rogne
¥
ΠΣΚ σημαίνει Παρασκευοσαββατοκύριακο.
...Και είναι γενικά πιο ευχάριστο από τη χιλιοτραγουδισμένη ΠΚΣ.
Στη σημερινή Athens Voice υπάρχουν δυο κείμενα που, κατά τη γνώμη μου, δείχνουν αντίστοιχα πώς θα έπρεπε και πώς δεν θα έπρεπε να γίνεται η συζήτηση για τη νέα μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ.
Το πρώτο είναι του Ν. Γεωργιάδη: ψύχραιμο, καυστικό, ισορροπημένο, λέει τα πράγματα με το όνομά τους και αποδίδει τις βασικές ευθύνες εκεί που πρέπει. Πάνω στη βάση της κριτικής που αναπτύσσει ο κ. Γεωργιάδης, ναι, μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά για μεταρρύθμιση.
Το δεύτερο είναι της Σ. Τριανταφύλλου και, περιέργως, είναι παλιό (δεν ξέρω γιατί αναδημοσιεύεται): στην ηλεκτρονική του εκδοχή έχει ημερομηνία 15 Ιουλίου 2009! Αν ξέρει κανείς τι γράφει και ξαναγράφει για τα πανεπιστήμια η κ. Τριανταφύλλου, καμία έκπληξη: μια "ανάλυση" μονοδιάστατη, έντονα προκατειλημμένη, ιδεολογικά φορτισμένη ως εκεί που δεν παίρνει, φωνασκεί και κάνει την τρίχα τριχιά για να καταπιεί, προφανώς, ευκολότερα την κάμηλο (ο κώνωψ περισσεύει εδώ). Στη βάση της "κριτικής" της, κάθε συζήτηση για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ γίνεται απλό προκάλυμμα για την εφαρμογή αυταρχικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Όποιος και όποια αντέχει, ας συγκρίνει τα δυο κείμενα: νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να αρχίσει να φαίνεται επιτέλους, στο θέμα των πανεπιστημίων, όχι μόνο η άβυσσος που χωρίζει αυτά τα συγκεκριμένα κείμενα, αλλά και η άβυσσος που χωρίζει γενικότερα την κριτική σκέψη από την ιδεοληψία.