Α, λεξιλογείς. ΟΚ.
Αγαπητέ skol σε ευχαριστώ που επανήλθες. Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν έχω αναφερθεί πουθενά στο κείμενο του Βουλαρίνου, δεν το θεώρησα και τίποτε φοβερό. Δεν το σχολίασα καν δυο μηνες που καθόταν ήσυχο μέχρι που ήρθε ο περαστικός να ανοίξει συζήτηση. Αντίθετα, το κείμενο των Τσούκα-Μουτσόπουλου (τελικά) μού άναψε όλα τα λαμπάκια επειδή ήταν κείμενο από αυτά που θεωρώ ανούσια.Δεν ξέρω αν κάνω καλά που επανέρχομαι αλλά επειδή από όσο σας γνωρίζω μέσα από τα κείμενά σας στη Λεξιλογία (σε άλλα νήματα...) πραγματικά σας έχω σε μεγάλη εκτίμηση, δεν θέλω να μείνει η εντύπωση ότι ήθελα να δυναμιτίσω το κλίμα και να αποφύγω τον (δίκαιο; έντιμο μάλλον -άλλη μια ρετσινιά, ας είναι) διάλογο.
Αν αυτό το έγραψες με αφορμή την δικιά μου παρέμβαση εδώ, πραγματικά θα ήθελα να μου πεις σε ποιο σημείο πιστεύεις ότι πρόταξα ή άφησα να φανεί τόσο έντονα η κομματική μου ταυτότητα. Θυμίζω ότι προσπάθησα να κάνω κριτική σε ένα κείμενο το οποίο είναι καταγγελτικό προς ένα απροσδιόριστα μεγάλο κομμάτι πολιτών (η λίστα αρχίζει με αυτούς "που δεν φορούσαν τη μάσκα όπου και όσο έπρεπε") από όλο το πολιτικό φάσμα.Δεν σε συμφέρει να έχεις γνώμη και με βάση αυτήν να ψηφίζεις - το ιδανικό είναι να ψηφίζεις και με βάση την ψήφο σου να σχηματίζεις γνώμη.
Στο μεταξύ ο Βουλαρίνος κράζει την κυβέρνηση με διάφορες ευκαιρίες, όπως κράζει και την αντιπολίτευση. Κι αυτό το έκανε κι όταν η αντιπολίτευση ήταν κυβέρνηση και η κυβέρνηση αντιπολίτευση.
Δίνεται η εντύπωση, αν κρίνει κανείς από δημοσιεύματα, ότι είτε υπάρχει ένα ευρύτερο πρόβλημα ως προς τον σωστό τονισμό του ονόματός του είτε άλλαξε ο ίδιος τονισμό στο όνομά του κάποια στιγμή. Πάντως, ο ίδιος φαίνεται να προτιμά το Βουλαρίνος τώρα.Μια μικρή παρατήρηση: Βουλαρίνος λέγεται, όχι Βουλαρινός.
Λίγο απίθανο φαίνεται να άλλαξε ο ίδιος τονισμό, δεδομένου ότι στην Ελλάδα οι αλλαγές στο όνομα απαιτούν δικαστικές αποφάσεις.Δίνεται η εντύπωση, αν κρίνει κανείς από δημοσιεύματα, ότι είτε υπάρχει ένα ευρύτερο πρόβλημα ως προς τον σωστό τονισμό του ονόματός του είτε άλλαξε ο ίδιος τονισμό στο όνομά του κάποια στιγμή. Πάντως, ο ίδιος φαίνεται να προτιμά το Βουλαρίνος τώρα.