Neikos
Member
I do, Miss, I do, but mostly Germans mixing retsina with cola, a certainly cringeworthy concoction, but given the ahem... "quality" of retsina they preferred because it was the cheapest, I would not blame them much for trying to avoid that horrid taste. But then again, a slightly better kind of retsina or other wine would not cost much more than the combination of that cheap stuff and cola. I'm sure that it's not only Germans who do (or at least did) that; I just happened more often to notice Germans doing it. I've also seen several tourists, from central Europe mostly, dilute good wine with soda or sparkling water, because bubbles...
Εδώ νομίζω ότι αδικείς λιγάκι τους φίλους μας τους Γερμανούς, Δαεμάνε. Όχι μόνο αυτοί, αλλά στρατιές ολόκληρες Ελλήνων έχουν πιει (και συνεχίζουν υποθέτω να πίνουν) ρετσίνα με κόκα κόλα, σόδα ή σουρωτή και όχι μόνο αυτήν, αλλά και άλλα λευκά κρασιά χαμηλής ποιότητας. Εγώ πάντως έχω πιει βυτία ολόκληρα ρετσίνας με σόδα ή κόλα όσο ήμουν φοιτητής και φυσικά δεν τα έπινα μόνος. Ζήτημα να είδα έναν συμπότη να πίνει σε τακτική βάση τη ρετσίνα σκέτη. Το ίδιο πάνω κάτω συμβαίνει και με τα κρασιά σε ασκό, αλλά και με εμφιαλωμένα λευκά που είναι ελάχιστα πιο ακριβά από την ρετσίνα. Για παράδειγμα στα καφενεία που βλέπεις συνταξιούχους να παίζουν χαρτιά με τις ώρες σιγοπίνοντας ένα ποτηράκι κρασί, οι περισσότεροι βάζουν μια ολιά σόδα για να ελαττώσουν τα πιθανά στομαχικά προβλήματα ή το βαρύ κεφάλι, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν ότι θα γίνει. Αυτό που αραιώνεται σπάνια έως καθόλου είναι το κόκκινο, ακόμα και το πιο φτηνό. Τα ακριβότερα και συνήθως καλύτερα κρασιά είναι έγκλημα να τα νερώνεις, ή καλύτερα να τα νεκρώνεις όπως έγραψε άθελά του o Θησέας, ανεξαρτήτως χρώματος.
Και καλύτερα να ψάξεις να πιεις κάτι καλύτερο, κι ας είναι και λίγο πιο ακριβό (που δεν είναι απαραίτητο), άρα να πιεις λιγότερο αν έχεις περιορισμένο βαλάντιο, παρά να πίνεις ξίδια και να καταστρέφεις και τη γεύση και το στομάχι και το κεφάλι, και την όποια εμπειρία τελικά.
Εδώ μια χαρά τα λες, αλλά έτσι βλέπουμε τα πράματα τώρα που μεγαλώσαμε. Όταν είσαι πιτσιρικάς o στόχος είναι αυτός που λες στο τέλος, να καταστρέψεις το κεφάλι, όχι η απόλαυση ενός καλού, πολύπλοκου κρασιού. Αυτά έρχονται στη συνέχεια, αφού έχεις ήδη καταστρέψει το στομάχι και μερικά εκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα μετά από χρόνια (φτ)οινοποσίας. :)