Τα καλύτερα μουσικά γιουτιουμπάκια

daeman

Administrator
Staff member
Walkin' On The Sun - Smash Mouth
Twenty-five years ago they spoke out and they broke out of recession...
 

Zazula

Administrator
Staff member
Για να πάρετε μυρωδιά ότι ο Ζάζουλας επέστρεψε, Κάντε Πανικό από Ominus & DJ S:
 

nickel

Administrator
Staff member
Μια κι ανοίξατε το θέμα της εσχατολογίας, ένα από τα πιο αγαπημένα μου άλμπουμ της ποπ/ροκ είναι το Jeff Wayne's Musical Version of The War of the Worlds του 1978. Με γνωστά ονόματα, που, άμα το έχεις ακούσει πολλές φορές, δεν σου κάνει εύκολα κέφι να το ακούσεις σε άλλες εκτελέσεις. Ανακάλυψα ότι κυκλοφορεί σε διάφορα γιουτιουμπάκια, από διάφορες παραστάσεις. Δεν νομίζω ότι το δείγμα που ανεβάζω εδώ είναι ό,τι το καλύτερο· η σωστή εξοικείωση πρέπει να ξεκινήσει από το διπλό LP του 1978.

 

nickel

Administrator
Staff member
Αυτό δεν έχει σχέση με τίποτα που γράφτηκε στο φόρουμ, απλώς το άκουγα σήμερα, ανακάλυψα ότι πάνε κιόλας πάνω από εφτά χρόνια που πέθανε ο Ρίτσαρντ Χάρις, θυμήθηκα πόσο περίεργο μού φαινόταν τότε (1968) που είχε γίνει τόσο μεγάλη επιτυχία αυτό το τραγούδι και που τους ήρθε να βάλουν τον Χάρις να τραγουδάει, και όμως... Παραμένει τραγουδάρα, επιτυχία με δεκάδες εκτελέσεις, μύριες όσες σημειώσεις στη Wikipedia (Throughout his recording, Harris can be heard using the incorrect possessive form, "MacArthur's Park". Webb has said he tried correcting Harris during re-takes, but gave up when he simply could not (or would not) sing the correct words.) και βέβαια περιέχει τους ιστορικούς στίχους:

someone left the cake out in the rain
I don't think that I can take it
'cause it took so long to bake it
and I'll never have that recipe again
:p

 

Zazula

Administrator
Staff member
Άντε να βάλουμε και κάνα ζουρλομανδύα στο νήμα... :D Τη μελωδία πιθανότατα την έχετε ακούσει κάπου (απ' το 2001 κυκλοφορεί), οπότε να σας θυμίσω το Chase The Sun των Planet Funk:
 

daeman

Administrator
Staff member
Ευχαριστώ, somnambulist, για την αφορμή για μεταμεσονύχτιο διάλειμμα με το Soft Parade.:cool:
But it's getting harder to describe sailors to the underfed...
 

nickel

Administrator
Staff member
Είναι από την αρχή φανερό ότι είναι στημένο, αλλά η έμπνευση ήταν εξαιρετική και συγκινητική. Κεντρική αγορά της Βαλένθιας (13/11/2009):

 
Top