Αλλά μια που λέμε για σειρές, παρακολουθώ αυτή την εποχή το τρίτο Damages με την Γκλεν Κλόουζ, το τρίτο Mad Men και το τρίτο Big Bang Theory...Πρόσφατα ανακάλυψα ένα δικαστικό με τίτλο The Good Wife, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν είναι καλό ή όχι. Έχει ενδιαφέρον πάντως.
Εγώ θέλω να ξεκινήσω το τρίτο Damages (Καλό; Ο δεύτερος κύκλος με εκνεύρισε κάπως), απολαμβάνω το Big Bang Theory, αλλά διαρκεί τόσο λίγο που μένω με τη χαρά και έχω επίσης ανακαλύψει το
The Good Wife, το οποίο μου αρέσει γιατί έχει ωραία φωτογραφία (σκοτεινούτσικη) και οι ερμηνείες είναι πολύ καλές. Οι αυτοτελείς ιστορίες δεν σου παίρνουν και το μυαλό από την πρωτοτυπία, αλλά υπάρχει το βασικό storyline που, προς το παρόν τουλάχιστον, υπόσχεται πολλά.
Παίζει η Julianna Margulies που έπαιζε την αρχινοσοκόμα στους πρώτους κύκλους του ER (ήταν και σφόδρα ερωτευμένη με τον παιδίατρο Κλούνεϊ εκεί πέρα). Κάνει τη σύζυγο ενός πρώην Εισαγγελέα (State's Attorney), ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή με ένα σωρό κατηγορίες: από διαφθορά, μίζες και υπεξαίρεση μέχρι πολλαπλές εξωσυζυγικές σχέσεις. Τον σύζυγο τον παίζει ο Chris Noth που έπαιζε πολλά χρόνια στο Law & Order και μετά έκανε τον Big στο Sex & The City.
Αφού λοιπόν τη διασύρανε καλά-καλά τα κανάλια και βγάλανε στη φόρα ό,τι πλυμένο κι άπλυτο είχε ο σύζυγός της και οι ερωμένες του, έμεινε ρέστη κι αναγκάστηκε να ξεθάψει το πτυχίο της από τη νομική και να πάει να δουλέψει σε μια δικηγορική φίρμα από το μηδέν για να ζήσει την οικογένειά της. Τη βοήθησε κι ένας παλιός συμφοιτητής (Josh Charles, τον θυμάται κανείς από τον Κύκλο των χαμένων ποιητών; ) που είναι συνέταιρος στη φίρμα.
Επίσης να προειδοποιήσω: Μακριά από το
The Fogrotten. Μεγάλη σαχλαμάρα! Πιασάρικο το θέμα (μια ομάδα εθελοντών ψάχνει την ταυτότητα νεκρών που βρίσκονται στα αζήτητα), θέλει να γίνει CSI στη θέση του CSI αλλά δεν τα καταφέρνει. Απ' ό,τι ακούω πάει για κόψιμο.
Τέλος, μου άρεσε ο πρώτος κύκλος του
Dollhouse, αλλά ο δεύτερος δεν βλέπεται. Έφαγε κι αυτή η σειρά κόψιμο, ίσως πριν από την ώρα της. Πολλές σειρές κάνουν κοιλιά αλλά τα κανάλια τις κρατάνε. Αυτή εδώ μου φαινόταν ότι είχε δυνατότητες, αλλά την έφαγε η μαρμάγκα. Δύο κύκλους και τετέλεσται.