Για ποιο θέμα;Έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;
Χμ, όχι μόνο. Υπάρχει και η καημένη η Καταρίνα Μπλουμ.
... όπου μας δίνεται η ευκαιρία να παρατηρήσουμε τις διαφορές: η αριστερή εικόνα απέχει από τη δεξιά καμιά σαρανταριά χρόνια.
..................
Έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;
Παλιά δεν θα είχε αντικείμενο η ερώτηση, ίσως. Όταν έβγαλε ο Χατζιδάκις τον δίσκο, τον είπε "Χαμόγελο της Τζοκόντας", φυσικά. Τώρα τελευταία, κάποιοι αναφέρονται στον δίσκο και βάζουν τίτλο "Χαμόγελο της Τζοκόντα". ...
Και μου απάντησε πως θα το προτιμούσε "της Άννα", ιδίως μαζί με το επίθετο ("της Άννα Καρένινα, της Κατερίνα Μπλουμ").
...
... είδα μερικές καλές ταινίες που δεν θα τις έβλεπα στο σινεμά (Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ, Μεφίστο, Μπραζίλ κλπ, κανονική κινηματογραφική λέσχη)...
Εγώ έχω μείνει με την απορία: τι "βρήκε" στο σημαδιακό ποστ του (βλ. #530) ο επαξίως ήδη δισχιλίαρχος και συντόμως μυρίαρχος Χαρβάτιος; Νέα συστήματα για την ομαδάρα; Τη νήσο των θησαυρών; Τη χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ;
Coastal, ο δόχτορας μάλλον είχε υπόψη του τη χαμένη τιμή της Καταρίνας Μπλουμ. ...
Επειδή είδα το τρέιλερ, μου φαίνεται διαφορετικό σε μια σημαντική λεπτομέρεια από την Χαμένη τιμή της Καταρίνας Μπλουμ. ...
...
Διαβάζοντας λίγο για την ιστορία καταλαβαίνεις αμέσως ότι είναι κάτι σαν ριμέικ της Χαμένης τιμής της Καταρίνα Μπλουμ.
...
Kαι την εξαιρετική ταινία του Σλέντορφ μαζί με τη Μαργαρίτα φον Τρότα
Die verlorene Ehre der Katharina Blum oder: Wie Gewalt entstehen und wohin sie führen kann / The Lost Honor of Katarina Bloom / Η χαμένη τιμή της Κατερίνας Μπλουμ.
...
...
(O Catarineta Bella) Tchi Tchi - Tino Rossi