Είναι φοβερό πια τι ανακαλύπτετε (και τι έχω ανακαλύψει κι εγώ) με αυτό το ίντερνετ.
Προσπαθώ να τακτοποιήσω αυτές τις μέρες μια μεγαλούτσικη συλλογή μουσικών, ταινιών, προγραμμάτων κτλ. σε διάφορα μέσα ψηφιακής αποθήκευσης (βινίλια, μπομπίνες και κασέτες πήραν δρόμο εδώ και καιρό). Δύο μεγάλες σακούλες γέμισαν μόνο τα προγράμματα γραμμένα σε όλων των ειδών τις δισκέτες και σιντιά που πέταξα προχτές. Κρατάω ακόμα τις μουσικές σε σιντιά, αλλά από τη μια δεν έχω πια χώρο να ξέρω πού έχω τι, από την άλλη κοιτάζω μελαγχολικά αγαπημένα κομμάτια που έχω χρόνια να τα ακούσω. Μας έκλεψαν το χρόνο η ευκολία (ξέρετε πόσοι μουσικοί σταθμοί υπάρχουν στο διαδίκτυο;) και οι ανακαλύψεις, σαν τα παραπάνω. Σκέφτομαι να ανεβάσω τις μουσικές που θέλω να θυμάμαι και να ακούω πότε πότε σε κανέναν σέρβερ, να μπορέσω τουλάχιστον να τις τακτοποιήσω έτσι που να τις βλέπω. Έπειτα σκέφτομαι «Γιατί να κάνω τον κόπο;». Ένα ψάξιμο στο YouTube και το πιθανότερο είναι ότι θα βρω ολόκληρο το δίσκο, ίσως και καμιά ζωντανή εκτέλεση που να αξίζει, συνήθως και κάτι συναφές που δεν ήξερα καν ότι υπάρχει. Και τα σιντάκια θα εξακολουθήσουν να σκονίζονται.
Από την άλλη, προχτές που κατέβηκα στο διαμέρισμα του γιου μου τον άκουσα να παίζει κάτι καλό (τον τελευταίο Κέιβ, νομίζω) σε βινίλιο. Με έβαλε να προσέξω τη διαφορά στον ήχο. Περίεργοι που είναι οι νέοι…