SBE
¥
Εγώ θυμάμαι την Πατριδογνωσία, αλλά ήταν γενικό μάθημα, όχι μόνο Γεωγραφία, αλλά κάτι σαν ανάπτυξη λεξιλογίου. Είχαμε ένα βιβλίο που έδειχνε βουνά και ποτάμια αλλά πιο κάτω πέρναγε σε εκδρομές στην εξοχή και ολίγη βοτανική, μετά είχε μια εικόνα με ένα παιδάκι να πλένεται σε έναν ΛΟΥΤΗΡΑ (εκεί πρωτοσυνάντησα τη λέξη και από τότε δεν την έχω ξανακούσει) και βελάκια να μας δείχνουν διάφορα σημεία του σώματος και πως λέγονται, μετά πέρναγε σε μέσα μεταφοράς, καιρικές συνθήκες κλπ κλπ και είχε και μερικά κλασσικά πειράματα, όπως αυτό με τα ποτήρια και το σπάγκο, που δε νομίζω να τα κάναμε όμως. Ιστορία δε νομίζω να κάναμε καθόλου. Το βιβλίο δεν ήταν του ΟΕΔΒ, οπότε δεν περιμένω να το θυμάται κανένας άλλος.
Για το μάθημα που περιγράφει η Αλεξάνδρα, γνωριμία με την ιδιαίτερη πατρίδα έχει, χειροτεχνία έχει (αφού φτιάχνουν τα σκηνικά), ιστορία έχει ε, γι' αυτό είπα πατριδογνωσία, λίγο απ' όλα. Δεν ξέρω πως το λένε σήμερα το λίγο απ'όλα, το humanities βαρύ μου ακούγεται, σα να λέμε κάνει μαθηματικά στο δημοτικό.
Για το μάθημα που περιγράφει η Αλεξάνδρα, γνωριμία με την ιδιαίτερη πατρίδα έχει, χειροτεχνία έχει (αφού φτιάχνουν τα σκηνικά), ιστορία έχει ε, γι' αυτό είπα πατριδογνωσία, λίγο απ' όλα. Δεν ξέρω πως το λένε σήμερα το λίγο απ'όλα, το humanities βαρύ μου ακούγεται, σα να λέμε κάνει μαθηματικά στο δημοτικό.