Μα τι λέει ακριβώς αυτή η παράγραφος; Ας τα πάρω ένα προς ένα:
Εδώ αφενός χρησιμοποιεί το φαντασιακό πλάσμα «μικρομεσαίος», το οποίο ντύνει ο καθένας όπως φαντάζεται (ο συνταξιούχος το ντύνει υδραυλικό, ο υδραυλικός το ντύνει μηχανικό, ο μηχανικός το ντύνει δικηγόρο, ο δικηγόρος το ντύνει γιατρό κπλ) και αφετέρου σπεκουλάρει αποδίδοντας την εκτεταμένη φοροδιαφυγή συλλογικά σε αυτά τα βολικά, ασύλληπτα όντα. Αυτούς όμως, δεν τους πιάνει με τα τεκμήρια διαβίωσης και τη φορολογία ακινήτων και πολυτελών;Η κυβέρνηση να κυνηγήσει την εκτεταμένη φοροδιαφυγή (κάτι που θα έπληττε κυρίως τους λεγόμενους μικρομεσαίους).
Δεν είμαι αρνητικός στις περικοπές στο Δημόσιο, όχι όμως ιδεολογικά. Αναρωτιέμαι όμως: Όλοι αυτοί οι ΔΥ (που δεν είμαι, ούτε έχω σχέση), αυτοί δεν είναι το μεγάλο ποσοστό αυτών που θα φορολογηθούν απο τα έξτρα μέτρα; Γιατί (χάλια επιλογές και οι δύο, αλλά λέμε τώρα) είναι προτιμότερο να βγάλει το 20% των ΔΥ άνεργο στους δρόμους από το να τους αφαιρέσει το 20% του εισοδήματος;...αντί να περικόψει ουσιαστικά το Δημόσιο (κάτι που θα την έφερνε σε σύγκρουση με τα πράσινα συνδικάτα)...
Να και η θεωρία της φοροδοτικής σχετικότητας... :)...προτιμά να επιβαρύνει εκείνους τους φορολογούμενους που δηλώνουν με σχετική συνέπεια τα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία τους...