Διασκεδάστε και μ' αυτό...

Zann

Member
Η λέξη της μέρας: crotchfruit.

Σήμερα την ανακάλυψα. Αν παραβλέπαμε το ρέτζιστερ, θα λέγαμε. "καρπός της κοιλίας μου". Εκεί που τη διάβασα τη χρησιμοποιούσαν στοργικά, αν και η έρευνα έδειξε ότι έχει αρνητική χροιά: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=crotchfruit

Το ποστάρω εδώ επειδή μου φάνηκε ότι το χιουμοριστικό υπερτερεί του γλωσσικού, εξαιτίας της μέρας που είναι σήμερα!
 
Στερεότυπα στην Ευρώπη

stereotypa.jpg
:clap:
 

nickel

Administrator
Staff member
Δίνει την εντύπωση ότι είναι τρολιά, ιδίως όταν η Γαλλία ψηφίζει ότι λιγότερο και περισσότερο αλαζόνες είναι οι Γάλλοι και στις δύο περιπτώσεις, αλλά έτσι λένε τα ευρήματα του Pew, εδώ.

Ο Μανδραβέλης χτες σχολίασε τα ευρήματα ως προς τον «καλύτερο τρόπο επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων μιας χώρας». Στο «Spend more to stimulate economy» είμαστε οι μόνοι που περνάμε το 50% (56%).


2013-EU-08.png
 
Εάν αυτό είναι αποτέλεσμα έρευνας, κάτι τρέχει με την έρευνα. Δεν γίνεται να συμπίπτει το most με το least. Το ίδιο συμβαίνει και στο most/least trustworthy της Πολωνίας.
 

nickel

Administrator
Staff member
Γιατί όχι; Πόσες φορές θα ακούσεις Έλληνες να λένε ότι είμαστε η καλύτερη χώρα του κόσμου; Και στον επόμενο τόνο να λέμε ότι είμαστε η χειρότερη χώρα του κόσμου; Ε, δεν είμαστε οι μόνοι κυκλοθυμικοί της υφηλίου.
 
Μισό λεπτό, γιατί αυτό είναι διαφορετικό. Δεν μπορεί να έγινε η δημοσκόπηση σε δυο τόνους γιατί ακυρώνεται. Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι γειτονικές. Αν κάποιος σε ρωτήσει "ποιος είναι ο πιο αξιόπιστος" και αμέσως μετά "ποιος είναι ο λιγότερο αξιόπιστος" και απαντήσεις το ίδιο, τότε είσαι ψυχοπαθής, όχι κυκλοθυμικός. Ή τρολάρεις.
 

nickel

Administrator
Staff member
Μα γι' αυτό τα συζητάμε αυτά σε νήμα με τίτλο «Διασκεδάστε και μ' αυτό...». Πόσο σοβαρή είναι η ερώτηση που ζητάει από τον κόσμο να διαλέξει τον καλύτερο τρόπο επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων της χώρας του διαλέγοντας ανάμεσα σε δύο άκρα λες και είναι μονά-ζυγά η οικονομία και όχι μικροδιαχείριση χιλιάδων πραγμάτων σε άψογη ισορροπία;
 

SBE

¥
Για μένα το ότι πρόκειται για χαζομάρα έγινε εμφανές όταν διάβασα ότι οι Βρετανοί θεωρούν ότι είναι most compassionate.
Πιο εκδικητικό λαό δεν έχω γνωρίσει. Βεβαίως πιο ψευτοηθικολόγο λαό επίσης δεν έχω γνωρίσει, οπότε...
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Η έρευνα έγινε από το PEW RESEARCH something και δημοσιεύτηκε στους NY TIMES. Οι απαντήσεις δείχνουν την ανθρώπινη παράνοια.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Γιατί κάνετε σαν να έχει δώσει τις απαντήσεις ΕΝΑ άτομο από κάθε χώρα (οπότε τότε ναι, θα 'χε σχιζοειδή διαταραχή); Έστω ότι 36% των Πολωνών λέει ότι η πιο αξιόπιστη χώρα είναι η Γερμανία, 22% ότι είναι η δεγκζερωποιά κ.ο.κ. Στην επόμενη ερώτηση, με το ποια είναι η λιγότερο αξιόπιστη χώρα, ένα 34% (διαφορετικών) Πολωνών θεωρεί πως αυτή είναι η Γερμανία, ένα 31% κάποια άλλη κ.ο.κ. Επίσης, την ΑΙΣΘΗΣΗ που 'χει ο καθένας αποτυπώνει η έρευνα, όχι το τι πραγματικά μπορεί να ισχύει (άσε που για να πει κάποιος τι πραγματικά ισχύει για λ.χ. την αξιοπιστία, θα πρέπει να έχει δώσει και ορισμό και μονάδα μέτρησης και τρόπο υπολογισμού και πολλά ακόμη — πράγμα αδύνατον). Η έρευνα λοιπόν κάνει αυτό που υπόσχεται: δλδ το να καταγράψει το τι ΝΟΜΙΖΟΥΝ κάποιοι Ευρωπαίοι για τη χώρα τους και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ε ναι, οι Βρετανοί μπορεί να θεωρούν εαυτούς τούς πλέον συμπονετικούς. Κάτι τέτοια, άλλωστε, είναι που δείχνουν πως ρωτήθηκαν κανονικοί άνθρωποι — επειδή ο μέσος άνθρωπος είναι απίστευτα επιεικής με τον εαυτό του, σκληρός με τους άλλους, δεν έχει ουσιώδη επάφή με την πραγματικότητα, διακατέχεται από ισχυρότατες πεποιθήσεις για πράγματα που είναι «seasoned to believe» και λειτουργεί με στερεότυπα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Η έρευνα είναι χρήσιμη για να δούμε διαφορές ανάμεσα στην κοινή γνώμη κρατών και διαφορές/αλλαγές που σημειώνονται με το χρόνο. Δεν διδάσκει τους ερωτώμενους ότι η λύση στα δεινά τους βρίσκεται ή στο δημοσιονομικό συμμάζεμα ή στην κεϊνσιανή απλοχεριά. Οι διαζευκτικές υπεραπλουστεύσεις δεν ξεκινούν από τις έρευνες. Απλώς αναπαράγονται.
 
Γιατί κάνετε σαν να έχει δώσει τις απαντήσεις ΕΝΑ άτομο από κάθε χώρα (οπότε τότε ναι, θα 'χε σχιζοειδή διαταραχή); Έστω ότι 36% των Πολωνών λέει ότι η πιο αξιόπιστη χώρα είναι η Γερμανία, 22% ότι είναι η δεγκζερωποιά κ.ο.κ. Στην επόμενη ερώτηση, με το ποια είναι η λιγότερο αξιόπιστη χώρα, ένα 34% (διαφορετικών) Πολωνών θεωρεί πως αυτή είναι η Γερμανία, ένα 31% κάποια άλλη κ.ο.κ.

Δεν είναι εντελώς απίθανο, είναι όμως πολύ τραβηγμένο. Κι αυτό γιατί θα πρέπει η πλειοψηφία της πρώτης ερώτησης να έχει μοιρασμένες γνώμες στην δεύτερη και η πλειοψηφία της πρώτης να έχει μοιρασμένες γνώμες στην πρώτη. Για να εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ, αν υποθέσεις ότι έχεις 10 άτομα και οι 4 απαντήσουν ότι η Γερμανία είναι η χειρότερη χώρα, οι υπόλοιποι 6 θα πρέπει να έχουν μοιρασμένες γνώμες, ώστε οι 4 να είναι πλειοψηφία. Στην δεύτερη ερώτηση, οι 4 σίγουρα δεν θα απαντήσουν Γερμανία, άρα θα πρέπει 4 άλλοι, που πριν είχαν μοιρασμένες γνώμες, να έχουν τώρα κοινή. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και οι 4 πρώτοι θα πρέπει να έχουν μοιρασμένες γνώμες στην δεύτερη ερώτηση. Όχι αδύνατο, αλλά αρκετά απίθανο και βολικό, ειδικά αν το δείγμα της έρευνας είναι σωστά σταθμισμένο.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Δεν είναι καθόλου τραβηγμένο για τον απλούστατο λόγο ότι δίνει μόνο τον πρώτο — ούτε τον δεύτερο, ούτε τον τρίτο, ούτε τον νιοστό κλπ, ούτε τη διαφορά πρώτου-δεύτερου· και κάλλιστα ο πρώτος μπορεί να έχει βγει σε μια ερώτηση με 22% πιχί. Ειδικά δε για την Πολωνία, υπάρχει προϊστορία στα απωθημένα με τη Γερμανία.
 
Ναι, έχεις δίκιο, δεν δίνει τον δεύτερο. Θα μπορούσε η διαφορά να ήταν πολύ μικρή.
 
Μιας και είχαμε χθες τα των Κωνσταντίνων και Ελενών (σωστά το έγραψα; ), μια διαπίστωση:












Και για όσους δεν πείθονται ότι μοιάζει και τόσο με τον Κωνσταντίνο, όπως ισχυρίζεται η λεζάντα, ιδού μια δεύτερη απόδειξη της βασιλικής καταγωγής του Μάρκου της καρδιάς μας, που αναδεικνύει την ομοιότητά του με μια άλλη εξοχότητα:






 

Zazula

Administrator
Staff member
Αγγελία για πώληση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, την οποία απόλαυσα ιδιαίτερα: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2522230/, αλλά δυστυχώς την διέγραψαν (όμως εγώ είχα προλάβει στο σνάπσοτ!).[...]
To car.gr ανέκαθεν αποτελούσε πεδίο δημιουργικού μάρκετινγκ: http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3695044/

0-100 σε 2,5", 0-200 σε 6", 0-300 τόσο, ροπή τόσο. Είναι το πιο γρήγορο μηχανάκι στον πλανήτη Γη. Σκέψου ότι θα μας πετάς καλαμπόκι στον δρόμο για να μην σε χάνουμε και για να σε ακολουθούμε. Φαντάσου να αλλάζεις τις γυναίκες συνέχεια. Θα έχεις την μία με καυτό σορτσάκι και μπότες πάνω στη μηχανή, θα έχεις την άλλη έτσι, την άλλη γιουβέτσι. Θα πατάς επίτηδες φρένο για να κολλάνε πάνω σου. Θα, θα, θα...
Αυτά μού λέγανε οι φίλοι μου και με έβαζαν στην μπρίζα. Πόσο να αντέξω κι εγώ; Άνθρωπος είμαι, λύγισα, έσπασα κι έτσι λοιπόν ένα πρωινό με όλα αυτά στο μυαλό μου να τριγυρνάνε πήγα και την πήρα. Από την πρώτη κιόλας βδομάδα κατάλαβα ότι είχαν δίκιο σε όλα αυτά που μου έλεγαν, μόνο που είχαν παραβλέψει να μου πούνε όλη την αλήθεια. Ναι μεν βρήκα τη δίμετρη καλλονή, αλλά ταυτόχρονα είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα συμπτώματα. Έτσι λοιπόν και άρχισα τα τρεχάματα σε γιατρούς και εξετάσεις σε καθημερινή βάση. Αυτό έφερε σας αποτέλεσμα μέσα σε σύντομο χρόνικό διάστημα να με πιάσει ένα βράδυ το μωρό μου και να μου πει:
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.»
«Ποια κατάσταση, ματάκια μου;»
«Από τη μέρα που σε γνώρισα όλο εξαφανίζεσαι και έχεις και πολλά προβλήματα.»
«Δηλαδή;» απαντάω.
«Σου μιλάω και μόνο τα μάτια σου κουνάς.»
«Ρε μωρό μου, πονάει ο αυχένας μου από τα ρεπρίζ της μηχανής, μου είπε ο παθολόγος.»
«Ναι, αλλά σε βλέπω και συχνά να φτύνεις κάτω.»
«Ρε καρδιά μου, [μου] φεύγουν και τα σφραγίσματα από τη ροπή της μηχανής, μου είπε ο οδοντίατρος.»
«Και όταν κάθομαι πίσω στη μηχανή και γεμίζω χιόνι, τι, ε;»
«Ρε κορίτσι μου, φεύγει η πιτυρίδα από τα πολλά χιλιόμετρα, μου είπε ο δερματολόγος. Δεν χαίρεσαι τουλάχιστον που σταμάτησα το Ultrex;» της λέω χαμογελώντας.
«Άκου να δεις, Τάσο μου, αν θέλεις ένα τέτοιο πλάσμα δίπλα σου θεϊκό, πρέπει να βάλεις μυαλό. Τι θα μας χρειαστεί η μηχανή;»
Την ψωνάρα, λέω από μέσα μου. «Μα, ρε Τζέσικα» της απαντάω, «με αυτή σε γνώρισα».
«Άκου να δεις» μου ξαναλέει, «ληστείες δεν κάνουμε σαν τους Μπόνι και Κλάιντ για να μας κυνηγάνε και να μην μπορούν αν μας πιάσουν, κόντρες δεν βάζουμε για να βγάλουμε κανένα φράγκο, τα διόδια τα πληρώνουμε γιατί είμαστε νομοταγείς, οπότε δώσ' την και ας πάρουμε κανένα κάμπριο μπας και σε βλέπω κι εγώ λιγάκι, γιατί μέχρι τώρα πιο πολύ σε βλέπουν οι γιατροί με τα θέματα που σου δημιουργεί η μηχανή, παρά εγώ».
«Έχεις δίκιο» της απαντάω κι εγώ, σκεφτόμενος μην χάσω το κορμί, πατριώτη.
Ε και κάπως έτσι σύντομα και άδοξα έπεσαν οι τίτλοι τέλους για την Hayabusa.
[...]
 

Attachments

  • Busa.jpg
    Busa.jpg
    97.9 KB · Views: 312

nickel

Administrator
Staff member
Ε και κάπως έτσι σύντομα και άδοξα έπεσαν οι τίτλοι τέλους για την Hayabusa.[...]

Δηλαδή, από Χαγιαβούζα Γιαχαβούζα...

Φαντάζομαι ότι ο αντιδιαφημιστικός τρόπος προσέγγισης είναι για να προσελκυστούν αναγνώστες και άρρωστοι υποψήφιοι αγοραστές.
 
Top