Είτε με μία στρώση φύλλα είτε με πολλές, μιλφέιγ είναι και εδώ μιλάει η πείρα (τα έχω φάει όλα).
Εδώ εις τα φαιδρά Λονδίνα κάποιοι φτιάχνουν το ένα, κάποιοι φτιάχνουν το άλλο, custard slice ή vanilla slice το λένε όλοι, εκτός αν το παίζουν γαλλομαθείς ή οτ πατισερί, οπότε το λένε μιλφόι (έτσι το ακούω εγώ τουλάχιστον).
Δε χρειάζεται πολύ ψέιρισμα. Παραλλαγές του ίδιου γλυκού προς το οικονομικότερο είναι, και νομίζω μάλιστα ότι η αγγλική εκδοχή με τα λίγα φύλλα είναι πιο πρόσφορη για μαζική παραγωγή.
ΥΓ Έχω φάει και γαλακτομπούρικο* που είχε φυλλα μόνο από κάτω και κανείς δεν διαμαρτυρήκε ότι δεν ήταν γαλακτομπούρικο.
* Το γράφω όπως το άκουγα παιδιόθεν, τα μπουρέκια κλπ είναι άλλου παπά ευαγγέλιο