Τον τίτλο τον εμπνεύστηκα από τα sound bites, τις σύντομες δηλώσεις των πολιτικών ή τα αποσπάσματα από μια ομιλία ή μια συνέντευξη που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για να καλύψουν τις ανάγκες της ενημέρωσης. Τα αποσπάσματα αυτά, όσο ζουμερά κι αν είναι, δεν μπορούν να σου δώσουν την εικόνα ή την απόλαυση ολόκληρου του εδέσματος (ή την απόλυτη βαρεμάρα που θα μπορούσε να προκαλέσει, ενδεχομένως, με την κοινοτοπία του). Πάντως, από τα παλιά έχω ταυτίσει τα sound bites με τα κοψίδια και την εικόνα πασχαλινού αρνιού στη σούβλα, όπου στέκεσαι παραδίπλα και τσιμπολογάς. Από αυτά τα κοψίδια δεν απέχει πολύ η φιλοσοφία των αποφθεγματικών tweets, που επιδιώκουν να συνοψίσουν σοφές σκέψεις και ευφυολογήματα σε λιγότερο από 140 χαρακτήρες.
Συχνά πέφτω επάνω σε πολύ διασκεδαστικά tweets αλλά και σε προτάσεις μέσα σε μεγαλύτερα κείμενα που έχουν μια αξιοσημείωτη αυτοτέλεια. Επειδή εγώ τουλάχιστον νιώθω την επιθυμία να τα μοιραστώ μαζί σας, ξεκινάω αυτό το νήμα και ελπίζω ότι θα το πλουτίζει και η συμμετοχή σας. Άλλωστε, ένα ευφυολόγημα μπορεί να παραπέμπει στο τίποτα (εδώ σκεφτόμουν τον εκπρόσωπο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού), αλλά μπορεί να παραπέμπει και σε κάποιο γενικότερα ενδιαφέρον κείμενο. Ας τσιμπολογήσουμε λοιπόν.
Συχνά πέφτω επάνω σε πολύ διασκεδαστικά tweets αλλά και σε προτάσεις μέσα σε μεγαλύτερα κείμενα που έχουν μια αξιοσημείωτη αυτοτέλεια. Επειδή εγώ τουλάχιστον νιώθω την επιθυμία να τα μοιραστώ μαζί σας, ξεκινάω αυτό το νήμα και ελπίζω ότι θα το πλουτίζει και η συμμετοχή σας. Άλλωστε, ένα ευφυολόγημα μπορεί να παραπέμπει στο τίποτα (εδώ σκεφτόμουν τον εκπρόσωπο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού), αλλά μπορεί να παραπέμπει και σε κάποιο γενικότερα ενδιαφέρον κείμενο. Ας τσιμπολογήσουμε λοιπόν.