Το ευχετήριο γαϊτάνι

Elsa

¥
Χρόνια πολλά, Αλεξάνδρα! :)
(είναι τριήμερος ο εορτασμός, ε; :D)

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ευχαριστώ πολύ!
(Ναι, ναι, τριήμερος, τετραήμερος, μέχρι και δεκαπενθήμερος, θα 'λεγα.)

Να σε πληροφορήσω ότι μπορείς να γιορτάζεις και να δέχεσαι ευχές για 40 μέρες.

Alexandra

Super Moderator
Staff member
1) Πότε είναι η Απόδοση της εορτής;
2) Αν γιορτάζω 40 μέρες, θα πρέπει να κερνάω κιόλας 40 μέρες;

Δυστυχώς για τη γιορτή σου, ποτέ! Μόνο οι μεγάλες γιορτές έχουν Απόδοση... Πάντως, απ' ό,τι είδα, Αλεξάνδρα (γυναίκα) υπάρχει μόνο στις....21 Απριλίου! :(

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Το είχα ανακαλύψει κι εγώ από μικρή, και αποφάσισα ότι δεν θέλω να γιορτάζω στις 21 Απριλίου για να μην μπερδεύω τον κόσμο (ήταν εποχή Χούντας). Να μη νομίζουν οι άνθρωποι ότι ο σημαιοστολισμός και οι παρελάσεις γίνονται προς τιμήν μου! :p:):D:D

nickel

Administrator
Staff member
Καλό φθινόπωρο. Με τεράααστιες αντοχές. Με καινούργια πράγματα και ανησυχίες. Με θετική προσέγγιση όλων των δυσκολιών. Με την απόφαση να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και να βγούμε πιο δυνατοί. Με τη σταθερή πεποίθηση ότι η ζωή είναι ωραία, η χώρα μας είναι ωραία, και πρέπει να σπρώξουμε στο περιθώριο, όσο γίνεται πιο αποφασιστικά, αυτούς που θέλουν να είναι διαφορετικά.

:):rolleyes:;):p:D

Zazula

Administrator
Staff member
Να υποθέσω ότι τα λες για να τα πιστέψεις κι εσύ ο ίδιος, ε; :p

nickel

Administrator
Staff member
Να υποθέσω ότι τα λες για να τα πιστέψεις κι εσύ ο ίδιος, ε; :p

Τα 'χω κάνει γιρλάντα στο πάνω μέρος της οθόνης.
(Άσε που κάθε τόσο λέω στην αγία τρόικα: «Ξ'ρ'ς εσύ, δε λέω, αλλά λίγο πιο γλυκά...».)

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ή τουλάχιστον μέχρι την Απόδοση της εορτής. :)
Έμαθα και κάτι, μα τον άγιο Γκούγκλη :eek::):
Κατά την απόδοση μιας εορτής τελείται η εορτή (λειτουργία) πανηγυρικά όπως και την πρώτη μέρα αυτής. Συνήθως η απόδοση της εορτής γίνεται μετά από οκτώ ημέρες. Απόδοση έχουν μόνο οι Μεγαλύτερες Εορτές της Εκκλησίας μας. Ουσιαστικά παρατείνεται η εορτή.Από θεολογικής πλευράς, αυτή η παράταση αποτελεί και μια υπέρβαση του ιστορικού/λειτουργικού χρόνου και μια πρόγευση της αιωνιότητας.
http://orthodox-answers.blogspot.com/2007/05/blog-post_7022.html

Η σπουδαιότερη ωστόσο και γνωστότερη Απόδοση είναι του Πάσχα, την Τετάρτη (39η ημέρα), παραμονή της Αναλήψεως, η οποία Ανάληψη πέφτει πάντα Πέμπτη. Τότε, κυρίες μου, καταλύετε ψάρι (παρότι Τετάρτη). :)

Zazula

Administrator
Staff member
Χρόνια πολλά στον δαιμόνιο μοδεράτορα Δαεμάνιακ, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 38*! Να σε χαιρόμαστε και να σε χαίρονται όσοι σ' αγαπούν, και πάντα να έχεις ό,τι ποθείς και αγαπάς!

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αγαπητέ μας Daeman, χρόνια πολλά με πολλή αγάπη! Ας λέει ο Ζάζουλας ότι έκλεισες τα 38, εμείς ξέρουμε ότι έκλεισες τα 29. Από ζήλια το λέει επειδή αυτός είναι 30.