personal prelature
Προς το παρόν για το υπογραμμισμένο σκέφτομαι κάτι σαν
Ομολογώ την άγνοιά μου περί αυτών των κανονικών λεπτομερειών και ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον έχει άποψη.
Εδώ το βλέπω "προσωπική αρχιμανδριτεία" αλλά δεν μου αρέσει (έχουν μεταγράψει και λάθος τον ντε Μπαλαγέρ, οπότε τι εμπιστοσύνη να τους έχω). Έχουν αρχιμανδρίτες εκείθε; Και άλλωστε λαϊκό τάγμα είναι, πού κολλάνε οι αρχιμανδρίτες και οι αρχιερείς γενικώς; Μήπως είναι κάτι πιο γενικό, κάτι σε "τάγμα ειδικού καθεστώτος" ξερωγώ; Υπάρχει πουθενά ο κώδικας κανονικού δικαίου του Βατικανού στα ελληνικά; (τι λέω τώρα...)In 1928 Spanish priest Josemariá Escrivá de Balaguer had a revelation about the role of work as a route to “saintliness,” and founded Opus Dei (“God’s work”). The lay order eventually became a personal prelature of the Pope, meaning it answers directly to the papacy and is exempt from local or national oversight or control.
Προς το παρόν για το υπογραμμισμένο σκέφτομαι κάτι σαν
Το λαϊκό τάγμα πέρασε σε ειδικό καθεστώς σύμφωνα με το οποίο ήταν υπόλογο απευθείας στον Πάπα ...
Ομολογώ την άγνοιά μου περί αυτών των κανονικών λεπτομερειών και ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον έχει άποψη.
Last edited by a moderator: