Τραγουδιστές και φοροδιαφυγή: μια σχέση πάθους

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Και μία από αυτές τις ομάδες είναι οι μεταφραστές- υποτιτλιστές- επιμελητές. Να μην το ξεχνάνε αυτό όσοι κάθε βδομάδα ανακαλύπτουν νέα κατηγορία πολιτών που φοροδιαφεύγει.
Μα δεν έχω πει ένα εκατομμύριο φορές, "Κανένας δεν είναι αθώος σ' αυτή τη χώρα"; Μη μου πεις τώρα ότι είχα εξαιρέσει τους μεταφραστές από το "κανένας".
 

pidyo

New member
Να μην το ξεχνάνε αυτό όσοι κάθε βδομάδα ανακαλύπτουν νέα κατηγορία πολιτών που φοροδιαφεύγει.

Επειδή η πολιτική (θα έπρεπε να) είναι μια πρακτική τέχνη, να επισημάνω το εξής: Ο κίνδυνος απραξίας που προκύπτει από τη κατασκευή βολικών ενόχων προσωρινής μιντιακής κατανάλωσης είναι επακριβώς ισοδύναμος με τον κίνδυνο απραξίας που προκύπτει από τη συνεχή δικαιολόγηση της ενοχής με τη διασπορά της στο σύνολο. Με αποδιοπομπαίους τράγους και με «μαζί τα φάγαμε» δεν πρόκειται ποτέ ν' αλλάξει οτιδήποτε. Ούτε φυσικά με τη συνεχή προσπάθεια να δικαιολογήσουμε συγκεκριμένους τράγους ή ν' αρνηθούμε τις κοινές ευθύνες.
 

SBE

¥
Πιδίε μου, η άποψή μου είναι γνωστή από την αρχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την έχω πει εδώ πολλές φορές. Τίποτα δεν αλλάζει ούτως ή άλλως όταν τρία σχεδόν χρόνια μετά ακόμα ασχολούμαστε με το ποιός έφαγε τι και ποιός έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη ευθύνη. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν την ενέργεια που καταναλώνουμε (όχι εμείς μόνο) για να κατηγορήσουμε κάποιον, για να βγούμε από τα ρούχα μας από την αγανάκτηση κλπ κλπ την χρησιμοποιούσαμε για να αλλάξουμε κάτι γύρω μας προς το καλύτερο. Και δεν εννοώ να πάμε να κάνουμε φιλάνθρωπες πράξεις σε ΜΚΟ, υπάρχει και το πολύ πιο απλό της πολιτικής πίεσης. Αν η συζήτηση (όχι μόνο εδώ) επικεντρωνόταν γύρω από την ανάγκη να βουλώσουμε τις τρύπες του φορολογικού ώστε να μην μπορεί να φοροαποφεύγει νόμιμα ο κάθε επιχειρηματίας, τότε θα μπορούσα να πω ότι βγαίνει κάτι χρήσιμο από την όλη ιστορία. Δεν περιμένω να είναι όλοι ειδικοί, αυτό που περιμένω είναι να το ψάξουν πριν φωνάξουν.
Αν θες, να είναι σκεπτικιστές, όχι καχύποπτοι.
Δεν έχω την εκφραστική ικανότητα που έχουν άλλοι για να εξηγήσω αυτό που θέλω να πω χωρίς να προσβάλω κανέναν και χωρίς να δώσω παραδείγματα, οπότε σταματάω εδώ.
 
Top