rogne
¥
Παραθέτω στη συνέχεια το κείμενο μιας επιστολής της ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ. που στάλθηκε στον ΣΜΕΔ και κυκλοφόρησε στα μέλη του:
Πολλά θα μπορούσα να σχολιάσω, αν είχα περισσότερο χρόνο. Ας πω μόνο ότι η επίκληση αυτών των μυστήριων "διατάξεων περί ελευθέρου [sic] ανταγωνισμού", που είναι, φαίνεται, ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε νομιμότητας στον κόσμο της ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ., εμένα μου λέει πολλά σχετικά με το ποιοι θέλουν πάση θυσία να συμπιέσουν τις αμοιβές μας, παραθέτοντας τσάτρα-πάτρα ως επιχειρηματολογία (ένας θεός να την κάνει) όποια νεοφιλελεύθερη παρλάτα μπορούν να θυμηθούν, αντί να πουν αυτό που πραγματικά εννοούν: "φαγωθείτε μεταξύ σας, και όποιος μειοδοτήσει θα πάρει τελικά τα ψίχουλα που του επιφυλάσσουμε". Και μην ξεχάσω να προσθέσω πόσο αστείο να είναι να μιλάει για "παρανομίες" μια Ένωση της οποίας ο ταμίας μόλις καταδικάστηκε για οικονομικά εγκλήματα...
Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2013
Προς: Σύλλογο Μεταφραστών, Επιμελητών, Διορθωτών
Θέμα: Καθορισμός κατώτατων αμοιβών
Λάβαμε γνώση της από 14.10.2013 απόφασής σας περί καθορισμού κατώτατων αμοιβών μετάφρασης, επιμέλειας, διόρθωσης. Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός ότι ο καθορισμός κατώτατων τιμών από συλλογικά όργανα, όπως ο Σύλλογός σας, είναι παράνομος και αντιβαίνει τις διατάξεις περί ελευθέρου ανταγωνισμού.
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. της ΕΝΕΛΒΙ
Αθανάσιος Ψυχογιός, Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Γενικός Γραμματέας
Ιωάννης Κωνστανταρόπουλος, Αντιπρόεδρος
Νίκος Καρατζάς, Ταμίας
Στέφανος Πατάκης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας
Πολλά θα μπορούσα να σχολιάσω, αν είχα περισσότερο χρόνο. Ας πω μόνο ότι η επίκληση αυτών των μυστήριων "διατάξεων περί ελευθέρου [sic] ανταγωνισμού", που είναι, φαίνεται, ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε νομιμότητας στον κόσμο της ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ., εμένα μου λέει πολλά σχετικά με το ποιοι θέλουν πάση θυσία να συμπιέσουν τις αμοιβές μας, παραθέτοντας τσάτρα-πάτρα ως επιχειρηματολογία (ένας θεός να την κάνει) όποια νεοφιλελεύθερη παρλάτα μπορούν να θυμηθούν, αντί να πουν αυτό που πραγματικά εννοούν: "φαγωθείτε μεταξύ σας, και όποιος μειοδοτήσει θα πάρει τελικά τα ψίχουλα που του επιφυλάσσουμε". Και μην ξεχάσω να προσθέσω πόσο αστείο να είναι να μιλάει για "παρανομίες" μια Ένωση της οποίας ο ταμίας μόλις καταδικάστηκε για οικονομικά εγκλήματα...