Λοιπόν, επειδή θα τα πάρω*, ας πιάσουμε τα πράγματα απ' την αρχή. Πρώτα απ' όλα, δεν έχω καμμιά διάθεση για αντιλογία για να 'χαμε να λέγαμε. Δεν είμαι πια 16 χρονών, έχω αρχίζει να κάνω ρυτίδες (σνιφ)
. Κατά δεύτερο λόγο, δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να εκφράσει δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία κάποιος που δεν ήταν ποτέ δημόσιος υπάλληλος. Έχω κάνει πολλές υπερωρίες που δεν πληρώθηκα, αρκετές
ολόκληρες δουλειές που δεν πληρώθηκα και πολλές εθελοντικές δουλειές. Όλα αυτά όμως τα έκανα εγώ, γιατί έτσι ήθελα. Ποτέ μα ποτέ δεν θα επέτρεπα από εργοδότη ή πελάτη μου να
απαιτήσει να κάνω απλήρωτες υπερωρίες. Υπάρχει χαοτική διαφορά μεταξύ της υπερωρίας από μεράκι κι ενδιαφέρον για την όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα της δουλειάς και της υπερωρίας που υποχρεώνεσαι να κάνεις γιατί κάποιος το απαιτεί.
Το προηγούμενό μου επάγγελμα ήταν τεχνικός/διαχειριστής συστημάτων/προγραμματιστής (ενίοτε όλα μαζί σε ένα). Ο λόγος που αποφάσισα να αλλάξω επάγγελμα και να δαπανήσω άλλα 4 χρόνια απ' την ζωή μου και καμμιά 50αριά χιλιάρικα ήταν α) οι οικονομικές προοπτικές και β) άτομα που απαιτούσαν πράγματα που ήταν εξωφρενικά ή σατράπικα ή παντελώς αδύνατα.
Τρίτον, μπορεί για πολλούς Έλληνες το Euro 2004 να ήταν το υπεργεγονός της χιλιετίας, αλλά δεν είναι υποχρεωμένος όλος ο λαός να αισθάνεται το ίδιο. Είχα φίλο που στον τελικό πήγε να δει το Spider-Man 2 και έναν άλλον που ενοχλήθηκε γιατί λέει κοιμότανε και τον ξύπνησαν τα αυτοκίνητα που περνούσαν κορνάροντας. Ο τεχνικός που σχόλασε μπορεί να είχε ραντεβού, μπορεί να ήθελε να πάει να φάει με την οικογένειά του, μπορεί χίλια δυο. Πάντως δεν ήταν υποχρεωμένος να νιώθει τον απόλυτο ενθουσιασμό και να πει "δεν θα το πληρωθώ, αλλά για την Ελλάδα ρε γαμώτο!".
Τέλος, δεν έχουμε την εικόνα του τεχνικού. Μπορεί π.χ. να ήρθε ο Πανούτσος και να του είπε "έχεις 10 λεπτά να μου φέρεις το βίντεο".
ΕΝΤΕΛΩΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ το λέω αυτό, μην αρχίσετε τώρα να λέτε ότι επιτίθεμαι στον Πανούτσο.
* τρόπος του λέγειν, μην τρελαίνεστε.:)