Ελληνοαγγλική & αγγλοελληνική βάση κύριων ονομάτων

Meggie

Member
Καλησπέρα σας. Καλή Χρόνια! Έτσι τα μιλάω γιατί μου βγαίνουν αυθόρμητα. Έχω πάει γυμνάσιο-λύκειο Αμερική! Έτσι και προσπαθήσω να τα πω όπως τα λένε εδώ θα μπερδευτώ. Εδώ μπερδεύομαι όταν ακούω κάποιες λέξεις με αγγλική προφορά 🤣 Μιλάνε λες κι έχουν το στόμα τους γεμάτο λουκούμια, αυτήν την αίσθηση έχω όταν ακούω την βρετανική προφορά.😂
Πέρα από αυτό θεωρώ πως όταν ένας γονιός πληρώνει πρέπει και το παιδί να μαθαίνει σωστά την γλώσσα, όποια κι αν είναι αυτή. Δεν γίνεται να βλέπουμε τηλεόραση και να ακούμε ένα σωρό λέξεις στα αγγλικά και λάθος. Στο κάτω κάτω τι θέλουμε να δείξουμε; Προτιμώ να τα πούμε ελληνικά και να ακουστούν τα ελληνικά παρά τα αγγλικά που θα ειπωθούν και λάθος.
Είμαι από τους ανθρώπους που θεωρώ ότι για να τα μιλήσει σωστά ο Έλληνας θα πρέπει επισήμως να γίνουν δεύτερη γλώσσα. Όπως στις σκανδιναβικές χώρες που τα μιλούν άπταιστα οι περισσότεροι γιατί γίνονται σχεδόν όλα και στις δύο γλώσσες.
Να σας πάω κάπου πιο κοντά, Πολωνία: παιδιά της πρώτης γυμνασίου και τα αγγλικά τους είναι άπταιστα σχεδόν. Τα μαθήματα γίνονται και στις δύο γλώσσες.