Καλημερίζω :)
Έχουμε ήδη δυο τρία νήματα για το trim με άλλη έννοια (ιστιοπλοΐα/αεροπλοΐα και εξοπλισμός αυτοκινήτου). Ωστόσο, εγώ ψάχνω μια άλλη έννοια.
Μεταφράζω ένα νομικό κείμενο όπου αναφέρεται ο όρος trim και αφορά φυτά. Φυσικά, οι γεωπόνοι στην αγορά λένε «τριμάρω»:
Δεν έχω κάποιον ενδοιασμό να χρησιμοποιήσω αυτό το ρήμα, ήθελα όμως πρώτα να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο σε διαφορετικό ρέτζιστερ.
Έχουμε ήδη δυο τρία νήματα για το trim με άλλη έννοια (ιστιοπλοΐα/αεροπλοΐα και εξοπλισμός αυτοκινήτου). Ωστόσο, εγώ ψάχνω μια άλλη έννοια.
Μεταφράζω ένα νομικό κείμενο όπου αναφέρεται ο όρος trim και αφορά φυτά. Φυσικά, οι γεωπόνοι στην αγορά λένε «τριμάρω»:
Στην περίπτωση που σκοπεύετε να κάνετε μεταφύτευση για να αντικαταστήσετε το παλιό σας αμπελώνα, φυτέψτε τα σε απόσταση 60 εκατοστών το ένα από το άλλο σε ένα απόκεντρο προσωρινό μέρος του χώρου που θα εγκαταστήσετε τον αμπελώνα σας. Έτσι, το επόμενο έτος θα μπορέσετε να τα ξεθάψετε, να κόψτε και να τριμάρετε τις πλάγιες κυρίως ρίζες και τους βλαστούς και να τα μεταφυτεύσετε στις τελικές τους θέσεις για να αντικαταστήσουν τον παλιό αμπελώνα σας.
https://share24.gr/egkatastasi-abel...ia-osa-prepi-na-gnorizete-oste-na-xekinisete/Δεν έχω κάποιον ενδοιασμό να χρησιμοποιήσω αυτό το ρήμα, ήθελα όμως πρώτα να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο σε διαφορετικό ρέτζιστερ.