Επειδή τού έγινε γνωστό ότι δεν θα τον ήθελαν στις διαπραγματεύσεις, μάλλον εκ στόματος Αλέξη Τσίπρα, απ' ό,τι καταλαβαίνω απ' την δήλωσή του που διαβάζω στην Ναυτεμπορική.
Να σημειώσουμε και τον ταξικό χαρακτήρα της δημοψηφισματικής ψήφου. Εκάλη Ναι 85%, Πέραμα Όχι 76%
Βασικά, οι φτωχοί ψήφισαν Όχι, όχι οι Συριζαίοι.
Κι εγώ άκουσα την ίδια άποψη από έναν 23χρονο που μου είπε ότι το ίδιο έκαναν πολλοί φίλοι του. Τώρα που το σκέφτομαι εκ των υστέρων, ίσως θα έπρεπε όλοι να είχαμε κάνει το ίδιο. Με ένα ψευδεπίγραφο ερώτημα κοντέψαμε να σφαχτούμε μια βδομάδα τώρα.Μια ενδιαφέρουσα διάσταση είχε ένα από τα παιδιά μου: Δεν ήθελε να ψηφίσει ούτε Ναι ούτε Όχι, για να μην αρχίσει να μαλώνει με τους φίλους του.
Μια ενδιαφέρουσα διάσταση είχε ένα από τα παιδιά μου: Δεν ήθελε να ψηφίσει ούτε Ναι ούτε Όχι, για να μην αρχίσει να μαλώνει με τους φίλους του.
Υπήρξε και ενδιαφέρουσα στιχομυθία. Όταν μου το είπε, σχολίασα:
— Ό,τι και το ΚΚΕ, δηλαδή.
— Πες το κι έτσι. Αυτή τη φορά έχουν δίκιο.
Οπότε η κόρη μου πέταξε το δικό της:
— Σαν τα χαλασμένα ρολόγια. Δείχνουν τη σωστή ώρα δυο φορές την ημέρα.
:)
Αυτό πολύ με πίκρανε κι εμένα. Ούτε εγώ ψήφισα - αν και όχι ακριβώς για αυτόν τον λόγο, αλλά επειδή θεώρησα ότι δεν έπρεπε να έχει γίνει αυτό το δημοψήφισμα. Προσπάθησα να αποφύγω τις αντιπαραθέσεις και αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολο - όλοι θέλανε να μάθουνε τι θα ψηφίσω ή τι ψήφισα. Αμάν ρε παιδιά, για κάποιον λόγο είναι μυστική η ψήφος, λίγο τα προσχήματα! Ευτυχώς κατάφερα να μην σφαχτώ με κανέναν μέχρι τώρα. :)Τώρα που το σκέφτομαι εκ των υστέρων, ίσως θα έπρεπε όλοι να είχαμε κάνει το ίδιο. Με ένα ψευδεπίγραφο ερώτημα κοντέψαμε να σφαχτούμε μια βδομάδα τώρα.
Τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων:
Νικελ, η αισιοδοξία σου μου θυμίζει παιδάκι που χαίρεται γιατί βλέπει να γελάνε οι γύρω του.
Ναι. Να τον ονομάσουμε Δείκτη Ορθολογικότητας. Rationality Quotient. Αλλά θα πρέπει να επενδύσουμε χρόνο να ορίσουμε την ορθολογικότητα πρώτα — καμιά εκατοστή χρόνια.ίσως ήρθε η ώρα να εξεταστεί η δημιουργία μιας μεθόδου ελέγχου της ικανότητας λήψης ορθών αποφάσεων, ανεξάρτητης εν πολλοίς από το IQ.