεγλέρι.