metafrasi banner

planking = σανίδωμα (τρέλα της μόδας)

nickel

Administrator
Staff member
Άμα δεν έχεις κρίση, το ρίχνεις στις πλάνκες. Δεν έχει κλείσει δύο μήνες ζωής αυτή η καινούργια τρέλα που ξεκίνησε από την Αυστραλία, να ξαπλώνεις ή να τεντώνεσαι στα πιο απίθανα μέρη και να κάνεις τη σανίδα, και νά που θρηνούν και το πρώτο θύμα. Κάποιος ήθελε να βγει φωτογραφία καθώς έκανε τη σανίδα ανάμεσα σε δυο μπαλκόνια. Πάλι καλύτερα πάντως από κάποιους που σανιδώνουν το γκάζι.

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-13389207

http://en.wikipedia.org/wiki/Planking_(fad)

Earion

Moderator
Staff member
βλέπω στη Βικιπαίδεια ότι το σανίδωμα (τρέλα του συρμού) ανήκει στην κατηγορία: Culture jamming techniques. Μμμ... πολύ μου αρέσει η έκφραση. Ελληνικά πώς θα το λέγαμε; Ταπώνω την επίσημη κουλτούρα; Τεχνικές ταπώματος;

Alexandra

Super Moderator
Staff member

Μερικές ακόμα φωτογραφίες από αυτή την τρέλα, εδώ.

Attachments

• article-1387272-0C12E8AF00000578-59_468x286.jpg
    article-1387272-0C12E8AF00000578-59_468x286.jpg
    50 KB · Views: 224

nickel

Administrator
Staff member
βλέπω στη Βικιπαίδεια ότι το σανίδωμα (τρέλα του συρμού) ανήκει στην κατηγορία: Culture jamming techniques. Μμμ... πολύ μου αρέσει η έκφραση. Ελληνικά πώς θα το λέγαμε; Ταπώνω την επίσημη κουλτούρα; Τεχνικές ταπώματος;

Καλημέρα. Ενδιαφέρον, αλλά δεν έχω πάρει ακόμα μπροστά. Παλιότερα είχαμε μιλήσει για παρεμβολή παρασίτων στην κουλτούρα, σήμερα μου πέρασε από το νου το βραχυκύκλωμα της κουλτούρας (και βραχυκυκλωτές οι culture jammers). Αν δείτε να κυκλοφορεί κάτι καλύτερο, πείτε του να κάνει μια στάση κι εδώ.

daeman

Administrator
Staff member
In the arms? On or rather just above, I'd say. Ripe for the plucking planking.

Zazula

Administrator
Staff member
Οπότε μετά την πώληση κάρβουνου στο Νιουκάσλ, τώρα και πώληση γάλακτος!

nickel

Administrator
Staff member
Για εμάς το milking θα εξακολουθήσει να είναι άρμεγμα.

nickel

Administrator
Staff member
Γαλάτωμα (κατά το γιαούρτωμα), δεν κάνει;
Ή αυτογαλάτωμα, μια και αυτογιαούρτωμα δεν έχουμε δει. Και για να μην μπερδεύεται με το γαλάκτωμα. Ή τα μελλοντικά ετερογαλατώματα.

bernardina

Moderator
Ή αυτογαλάτωμα, μια και αυτογιαούρτωμα δεν έχουμε δει. Και για να μην μπερδεύεται με το γαλάκτωμα. Ή τα μελλοντικά ετερογαλατώματα.

Ένας Αθάνας μάς λείπει. :cheek: Αλλά κάτι μου λέει πως όπου να ΄ναι σκάει μύτη Δαεμάνος :whistle:

daeman

Administrator
Staff member
[...] Αυτή η γελοία νέα μόδα είναι μάλλον γαλατοντούς.

Το γάλα ντους δεν πίνουνε
μόνο το χύνουν χάμε
πάνω ντους το φκερένουνε
ετσά το προτιμάνε

«Σιγά, ρε θείο, θα χυθεί το γάλα», που 'λεγε κάποτε ο Χάρρυ Κλυν.

daeman

Administrator
Staff member
Κι επειδή πιο πάνω είδα κάτι αδαμιαία σανιδώματα, για τούτονε εδώνε τι θα λεγαμάνε ότι κάνει, ω, Δαεμάνε;

Άλλη τρέλα, άλλο νήμα: κουκουβίζει, κάνει owling, ολοκούζουλος...

Κι εκεί τα βουτηχτάρϊα, tombstoning. Stoners, πιδί μ', stoners.