Είπα να μην το σχολιάσω, αλλά το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ.Όσο για την υπόθεση, πέφτω από τα σύννεφα για το ποσά που αναφέρονται, τόσο ψιλικατζήδες είμαστε;
Είπα να μην το σχολιάσω, αλλά το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ.Όσο για την υπόθεση, πέφτω από τα σύννεφα για το ποσά που αναφέρονται, τόσο ψιλικατζήδες είμαστε;
Εννοείται ότι οι εξωτερικοί συνεργάτες θα πρέπει να υπογράφουν και NDA και Data processing agreement, καθώς για σκοπούς GDPR αποτελούν υποεκτελούντες την επεξεργασία. Δυστυχώς δεν το θεωρώ καθόλου αυτονόητο για το ΥΠΕΞ. Όσο για το αρχείο πάει μακριά η βαλίτσα, καθώς άντε και κάνεις όταν απαιτηθεί ανωνυμοποίηση του αρχείου ή διαγραφή κτλ. Τις μνήμες τι τις κάνεις;Εμένα μου έρχονται και άλλα ερωτήματα.
Μπορεί ένας μεταφραστής να διατηρεί αρχείο με τις μεταφράσεις που κάνει στις οποίες περιλαμβάνονται προσωπικά δεδομένα ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες; Φαντάζομαι ναι. GDPR?
Από την άλλη, γιατί δεν μεταφράζονται τα έγγραφα όπως έρχονται, αφού είναι επίσημη επικοινωνία;
Και φυσικά, Παλ, εννοείται ότι θα τραβιέται η μεταφράστρια γιατί σιγά μην την σκεφτεί κανένας.
Όσο για την υπόθεση, πέφτω από τα σύννεφα για το ποσά που αναφέρονται, τόσο ψιλικατζήδες είμαστε;
Μα εννοείται ότι το είχε δει και η Τουλουπάκη, αφού η Τουλουπάκη είχε στα χέρια της τις εκθέσεις του FBI και δεν τις παρέδιδε ισχυριζόμενη ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε νομική διαδικασία. Ο Αγγελής ήταν αυτός που υπέβαλε τις εκθέσεις, και όχι για τους σκοπούς του "σκανδάλου", αλλά για τους σκοπούς της "σκευωρίας". Το θέμα μας δεν είναι αν αυτά ήταν γνωστά ή όχι -παρόλο που ο Άδωνις έσκιζε τα ιμάτιά του ότι οι εκθέσεις δεν αναφέρονται σε πολιτικά πρόσωπα- γιατί όλος ο αριστερός Τύπος τα αναφέρει εδώ και δύο χρόνια ενώ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΝΔ τα αμφισβητούν. Το θέμα είναι ότι διατάχθηκε νέα μετάφραση η οποία *μπήκε στη δικογραφία της σκευωρίας παραποιημένη*. Και το ειδικό δικαστήριο δεν θα εκδικάσει βάσει του δημοσιεύματος της Αυγής, αλλά βάσει των σχετικών της δικογραφίας και των μαρτυρικών καταθέσεων. Ναι ή όχι;Επίσης, το έγγραφο το είχε δει μέχρι και η Αυγή το 2020, αλλά ΚΑΙ η Τουλουπάκη, αλλά η Τουλουπάκη καταγγέλλει σκευωρία απόκρυψης ονομάτων, θα μας τρελάνουν μου φαίνεται:
"Τα δύο έγγραφα που κατέθεσε ο Ι. Αγγελής στην Προκαταρκτική Επιτροπή είναι πανομοιότυπα. Το ένα εστάλη στην Ελένη Ράικου όταν ήταν εισαγγελέας Διαφθοράς, στις 29 Δεκεμβρίου 2016, και το δεύτερο εστάλη στη νυν εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στις 25 Μαΐου 2017".
https://www.avgi.gr/politiki/356592...ne-tois-metritois-kybernitikoys-axiomatoyhoys
8) Τελικώς, ασκήθηκε μια άνευ προηγουμένου – ίσως και για τα διεθνή δικαστικά χρονικά- ποινική δίωξη, όχι από τη δικαστική εξουσία, αλλά από το κοινοβούλιο, εις βάρος όλων των εισαγγελέων διαφθοράς, δηλ. εμού και των συναδέλφων μου, καθώς και δημοσιογράφων, με βαρύτατες κατηγορίες, όπως αυτή της κατάχρησης εξουσίας και της εγκληματικής οργάνωσης.
9) Η δίωξη αυτή εναντίον μας ασκήθηκε από μη φυσικό δικαστή, χωρίς καμία προδικασία και κατά παράβαση του ne bis in idem.
Πρόσφατα, επίσης, κληθήκαμε σε απολογία χωρίς καν μέσα στη δικογραφία να έχει συμπεριληφθεί παρά τα σχετικά επίμονα αιτήματά μας, η βασική δικογραφία της Novartis, την οποία εμείς ερευνούσαμε και από την οποία περίτρανα αποδεικνύεται η αθωότητά μας.
Να σημειώσω επιπλέον ότι μας δόθηκε προθεσμία για απολογία μόλις 15 ημερών, όταν η δικογραφία αριθμεί περί τις 300.000 σελίδες!
Όλι, είναι σαφές ότι η Τουλουπάκη θεωρεί τον εαυτό της θύμα δικαστικών διώξεων και αμύνεται ανάλογα. Όμως δεν καταλαβαίνω γιατί απευθύνεται στο άσχετο Ευρωκοινοβούλιο (!!) και όχι σε ευρωδικαστικές αρχές με περίεργα μισόλογα όπως αυτά τα δυο που διάλεξα πιο πάνω και σχολιάζω στη συνέχεια. Ή ίσως καταλαβαίνω: επειδή στο ΕΚΒ θα πάρει την επιστολή κάποιος φιλικά της προσκείμενος Ε/Β, θα κάνει μια ερώτηση, θα την ανεβάσει σε τουήτ, και θα την δούμε την επόμενη μέρα σε πρωτοσέλιδα στην Αθήνα, ξαναμασημένα όλα αυτά, με τίτλους όπως «στο ΕΚΒ το σκάνδαλο της δίωξης Τουλουπάκη».
(Δεν είναι φανταστικό σενάριο, είδαμε τον μηχανισμό πρόσφατα με το ανέκδοτο για τη «Διεθνή Ελευθεροτυπία».)
Όμως, ειλικρινά:
Της άσκησε η Βουλή (ως κοινοβουλευτική αρχή, όπως αφήνει να εννοηθεί) ποινική δίωξη; Σοβαρά, τώρα; Δεν ξέρει το σύνταγμα και το πότε λειτουργεί η Βουλή δικαστικά;
Η δικογραφία που αριθμεί 300.000 σελίδες δεν είναι αυτή που είχε στα χέρια της επί Ψ χρόνια; Θα βρει κάτι που της είχε διαφύγει; Το 15νθήμερο δεν της δίνεται για να απολογηθεί για τον φάκελο Νοβάρτις αλλά για ένα συγκεκριμένο ζήτημα: το θέμα του προστατευόμενου μάρτυρα και αν γνώριζε ότι κακώς χαρακτηρίστηκε ως τέτοιος.
Τέλος, για να μην ακούσω και την άλλη τσιχλόφουσκα: Σκάνδαλο Νοβάρτις προφανώς και υπήρξε. Παγκόσμιο. Όπου εμπλέκονταν χιλιάδες γιατροί, φαρμακοποιοί, συνεδριομάνατζερ, πλασιέ, μέλη τεχνικών επιτροπών και όλα όσα έχουν έχει αποδειχτεί σε άλλες χώρες. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα όπου η έρευνα δεν στράφηκε προς αυτές τις κατευθύνσεις αλλά προς την «αποκάλυψη των αρχισυνωμοτών», δηλαδή αντίπαλων πολιτικών προσώπων, με αποτέλεσμα γελοίες κατηγορίες όπως και κατά υπηρεσιακού π/θ και την παρέλευση όλων των προθεσμιών για τη δίωξη «απλών» πολιτών. Από όλη την ιστορία, έχει απομείνει ότι κάποιος λίγδας δήλωσε έναντι αμοιβής στο FBI ότι ο Λοβέρδος δωροδοκήθηκε με 20.000 και ο λίγδας πήρε παρανόμως καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα ενώ η μαρτυρία του δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί υπόψη εξαρχής σύμφωνα με το δικό μας δίκαιο, και πάνω σε αυτή τη μαρτυρία στήθηκε ένα ολόκληρο θέατρο με τις δέκα κάλπες κλπ κλπ.
Όμως στην Ελλάδα δεν μπορείς να παίρνεις λεφτά για να καταγγείλεις κάποιον και να μένεις κρυφός. Και σε αντίθεση με το αμερικανικό σύστημα, θεωρώ το δικό μας πιο σωστό.
(1) Πολύ σωστά τα είπα (και δεν νομίζω ότι σου μίλησα ποτέ με τέτοιο τόνο).Άστα, Ντοκ, δεν μας τα λες σωστά:
Θεωρώ όμως πρωτοφανές σε μια χώρα δικαίου να διώκονται δικαστικοί λειτουργοί και δημοσιογράφοι γιατί διερεύνησαν μια υπόθεση. Μην ξεχνάμε ότι 7 υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο ακριβώς γιατί δεν βρέθηκαν στοιχεία.
Λυπάμαι που σε κακοκάρδισα, δεν ήταν πρόθεσή μου.(1) Πολύ σωστά τα είπα (και δεν νομίζω ότι σου μίλησα ποτέ με τέτοιο τόνο).
από τα πρασινούλια που ανέβασες, δεν κατέλαβα πού παραπέμπει η Βουλή την Τουλουπάκη.
(2) Οι δημοσιογράφοι δεν διώκονται επειδή διερεύνησαν την υπόθεση αλλά επειδή συμμετείχαν εξωδημοσιογραφικά. Εκτός αν ζούμε σε άλλη χώρα.
Αλλά ναι, για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας, εγώ θα σταματήσω εδώ και θα περιμένω τις εξελίξεις.
Δε νομίζω ότι μαλλιοτραβήχτηκε κανείς, και το επίπεδο της συζήτησης ήταν αρκετά υψηλό, νομίζω. Κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και τεκμηριωμένες εκατέρωθεν, ούτε νομίζω ότι έγραψα κανένα μανιφέστο, Νίκελ. Ωστόσο από μέρους μου η συζήτηση εξαντλήθηκε και εννοείται δεν έχουμε λόγο να χαλάμε τις καρδιές μας.Πίσω στα γλωσσικά γρήγορα προτού αρχίσουμε να μαλλιοτραβιόμαστε. Αφήστε, έχουμε το Facebook για να γράφει ο καθένας τα πολιτικά μανιφέστα του.
Αλλοίωση (όχι από υπάλληλο υπουργείου) ενός εγγράφου που είναι γνωστό από παλιά και υπάρχει παραπάνω από μία φορά στη δικογραφία. Ευθύνες για την αλλοίωση μπορεί να αναζητηθούν και να επιβληθούν κυρώσεις. Σε τι αλλάζει αυτό τα πολιτικά δεδομένα δεν καταλαβαίνω. Ανατρέπεται ο πολιτικός χαρακτήρας της υπόθεσης (δίωξη κατά δέκα πολιτικών αντιπάλων χωρίς στοιχεία);Μα δεν είναι πολιτικό γεγονός η αλλοίωση, από υπαλλήλους υπουργείου, ενός εγγράφου δικογραφίας που αφορά πολιτικά πρόσωπα;