Εσιόδοξα μυνήματα

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Για τη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσουφζάι (ή Γιουσαφζάι), που αποπειράθηκαν να σκοτώσουν οι Ταλιμπάν:

In the days immediately following the attack, she remained unconscious and in critical condition, but later her condition improved enough for her to be sent to a hospital in the United Kingdom for intensive rehabilitation.
http://en.wikipedia.org/wiki/Malala_Yousafzai

Σήμερα στο in.gr:


Χιλιάδες Βρετανοί θέλουν υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης τη 15χρονη Μαλάλα Γιουσουφζάι
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Εκστρατεία υπέρ της υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης της 15χρονης Πακιστανής Μαλάλα Γιουσουφζάι, που μάχεται για το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση και η οποία τραυματίστηκε σοβαρά όταν πυροβολήθηκε από τους Ταλιμπάν, έχει ξεκινήσει στη Βρετανία. Ήδη, οι υποστηρικτές του αιτήματος ξεπερνούν τους 60.000.

Επικεφαλής της εκστρατείας είναι η ακτιβίστρια Σαχίντα Σουντχάρι, η οποία απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και άλλους ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης να ορίσουν ως υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης τη νεαρή Μαλάλα. Ανάλογες εκστρατείες έχουν ξεκινήσει στον Καναδά, τη Γαλλία και την Ισπανία.

«Η Μαλάλα δεν είναι μόνο μια νεαρή κοπέλα, αλλά αντιπροσωπεύει όλες τις γυναίκες οι οποίες στερούνται εκπαίδευσης εξαιτίας του φύλου τους. Υπάρχουν κορίτσια, όπως η Μαλάλα, στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο. Ήμουν κι εγώ ένα από αυτά» δήλωσε στον Guardian η Σουντχάρι, σημειώνοντας:

«Ξεκίνησα αυτή την εκστρατεία γιατί πιστεύω ότι το Νόμπελ Ειρήνης στην Μαλάλα θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί και στηρίζει όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση».

Σύμφωνα με τον Guardian, η Σουντχάρι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο σε ηλικία 16 ετών και χωρίς τη θέλησή της μεταφέρθηκε στο Πακιστάν για να παντρευτεί. Επέστρεψε κρυφά στη Βρετανία και στα 28 της χρόνια αποφάσισε να συνεχίσει το σχολείο. Έχει δημιουργήσει, επίσης, ένα δίκτυο για την υποστήριξη γυναικών που βιώνουν αντίστοιχα προβλήματα.

Η ιστορία της Μαλάλα Γιουσουφζάι συγκλονίζει όλο τον κόσμο. Μετά τον τραυματισμό της η 15χρονη μεταφέρθηκε στη Βρετανία και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Οι γιατροί εκτιμούν ότι ξεπέρασε τον κίνδυνο.

Ο ΟΗΕ κήρυξε τη 10η Νοεμβρίου ως «Ημέρα της Μαλάλα» και με αυτή την αφορμή η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι όσες φτωχές οικογένειες αποφασίσουν να στείλουν τα παιδιά τους στο δημοτικό σχολείο θα λαμβάνουν ειδικό επίδομα 2 δολαρίων μηνιαίως.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα και τη Βρετανία και τα κονδύλια θα διατίθενται μέσω του κυβερνητικού προγράμματος Στήριξης Εισοδήματος Μπεναζίρ, που έχει καταρτισθεί για να καταβάλει μικρά επιδόματα σε αναξιοπαθούσες οικογένειες. Οι οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ήδη λαμβάνουν 10 δολάρια μηνιαίως για τις βασικές δαπάνες τους.

Το Σάββατο μετέβη στο Πακιστάν ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την εκπαίδευση και πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος παρέδωσε στον Πακιστανό πρόεδρο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι μια αίτηση που έχουν υπογράψει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπέρ της Μαλάλα και των 32 εκατομμυρίων κοριτσιών σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

«Είμαι εδώ για να πω ότι η διεθνής κοινότητα (…) επιθυμεί να εργαστεί για να υποστηρίξει εσάς στο Πακιστάν στην προσπάθειά σας να αντιμετωπίσει την οικογενειακή φτώχεια και να διασφαλίσει ότι κάθε παιδί θα μπορεί να φοιτήσει σε σχολείο» δήλωσε ο Μπράουν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ.


http://www.guardian.co.uk/world/2012/nov/09/nobel-peace-prize-malala-yousafzai
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Τέσσερις έφηβες από τη Νιγηρία, ηλικίας από 14 έως 15 χρονών (θέ μου, πόσο ακόμα να χαρώ με αυτήν την πρόταση; Τέσσερα μικρά κορίτσια από μια αφρικανική χώρα!) έφτιαξαν μια ηλεκτρογεννήτρια που δουλεύει με ούρα. 1 λίτρο ούρα, σου λέει, δίνει 6 ώρες ρεύμα.

Προς απαισιόδοξους που βλέπω να 'ρχονται με «ναι, μεν αλλά»: σας παρακαλώ, γράψτε κατευθείαν στα Εφήμερα, να με γλιτώσετε και από τη μεταφορά :)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εντάξει, έχω διάφορες ενστάσεις, αλλά το πιο διασκεδαστικό είναι ότι κάποια στιγμή στη συζήτηση του προϋπολογισμού αυτές τις μέρες, έπιασε το αφτί μου τον Βενιζέλο να λέει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει σπουδαίος παραγωγός υδρογόνου. Το λέει επειδή έχουμε τόσο (θαλασσινό) νερό γύρω μας, υπέθεσα. Τώρα, όμως, αναρωτιέμαι...:sneaky::inno::rolleyes:
 

nickel

Administrator
Staff member
Θα υπάρξει και σύνθημα «Υδρογονάνθρακες ο θησαυρός»;
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Για να μη μαυρίζω μόνο:

Η Ελλάδα στη Formula 1!

Μία όγδοη θέση στη Formula 1 είναι ούτως ή άλλως τεράστια επιτυχία, αλλά όταν είναι από ομάδα που προέρχεται από την Ελλάδα της κρίσης ακόμη περισσότερο.

Οι μαθητές του Λυκείου Αυγουλέα - Λιναρδάτου, από το Περιστέρι, όχι μόνο πέτυχαν τον 9ο καλύτερο χρόνο στην παγκόσμια σχολική F1, αλλά η ομάδα τους Ground Force Project απέσπασε και το βραβείο καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας και το πρώτο βραβείο για την καλύτερη χρήση των social media στο παγκόσμιο του Άμπου Ντάμπι, για να καταλάβουν τελικά την όγδοη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Η σχολική F1 είναι ένας διεθνής μαθητικός διαγωνισμός, όπου οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μοντέλα αγωνιστικών αυτοκινήτων της F1, οργανώνουν την "εργοστασιακή" τους ομάδα σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στα οικονομικά της, και βέβαια μετέχουν σε Γκραν Πρι με τα μονοθέσια - μινιατούρες, που φτάνουν ταχύτητες μέχρι και 80 χλμ / ώρα.

Τώρα, η Ground Force Project ετοιμάζεται πυρετωδώς να υπερασπίσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας απέναντι σε δεκάδες νέες ομάδες που ασχολούνται με το σπορ και ελπίζουν να της κλέψουν τα πρωτεία. Και αυτό γιατί η επιτυχία των νεαρών μαθητών από τη Δυτική Αττική άνοιξε την όρεξη σε πολλούς ακόμη, έτσι φέτος η συμμετοχή θα είναι πολλαπλάσια και οι απαιτήσεις πολύ υψηλότερες. Απαιτήσεις αθλητικές, επιστημονικές- με συμμετοχή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Εθνικού Μετσοβίου
Πολυτεχνείου - και μάνατζμεντ: μια μικρογραφία του κόσμου της F1, που η νικήτρια ομάδα του πανελλήνιου διαγωνισμού θα έχει την ευκαιρία να ζήσει στον τελικό, που φέτος θα γίνει στο Τέξας.
...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Jack Thomas Andraka (born in 1997) is an inventor, scientist and cancer researcher. [...] (Wikipedia)


Αισιόδοξο όχι μόνο για το μήνυμα, αλλά για το ζωντανό πρόσωπο μιας δημιουργικής νέας γενιάς.

Είχα δει την είδηση πριν από μερικές ημέρες (ξεκινήστε από το άρθρο στη γουίκη), αλλά τώρα βρήκα και το σχετικό άρθρο εδώ (στη LiFO)
 

bernardina

Moderator
Εκτός του ότι φαίνεται να πλησιάζει η άνοιξη, διάβασα κι αυτό: ΕΕ: Πλήρης απαγόρευση των καλλυντικών που δοκιμάζονται σε ζώα.

Επιτέλους! Κατά σύμπτωση, μόλις χτες το σκεφτόμουν. Με αφορμή αυτό το άρθρο και το βίντεο που ακολουθεί, που με συγκλόνισαν κυριολεκτικά χτες το βράδυ. Πόση αλόγιστη σπατάλη ζωής, πόση βλασφημία απέναντι στη φύση, για πειράματα άχρηστα, ηλίθια, απάνθρωπα, με άλλοθι την επιστήμη.
Δείτε τις αντιδράσεις αυτών των ζώων, που ορισμένα είχαν 50 χρόνια να δουν ουρανό, και κυρίως το βλέμμα τους, κι αν καταφέρετε να μείνετε ατάραχοι...:cry:


 

Zazula

Administrator
Staff member
Η 14χρονη μαθήτρια της Γ' τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης, Ελένη Κέμπσον, κερδίζει διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό τραγουδιού ανάμεσα σε 1.250 άλλα τραγούδια από όλο τον κόσμο.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=348436
 

nickel

Administrator
Staff member
Πάρα πολύ μου άρεσε, ολόκληρο το κομμάτι, και για πολλούς λόγους.
 
Πολύ αισιόδοξο, ειδικά σήμερα, με τις παρούσες συνθήκες. Τέτοια μηνύματα έχουμε ανάγκη. Αυτό με τα μουσουλμανάκια, μού θύμισε κάτι παραπλήσιο. Στην γειτονιά μου μένουν αρκετά Τουρκάκια και έχει πολλή πλάκα να τα βλέπεις τα Χριστούγεννα να λένε τα κάλαντα. Τα βλέπεις και λες "είναι παιδιά". Και χαίρεσαι.-
 
Top