Και πάλι στο παιδικό βιβλίο με τα πειράματα. Έχω ένα πείραμα όπου βάζεις μια σακούλα από σνακ (πατατάκια, γαριδάκια κτο) στο φούρνο, τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο, και όταν την βγάλεις έχει μικρύνει. Η σακούλα, μας πληροφορούν οι οδηγίες, πρέπει να είναι πλαστική και όχι foil.
EDIT: έχω σκεφτεί "πλαστικές, χωρίς μεταλλικά στοιχεία" ή "πλαστικές, όχι μεταλλικού τύπου". Δεν ξέρω αν πρέπει να παίξω με τη λέξη "αλουμινόχαρτο" (ας πούμε "πλαστικές, όχι σαν αλουμινόχαρτο") ή όχι.
Πώς να το αποδώσω εδώ το foil; Προφανώς εννοεί εκείνα τα σακουλάκια που έχουν μια μεταλλική υφή, σαν πλαστικοποιημένο λεπτό αλουμινόχαρτο (τα περισσότερα, δυστυχώς, είναι τέτοια, απ' όσο έχω παρατηρήσει, οπότε άντε να πετύχουν σακουλάκι που να μην είναι τέτοιο). Υπάρχει κάποια λέξη ή φράση που να το αποδίδει αυτό κατανοητά και με σαφήνεια; Εγώ δεν ξέρω καν από τι ακριβώς υλικό είναι, για να πω ότι θα αυτοσχεδιάσω κάτι.Snack bags (such as potato chip bags) made of plastic—not foil
EDIT: έχω σκεφτεί "πλαστικές, χωρίς μεταλλικά στοιχεία" ή "πλαστικές, όχι μεταλλικού τύπου". Δεν ξέρω αν πρέπει να παίξω με τη λέξη "αλουμινόχαρτο" (ας πούμε "πλαστικές, όχι σαν αλουμινόχαρτο") ή όχι.