Τα εφήμερα

SBE

¥
Κι εγώ νομίζω ότι πρόκειται για σύνθεση δυο φωτογραφιών, αλλά γιατί είναι κακό αυτό;
Οι διάφορες φωτογραφίες των κλασσικών της ασπρόμαυρης εποχής είναι όλες χωρίς τρυκ; Αντιθέτως.

Zazula

Administrator
Staff member
Ζαζ, νομίζω ότι με μεγάλο τηλεφακό δεν θα ήταν καθαρά τα φώτα στην εικόνα της πόλης. Προφανώς έχουν παρθεί με τηλεφακό τα ουράνια σώματα και έχουν συνδυαστεί φωτοσοπικώς (αυτό εννοούσα και ναι, δεν το διατύπωσα σωστά) με την εικόνα της πόλης, που έχει φωτογραφηθεί με απλό φακό.
Το να είναι καθαρά τα φώτα της πόλης με μεγάλο τηλεφακό χρειάζεται πολύ μικρό διάφραγμα, που είναι εφικτό σε μια τέτοια λήψη που 'χει πολύ μεγάλο χρόνο έκθεσης. Θέλω να πω, δεν είναι κάποιου είδους λήψη που φωνάζει πως είναι μοντάζ.

nickel

Administrator
Staff member
Για όσους θέλουν θέα από ψηλά. Τι βλέπετε από το παρατηρητήριο του ψηλότερου κτιρίου του Λονδίνου.

Κι άμα ενοχλεί ο άνεμος (με ζάλισε), βρίσκεις πού είναι το Royal Festival Hall, πατάς το σύμβολο της εκπομπής ήχου και, αντί για τον άνεμο, ακούς κλασική (τώρα έχει τους Πλανήτες του Χολστ, δεν ξέρω αν αλλάζει [προσθήκη: δυστυχώς είναι λούπα]), αντάμα με τους ήχους περιβάλλοντος, παιδάκια που παίζουν στα πάρκα, πουλάκια που τιτιβίζουν, σειρήνες που στριγγλίζουν — είναι τρελοί αυτοί οι Άγγλοι.

nickel

Administrator
Staff member
Μπορείς να κλείσεις τον ήχο εντελώς.
Το ξέρω (από το πρώτο παιχνίδι με εκνευριστικά επαναλαμβανόμενο ήχο). Αλλά ξέρεις ότι είμαι των δύσκολων λύσεων.

Ζαζ, νομίζω ότι με μεγάλο τηλεφακό δεν θα ήταν καθαρά τα φώτα στην εικόνα της πόλης. Προφανώς έχουν παρθεί με τηλεφακό τα ουράνια σώματα και έχουν συνδυαστεί φωτοσοπικώς (αυτό εννοούσα και ναι, δεν το διατύπωσα σωστά) με την εικόνα της πόλης, που έχει φωτογραφηθεί με απλό φακό.

Κοίταξα την φωτογραφία και δεν φαίνεται να έχει μονταριστεί σε κανένα σημείο. Για του λόγου το αληθές, κοίτα το παρακάτω:

Μπορείς να διακρίνεις τη σβησμένη ημερομηνία, κάτω δεξιά, και το σβησμένο τμήμα κάτω αριστερά (εκεί που είναι μαύρο). Η διαστρωμάτωση του ουρανού δείχνει συνεχής, άρα τα ουράνια σώματα ήταν στον ουρανό. Ο ουρανός ενώνεται με τα βουνά. Εκεί θα μπορούσε να υπάρξει μοντάρισμα, αλλά θα φαινόταν μεγαλύτερος θόρυβος στο περίγραμμα των βουνών (θα ήταν πιο λευκή, έντονη και παχιά η γραμμή). Ο θόρυβος στην κορυφογραμμή φαίνεται ίδιας έντασης με το περίγραμμα του φεγγαριού. Παρατήρησε πόσο διαφορετικός είναι ο θόρυβος του εσωτερικού των βουνών με την κάτω αριστερή άκρη, που έχει σκεπαστεί με σκούρο πινέλο (στην αρχική φωτογραφία η φωτεινότητα των δύο σημείων μοιάζει ίδια).

Attachments

• κατάλογος.jpg
    κατάλογος.jpg
    52.6 KB · Views: 291

SBE

¥
Μερσί Έλλη, αλλά το ερώτημα μου παραμένει: γιατί έχει σημασία να είναι η φωτογραφία τραβηγμένη μια κι έξω και γιατί είναι υποδεέστερη αν είναι μαγειρεμένη;

nickel

Administrator
Staff member
Μερσί Έλλη, αλλά το ερώτημα μου παραμένει: γιατί έχει σημασία να είναι η φωτογραφία τραβηγμένη μια κι έξω και γιατί είναι υποδεέστερη αν είναι μαγειρεμένη;
Σε άλλον απευθύνεται η ερώτηση, αλλά εγώ θέλω να πω ότι μου αρέσει να ξέρω πόσο είναι πειραγμένη η εικόνα: υπάρχει η εικόνα-ντοκουμέντο (δεν ενδιαφερόμαστε καθόλου για την αισθητική), η εικόνα-καλλιτεχνία (μας ενδιαφέρει αποκλειστικά η αισθητική), ο συνδυασμός των δύο που δεν έχει δεχτεί άλλες επεμβάσεις (εκτός από τους φακούς και τα φίλτρα) και η φωτογραφία όπου όλα είναι πειραγμένα. Θέλω να ξέρω ποια από τις τέσσερις περιπτώσεις βλέπω.

Νομίζω ότι ο nickel με κάλυψε. Προσωπικά, από καλλιτεχνικής άποψης δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν αλλάζει κάτι στην αξία της, με ενδιαφέρει όμως για όλα αυτά που επισήμανε ο nickel.

SBE

¥
Εγώ θα του είχα πει όχι, γιατί
α. την τραβολόγησε μέχρι το βράχο λες και δεν μπορούσε να κάνει την πρόταση κάπου με θέα (μοιάζει με Καλιφόρνια, που είναι σούπερ έξτρα ρομαντικά ούτως ή άλλως)
β. η κοπέλλα φαίνεται ότι κρυώνει και θέλει να βγει στη στεριά
γ. εκείνος έχει το νου του στα κύματα κι όχι στην πρόταση
δ. δεν είναι ασφαλές σημείο
ε. είναι χάνος γιατί γονατίζει τη χειρότερη στιγμή, ενώ χασομεράει πιο πριν.

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Που όλα μαζί δείχνουν και πόσο (κακο)στημένο είναι. Έρχεσαι, κύμα, έρχεσαι; Ωραία, τώρα θα γονατίσω.

SBE

¥
Μπορεί να είχε φανταστεί ότι την ώρα που θα σκάει το κύμα και θα τον περιβάλλει σαν φωτοστέφανο, θα σκάει κι αυτός την ερώτηση, κι έτσι όπως θα φαίνεται αγγελικός κλπ δεν θα του πει η νεαρά όχι. :devil::D

SBE

¥
Να διευκρινίσουμε ότι απαγορεύεται η διάθεση ΝΕΩΝ καλλυντικών που δοκιμάζονται σε ζώα. Αλλιώς θα κλείνανε σήμερα όλα τα καταστήματα καλλυντικών. Γιατί ακόμα κι οι εταιρίες που διαλαλούν ότι δεν κάνουν δοκιμές σε ζώα, απλώς χρησιμοποιούν ουσίες που άλλοι, κάποτε, δοκίμασαν στα ζώα.

Αναρωτιόμουν πώς αυτό θα επηρεάσει π.χ τη Λορεάλ, που έχει τα πιο εξελιγμένα ερευνητικά εργαστήρια. Αλλά νομίζω ότι δεν θα την επηρεάσει, γιατί:
α. κάνει ήδη (και χρηματοδοτεί) έρευνα για τεχνητό δέρμα και άλλες μεθόδους για δοκιμές (και παράπλευρο όφελος, το ότι επωφελείται η ιατρική από την τεχνολογία, να μην ξεχνάμε ότι αυτή η έρευνα είναι ιατρική, οπότε γίνονται κανονικά δοκιμές σε ζώα)
β. τα καλλυντικά πλέον έχουν ξεφύγει τελείως τελείως. Υπάρχουν τα κλασσικά καλλυντικά, που άνετα φτιάχνονται με τις υπάρχουσες συνταγές και τις παραλλαγές τους, και αποτελούν το 90% των καλλυντικών της αγοράς και υπάρχουν και τα νέα καλλυντικά που είναι πιο πολύ φάρμακα παρά καλλυντικά. Και νομίζω ότι θα τονίσουν την φαρμακευτική δράση των προϊόντων τους, για τα οποία οι δοκιμές και οι άδειες είναι υποχρεωτικές. Προβλέπω δηλαδή μεγάλες προόδους στη δερματολογία τα επόμενα δέκα χρόνια.

Α, στο βίντεο με τα σκυλάκια, δεν ξέρω πολλά από σκύλους, αλλά την ένταση και τις αμφιβολίες και τους δισταγμούς κλπ δεν τα βλέπω, βλέπω τους αφηγητές να προσπαθούν να το κάνουν πιο ενδιαφέρον για τον θεατή. Τα σκυλιά φυσιολογικά μου φαίνονται. Ούτε φοβισμένα ούτε έκπληκτα ούτε ενθουσιασμένα.

Mod: Μεταφέρθηκε εδώ από εκεί. Είπαμε, το εκεί είναι μόνο για Εσιόδοξα μηνύματα.

Μόνο για τα σκυλάκια θα απαντήσω γιατί για το άλλο θέμα δεν το έχω ψάξει άρα ό,τι και να πω άσχετης άποψη θα είναι. Τα σκυλάκια πάντως σαφώς και διστάζουν και φοβούνται να βγουν και να πατήσουν σ' αυτό το πράσινο πράμα. Ειδικά τα 2-3 πρώτα, τα άλλα έχουν παρατηρήσει πως, ό,τι κι αν είναι αυτό το περίεργο πράγμα, δεν θα τα βλάψει.

bernardina

Moderator
Θα πρέπει να μην έχει κανείς ιδέα από ζώα, και δη από σκύλους, για να μη διακρίνει το φόβο και το δισταγμό τους. Κάθε φυσιολογικό ζώο θα είχε πεταχτεί έξω σαν τρελό πριν καλά καλά ανοίξει η πόρτα. Αυτά τα δύσμοιρα αναρωτιούνται τι σκατά θα τους συμβεί πάλι. Κι αν οι κινήσεις τους αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας, αρκεί να δει κανείς το βλέμμα τους για να καταλάβει. Αλλά είπαμε --θα πρέπει να έχει και μια ιδέα.

SBE

¥
Αν το βλέπαμε χωρίς περιγραφή και χωρίς ανθρώπους μπορεί να λέγαμε ότι είναι χαριτωμένο το βίντεο.
Επίσης, είπα ότι δεν ξέρω πολλά από σκύλους. Είναι υποχρεωτικό να ξέρει κανείς; Τώρα θεωρείται ψεγάδι δηλαδή το να μην έχει κανείς κατοικίδια ή απόδειξη βλακείας;