Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

SBE

¥
Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ. Απλά είπα ότι ΕΓΩ δεν είμαι και τόσο σίγουρη. Μεταξύ άλλων και γιατί ο ρόλος της βιβλιοθήκης είναι να στηρίζει και να διευκολύνει την έρευνα, όχι να είναι δικαιολογία για ημερήσια εκδρομή και άδεια από τη δουλειά.
Φυσικά όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα εξελιχθεί το κτίριο της εθνικής βιβλιοθήκης στο κέντρο. Εγώ το βλέπω να είναι μια χαρά χώρος για μελέτη και έρευνα όταν όλο το αρχείο της βιβλιοθήκης μεταφερθεί ονλάιν και δεν θα έχει σημασία πού βρίσκεσαι.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Είμαι σίγουρη ότι υπαρχον επιχειρήματα υπέρ. Απλά είπα ότι ΕΓΩ δεν είμαι και τόσο σίγουρη. Μεταξύ άλλων και γιατί ο ρόλος της βιβλιοθήκης είναι να στηρίζει και να διευκολύνει την έρευνα, όχι να είναι δικαιολογία για ημερήσια εκδρομή και άδεια από τη δουλειά.
Παρ' όλ' αυτά, αν η σχολή στην οποία σπουδάζεις ή η δουλειά σου δεν βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, ημερήσια εκδρομή είναι και τώρα να πας στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Πόσο μάλλον όταν το κέντρο είναι κάθε τρεις και λίγο κλειστό.
 

SBE

¥
Ε, ναι, είπα πιο πάνω ότι έτσι όπως έχουν γίνει τα πανεπιστήμια στην Αθήνα κλπ. Και γενικά όλη η χωροταξία, όπου οι υπηρεσίες πανε όπου υπάρχει χώρος και κανένας δεν θέλει να αφήσει το κεντρικό του παράρτημα κλπ κλπ.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Πράγματι - αν προσθέσεις και ότι στην ουσία γρήγορη μετακίνηση προσφέρει μόνο το μετρό... :(
 

Earion

Moderator
Staff member
Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες δηλώνουν κάτοικοι Πλατείας Βικτωρίας, Αγγελοπούλου, Κυψέλης, Πλατείας Αμερικής.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Καλά, σε πρόλαβαν προ πολλού :) Τη μέρα που έγινε η παρουσίαση του έργου, οι ομιλίες διακόπηκαν από διαμαρτυρόμενους με πανό κατά της τσιμεντοποίησης και της κατάργησης του πρασίνου στο Φαληρικό Δέλτα εξαιτίας των έργων - πράγμα που εμένα προσωπικά με έπεισε ότι κανένας από τους διαμαρτυρόμενους δεν είχε πατήσει το πόδι του στο Φαληρικό Δέλτα μέχρι τότε. Μπορεί να μην ήξεραν καν πού πέφτει η Καλλιθέα. Για να 'ναι κοντά στη θάλασσα, όμως, μάλλον την είχαν φανταστεί κάπως σαν τη Χαλκιδική.


Τσιγγάνικα κλαψιάρικα βιολιά:

Μετά την αποψίλωση του κέντρου από τα Πανεπιστήμια αρχές του 90, τα οποία τα έστειλαν στο βουνό απομονώνοντας τους φοιτητές και στερώντας τους την άμεση επαφή με τα δρώμενα της πόλης, με ό,τι αυτό συνεπάγετο για την λειτουργία της πόλης και την παιδεία των σπουδαστών, το δράμα συνεχίζεται.

Σειρά έχουν πλέον τα ιστορικά κτίρια του κέντρου. Η τριλογία της Βιβλιοθήκης, του Πανεπιστημίου και της Ακαδημίας διαλύεται, γιατί ένα ίδρυμα με ξενόφερτους συμβούλους και μέλη αποφάσισε πως θα «δωρίσει» νέα κτίρια για την στέγαση τους μακρυά από τον φυσικό τους και τον ιστορικό τους χώρο, όπου ανήκουν για πάνω από έναν αιώνα.​

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Εντωμεταξύ, εγώ είχα την εντύπωση ότι δεν θα καταργηθούν τα ήδη υπάρχοντα κτίρια, μήπως όμως δεν ισχύει;


Αντί αυτών απαίτησε δωρεά δημόσιας γης, για να την τσιμεντοποιήσει και μετά να την εκμεταλλευτεί. Αυτό δεν λέγεται δωρεά. Κάπως αλλιώς λέγεται.
Αυτό λέγεται «δεν έχω διαβάσει το νόμο με τον οποίο κυρώθηκε η σύμβαση αλλά παρ' όλ' αυτά μιλάω». Έτσι λέγεται.
 

pidyo

New member
Παραδόθηκε ήδη το νέο Δημοτικό Πάρκο Καλλιθέας (πηγή: Lifo).

Μωρέ παραδόθηκε, αλλά οι δύσμοιροι γονείς με παιδιά που προπονούνται εκεί οι ομάδες τους τι φταίμε που δεν έχουμε πουθενά να κάτσουμε ή που ο Δήμος δεν σκέφτηκε ότι όταν φτιάχνεις γήπεδα για τους συλλόγους της περιοχής πρέπει να προβλέψεις και αποθήκες (για μπάλες, κώνους και άλλα παραφερνάλια), ανά σύλλογο, με αποτέλεσμα να γκρινιάζουν οι σύλλογοι στους υπευθύνους των γηπέδων και οι υπεύθυνοι δικαίως να εξηγούν ότι αυτοί έκαναν ό,τι έλεγαν οι προδιαγραφές που τους όρισαν.

Ωραία τα δεντρολίβανα, μυρίζει όλη η περιοχή.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Για τους γονείς, προτείνω να κάνουν υπομονή και αργότερα να πηγαίνουν στη βιβλιοθήκη, όταν ανοίξει. ;) :)
Για τα υπόλοιπα, μόνο από κοντά...
 

Earion

Moderator
Staff member
Σκάκι με τον Γκάρι Κασπάροφ στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Σε λίγες ημέρες ο χώρος του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος ανοίγει για το κοινό και προσκαλεί τους Αθηναίους σε μια τετραήμερη σειρά εκδηλώσεων. Στις 21 Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή του θερινού ηλιοστασίου και Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, το Πάρκο παρουσιάζει ένα συμπυκνωμένο πρόγραμμα δράσεων, ολονύχτιων προβολών, εκδηλώσεων μουσικής, αθλητισμού και δημιουργικών εργαστηρίων, που θα ολοκληρωθούν στις 24 του μήνα. Στο διάστημα αυτής της συνεχούς λειτουργίας του το Πάρκο ευελπιστεί να δείξει στους επισκέπτες του ένα είδος «μικρογραφίας» του μελλοντικού πολυσυλλεκτικού προγράμματός του. Σε αυτό το κάλεσμα προς τη νέα εποχή συμμετέχουν έλληνες και ξένοι μουσικοί οι οποίοι θα δώσουν συναυλίες (χωρίς ακόμη να έχουν ανακοινωθεί ονόματα), ενώ σε ρόλο γκεστ σταρ ο θρύλος Γκάρι Κασπάροφ θα παίξει σκάκι με επισκέπτες. Από τις 22, εξάλλου, έως τις 24 Ιουνίου θα προβάλλονται ταινίες βίντεο αρτ των πιο σημαντικών διεθνών καλλιτεχνών στο πρόγραμμα «Αrt Fireflies in the Night», το οποίο επιμελείται ο αμερικανός θεωρητικός τέχνης και πρόεδρος της Σχολής Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ Ρόμπερτ Στορ.


Τα Νέα 28 Μαΐου 2015
 

SBE

¥
Δημοσιογραφική αδεία κλπ αλλά πότε είχε η ευρύτερη περιοχή των Αθηνών πάρκινγκ τέτοιου μεγέθους;
 

Earion

Moderator
Staff member
Να το ρωτήσω αλλιώς: η Ellie Stathaki από ποιον πλανήτη κατέβηκε; Πράγματι στους Ολυμπιακούς του 2004 ο χώρος χρησιμοποιήθηκε ως γιγαντιαίο πάρκιν. Αλλά πιο πριν ήταν κάτι πολύ πιο γνωστό.

Ας της αναγνωρίσουμε πάντως ότι έβαλε την Kallithea στο χάρτη.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Να το ρωτήσω αλλιώς: η Ellie Stathaki από ποιον πλανήτη κατέβηκε; Πράγματι στους Ολυμπιακούς του 2004 ο χώρος χρησιμοποιήθηκε ως γιγαντιαίο πάρκιν. Αλλά πιο πριν ήταν κάτι πολύ πιο γνωστό.

Χμμ, βλέπω ότι είναι Θεσσαλονικιά και σπούδαζε μέχρι το 2002, οπότε ποιος ξέρει τι ξέρει; (Χώρια που κατά τη λειτουργία του ιπποδρόμου όλη η περιοχή γινόταν πάλι γιγαντιαίο πάρκινγκ...)

Ας της αναγνωρίσουμε πάντως ότι έβαλε την Kallithea στο χάρτη.
Η Καλλιθέα πάντως είναι στον χάρτη ήδη από τους αγώνες σκοποβολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 (δηλαδή πριν καν γίνει «Καλλιθέα»). ;) :)
 
Top