Τα των μισθών (του δημοσίου, κυρίως)

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Πάντως, από δελτίο ειδήσεων που είδα φαίνεται ότι η συγκεκριμένη μεθοδολογία μείωσης συμπαρασύρει τις καθαρές αμοιβές (οι αναφερόμενες είναι μικτές) των νεοδιοριζόμενων στα επίπεδα των 650-750 €. Άλλωστε, μια από τις σιωπηρά ζητούμενες διαρθρωτικές αλλαγές είναι να πάψει ο δημόσιος τομέας να αποτελεί ελκυστικότερο εργασιακό περιβάλλον από τον ιδιωτικό.
Ακριβώς, Στάθη... :(:cry:
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Παρεμπιπτόντως, Παλαβρα, δεν ξέρω γιατί σου φαίνεται περίεργο το να κάνει κανείς μακροπρόθεσμα σχέδια. Μπορεί στην Ελλάδα να μην το μαθαίνουμε στο σχολείο, αλλά ο σχεδιασμός του μέλλοντος είναι εγγύηση για την επίτευξη στόχων. Σε καιρό ειρήνης και οικονομικής ευημερίας (μέχρι πρόσφατα) δεν έχουμε λόγο να ζούμε με το φόβο ούτε να μαζεύουμε τα λεφτά μας κάτω από το στρώμα. Δεν μπορείς να αναβάλεις τα πάντα επειδή σε είκοσι χρόνια θα είσαι ίσως άνεργος.
Δεν μπορείς να κάνεις μακροπρόθεσμα σχέδια υποθέτοντας ότι τα δεδομένα του τώρα δεν θα αλλάξουν ποτέ. Ούτε μπορείς να χρησιμοποιείς το επιχείρημα «έχω προσαρμόσει τη ζωή μου στο μισθό που παίρνω, γιατί μου τον μειώνετε;» Πρέπει να προβλέψεις απώλεια εισοδήματος, πιθανή ανεργία, κτλ. Και επίσης, πρέπει να προσαρμόσεις τη ζωή σου στα χρήματα που παίρνεις τώρα. Δεν είναι δυνατόν να διαμαρτύρεται κανείς με αίτημα να διατηρήσει το υψηλό βιοτικό του επίπεδο, και να μην του το κάνουν μέτριο και ζοριστεί. 800.000 άνεργοι, είπαμε. Οι κοινωνικές παροχές γι' αυτούς δηλαδή από πού θα καλυφθούν; Με το τέλος επιτηδεύματος των ελεύθερων επαγγελματιών;

Όσο για τους εκπαιδευτικούς, κάτι τέτοια βλέπω και μετά θυμώνω ακόμα πιο πολύ με τα των ΔΕΚΟ :angry:
 
Top