Μεταφραστές για τον ΕΟΦ

Zazula

Administrator
Staff member
Νομίζω όλες οι εταιρίες κούριερ δέχονται εντολή για παράδοση σε συγκεκριμένες ώρες, με πρόσθετη χρέωση.
 

Gogarika

New member
Εντάξει, το έστειλα με τη διαβεβαίωση πως θα το παραδώσουν αύριο πριν από τις 11. Η κοπέλα στο τηλέφωνο δεν ήταν και τόσο εξυπηρετική, αλλά η συνάδελφός της από κοντά μου είπε ό,τι κι εσείς. Οπότε, όλα καλά. Σας ευχαριστώ για τη γρήγορη απόκριση! Και καλή επιτυχία, AoratiMelani! :)
 

EleniD

New member
Καλημέρα σε όλους!
Ωραία, στείλαμε τα χαρτιά μας, τα βιογραφικά και τις προσφορές μας, άντε κάναμε και το δοκιμαστικό. Έχει κανείς νέα;
 

Gogarika

New member
Καλημέρα!
Εγώ προσωπικά, όχι. Και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ιδέα πώς θα ενημερωθούμε: προσωπικά, με email, τηλεφωνικά, θα αναρτηθεί κάπου online η απόφαση; Δεν ξέρω... είναι και η πρώτη φορά που συμμετέχω έτσι σε διαγωνισμό με οικονομική προσφορά, κλπ. Ίσως να είναι πολύ σύντομα, απ' την Παρασκευή ως σήμερα.
 

EleniD

New member
Ναι, μάλλον είναι νωρίς. Κι εγώ πρώτη φορά το έκανα και για να είμαι ειλικρινής έχω στο μυαλό μου τα διαπλεκόμενα - δεν γίνεται να μην τα έχω! Αν όμως κρίνουμε από το πόσο γρήγορα έστειλαν τα δοκιμαστικά... πιστεύω μέσα στην εβδομάδα θα ξέρουμε.
 
Μέχρι τώρα ήταν το εύκολο κομμάτι, τώρα πρέπει να αξιολογήσουν τα (πολλά, όπως λένε) δοκιμαστικά, να το συζητήσουν, να αποφασίσουν, να κοινοποιήσουν την απόφαση, να εγκριθεί η κοινοποίηση της απόφασης, να πρωτοκολληθεί η έγκριση της κοινοποίησης της απόφασης της συζήτησης (:)) - ε, θα αργήσουν λίγο.
 

EleniD

New member
Άραγε, πόσα δοκιμαστικά έστειλαν; Στο δικό μου ήταν περίπου άλλα δεκαπέντε ονόματα...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Και τώρα, θα προχωρήσουμε στο κλασικό αίνιγμα: Γερανοί πολλοί πετούσαν....
 
Εκείνος ξέρει ποιος είναι...:p

...κι έχει αφήσει σχόλιο στο παρόν νήμα, δύο σχόλια πάνω από το προηγούμενο δικό μου.
Α, και το όνομά του αρχίζει από d και τελειώνει σε harvatis.

:whistle:Ποιος είναι;
 

EleniD

New member
Άντε να συνεχίσουμε με γρίφους και αινίγματα :)
Υπήρχε κάτι που να σας δυσκόλεψε περισσότερο; Για μένα μακράν ήταν το patent central venous or arterial catheter, στις αντενδείξεις...
 
Για το patent μπορείς να πεις και βατός και ανοικτός, τα υπόλοιπα είναι απλά.

Εγώ δεν ήξερα τι να διορθώσω και τι να αφήσω στα κείμενα προς έλεγχο: τι κάνατε με το «alkali-labile sites»;
 

EleniD

New member
Βατός είπα, αλλά δεν το ήξερα καθόλου σαν όρο, το βρήκα με πολύ ψάξιμο.
Το έβαλα νομίζω αλκαλικές ασταθείς θέσεις, εσύ;
 
Έτσι το είχαν και αυτοί, αλλά το πήρα για λάθος και έγραψα «θέσεις ασταθείς σε αλκαλικό περιβάλλον».
 
Καλός είσαι. Εγώ έβαλα "θέσεις χημικά ασταθείς παρουσία βάσεων" αλλά το δικό σου είναι καλύτερο.
Το patent το έβαλα "ανοικτός".
 
Όλοι σωστοί ήμαστε, και υποπτεύομαι ότι όλα τα δοκιμαστικά θα είναι λίγο-πολύ παρόμοια. Πώς ξεχωρίζεις τον καλύτερο σ' αυτή την περίπτωση; (Ξέρω, θα μετρήσει η προσφορά, αλλά αυτό με κάνει να αισθάνομαι ότι το δοκιμαστικό ήταν λίγο άσκοπο :-( ).
 

EleniD

New member
Η προσφορά σίγουρα θα παίξει το μεγαλύτερο ρόλο στο τέλος.
Εκτός κι αν, όπως είπε μια φίλη, υπάρχει ήδη γνωστός/φίλος/δικός "μας" υποψήφιος, ο οποίος θα έπαιρνε έτσι κι αλλιώς τη δουλειά, οπότε τα υπόλοιπα είναι για τα μάτια του κόσμου. Η αλήθεια είναι πως προσωπικά εξακολουθώ να παραμένω αφελής και να μην το πιστεύω. Αυτός είναι κυρίως ο λόγος που θα ήθελα να μάθω αν έχει πάρει κάποιος από εμάς ή κάποιος γνωστός μας τη θέση, γιατί θα ήθελα, ανεξάρτητα από το αν θα είμαι εγώ ή άλλος/άλλη συνάδελφος, να είναι μια αξιοκρατική διαδικασία ή έστω υποκειμενική με τα δικά τους κριτήρια, αλλά να υπάρχει πραγματικά επιλογή.
 
(Ξέρω, θα μετρήσει η προσφορά, αλλά αυτό με κάνει να αισθάνομαι ότι το δοκιμαστικό ήταν λίγο άσκοπο .
Και όχι μόνο αυτό, αλλά μας βάζει και σε μια διαδικασία να υποτιμήσουμε τη δουλειά μας (δηλαδή να ρίξουμε την τιμή) προκειμένου να έχουμε δουλειά.
θα ήθελα, ανεξάρτητα από το αν θα είμαι εγώ ή άλλος/άλλη συνάδελφος, να είναι μια αξιοκρατική διαδικασία ή έστω υποκειμενική με τα δικά τους κριτήρια, αλλά να υπάρχει πραγματικά επιλογή.
Κι εγώ το ίδιο.
 

SBE

¥
Δεν έχω πρόχειρα τα βιβλιογραφικά στοιχεία. υπάρχει πάντως ένα μικρο και πολύ καλό βιβλιαράκι με τίτλο νομίζω Auctions. Είναι βιβλίο που διδάσκεται στα πανεπιστήμια και εξαιρετικό ανάγνωσμα για όσους θέλουν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς, καθώς εξηγεί αναλυτικά όλες τις μεθόδους επιλογής. Γιατί το αναφέρω; Γιατί απ΄τη στιγμή που υπάρχει δοκιμασία ο διαγωνισμός δεν είναι αμιγώς μειοδοτικός.
Δεν επεκτείνομαι, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι πάντα όσο μαύρα φαίνονται τα πράγματα. Αλλά θα επαναλάβω όποιος είναι πιο έμπειρος στην σύνταξη της προσφοράς έχει πλεονέκτημα.
 
Top